reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Rekinasia: a jaki skład mają herbatniki?
jeśli chodzi o termometr to ja używam takiego dousznego Brauna. Jestem naprawdę zadowolona. Pomiar jest w ok 5 sekund, w miarę dokładny. Olkowi jeszcze temperatury nie mierzyłam ale u mnie i u Wiktora sprawdza się znakomicie.

Dopóki nie wysypało Olka to jadłam wszystko, pączki też. Teraz ograniczoną mam dietę.

reklama
Witam dziewczynki

U nas zapowiada się dziś ładnhy dzionek - kolejny już i pewnie większośc spędzimy w ogrodzie.
Paty36 nie wchhodzi mi ta strona :-( więc nie wiem jaka jest ta sukienecczka

Kurcze ja miałam zabrać się w tym tygodniu za 6 weidera ale oczywiście zapomniałam :zawstydzona/y:

Rekinasiamy mamy elektroniczny termometr z 2 końcówkami - jedna do uchha - wynik po sekundzie a druga na czoło. Bardzo dobry ale nie pamiętam firmy a nan nim nie pisze - poszukaj w necie.

Dziewczynki życze wszystkim miłego dzionka no i faktycznie jak będzie brzydsza pogoda to jak anna_ajra będę siedziała częściej na necie i bb :-)

agawa u nas pogoda niby ładna ale widze w prognozie ze ma dzis padac, wiec jesli bedzie spacer to tylko z osłoną przeciwdeszczową:-)
paty link nie wchodzi, ale co do sukieneczki to mam upatrzoną na chrzest w salonie modna maja (to chyba jakas siec) śliczna, na podszewce tiulowej, z małymi różyczkami i kapelusikiem :-D
temperaturke małej mierze w tyle zwykłym elektronicznym termometrem kupionym w aptece:rofl2:
od wczoraj Igusia daje czadu na macie edukacyjnej, polecam jesli chcecie miec wolną chwile:tak::-D

Załączniki

• na macie.jpg
    na macie.jpg
    87 KB · Wyświetleń: 39
hej już nie jesteśmy w przyszłych mamach:blink::-) Najwyższy czas:tak:
Julka u babci rozpieszczona przyjechała Na wszystko jej pozwalali i teraz mam:baffled: Pogoda piękna a ja nie mogę iśćz dziewczynami na dwór :dry:No i mam włąśnie scene o bajke ...:baffled: ja oszaleje :baffled: Zajrzę poźniej

Witam
w koncu jestesmy przeniesione
pogoda piekna wiec siedze z dziecmi w ogrodzie i dłubie w ziemi truskaweczki Kuba chodzi i doglada i pyta sie kiedy będą:-)
Mały spi na dworku jak zaczarowany:-)

A ja sie wczoraj tak narobiłam az brałam tabletke przeciw bólową boalło mnie wszystko łacznie z paznokciami:-)mam nadzieje ze nie przewiało mnie i to nie grypka jakaś:szok:

pozdrawiam i zycze miłego dnia

Cześć dziewczyny!:-D
Kolejny kilogram mniej...

lileczka - trzymam kciuki za szczepienie! Dasz radę!:tak:
przyszlirodzice - jak zaliczenia?
Paty36 - co do solarium, to ja się wstrzymuję mimo, że już nie karmię piersią. No i mam ten sam dylemat, co ubrać na chrzciny...?:dry: Może dzisiaj "coś" kupię po wczorajszych nieudanych zakupach...
Ika_s - malutka na pewno z tego wyrośnie! Pamiętaj, że nikogo bardziej na tym świecie nie kocha, jak Ciebie, swoją mamusie!:-D
Wagowo u mnie ... hmm...:dry: trochę nieciekawie... Chciałabym już wrócić do wagi z przed ciąży, ale... Staram się ograniczać z jedzeniem, tz. po obiedzie już nic nie jem i jakoś się przyzwyczaiłam. Na siłownie, aerobik, czy nawet brzuszki w domu brak mi motywacji i sił.:sad: Chyba sobie za bardzo wmawiam, że jestem zmęczona po całym dniu z Michasiem...:baffled:
Jeśli chodzi o wizyty u gin. to ja mam przyjść dopiero w sierpniu.
Rekinasia - w Crokodrillo mają świetne czapki, które się nie zsuwają z uszu na oczka.:yes: Co do termometru, to mamy taki elektroniczny za 12zł. W przeciągu minuty wyświetla wynik.
Digital_Thermometer__waterproof_.jpg

ladna.ex.panna - też będziemy chcieli kupić łóżeczko turystyczne. Też jedziecie do Karpacza?:laugh2::confused:
Łóżeczko, które wstępnie wybrałaś wydaje się być bardzo fajne.
Jak imprezka?
cloe - dużo zdrówka Wam życzę!:yes::wink:
agawa1 - bardzo się cieszę, że Miłka nie wysypało...:-D ale jak tu być mądrym...? Co do pogody, to owszem, szkoda siedzieć w domu!
Mysza - ile już waży Twój brzdąc?
Zytka - :-)

Pozdrawiam!

U nas zaczęło właśnie grzmieć i padać...:dry: burza na całego!:baffled:

magdzia75 - hmm... krew w okolicy sutków...:huh::oo::eek: niesłychane. Daj znać, jak się sytuacja ma!
Paulineczka_ - co do odry, to nie wiem... A jeżeli chodzi o szczepienia, to nawet nie wiedziałam, że jest szczepionka na zap. opon mózgowych.:surprised: Ja jak na razie "ograniczam się" do tych podstawowych. Jak Michaś będzie większy, to wówczas obciążymy mu organizm dodatkowymi szczepieniami.
Ja pracuje w szkole, jestem nauczycielką w gimnazjum. A macierzyński kończy mi się 03 lipca. A Ty czym się trudnisz i wracasz do pracy?:confused::confused::confused:
Paty36 - sukieneczka śliczna, która by nie była. W ogóle śliczne ciuszki na tej stronie!:yes:
ladna.ex.panna - a jak długo Iga wytrzymuje na macie? Michaś do 15min.
cloe - nie daj się!:wink:
Ania31 - jak samopoczucie?:confused:

Pozdrawiam

Hej ja w te ładne dni spacerki zaliczałam :D

Pity oddałam - co mnie cieszy

A i wkurzyłam się na jedną panią w mięsnym - bo weszłam do sklepu z wózkiem - a ona do mnie że wózek trzeba bylo na zewnątrz zostawić.....

Hmm przy ruchliwej ulicy obok bar gdzie piją żule a ja mam dziecko w wózku zostawić...

Ale oki powiedzialam że się boję No co matka jestem to mam prawo się bać o syna... A ona że teraz to pewnie małe dzieci w wozkach kradna....

Więc podniosła mi lekko cisnienie ....

Pozdrawiam Ula która dopiero teraz widzi świat w którym nie ma sklepu przystosowanego do wózków

No może oprócz sklepików osiedlowych

reklama
Cześć mamusie dzieci w lutym urodzonych:)

I nas przenieśli :)
U nas ładnie więc zaliczyłyśmy spacerek 2,5h. Marcysia cały czas spała.Złośliwa bestia :) Wczoraj wyciągnełam ją do parku oddalonego nieco od domku to skubana po godzinie sie obudziła i pruła sie na całe gardło :) Znalazłam ustronną ławkę i pozwoliłam jej "zatankować"(a dziwiłam sie ostatnio Uleńce jak to zrobiła),ale i tak była niespokojna wiec wróciłyśmy. Dziś urządziłam jej spacer po osiedlu, by było bliżej i szybciej do domu ,to spała cały czas-mała cwaniara :) Teraz leży grzecznie i sie rozgląda na boki :) Ostatnio potrafi skupić swój wzrok na czymś i nie mysli juz tak często o cycusiu, wiec i ja moge coś zrobić w domu.

Myszka zmień sklep. Głupia baba,ciekawe czy sama zostawiłaby dziecko na zewnątrz? Ja nie wchodzę z małą do sklepu bo ona sie zaraz pruje (chyba jej sie robi ciepło po prostu,albo przestaje wózek jeździć i jej się nie podoba :))

Paulineczka wiatrówka to chyba jest ospa..A odry na pewno nie da sie przejść bezobjawowo, ja miałam jak byłam niemowlakiem :(

Paty36 bardzo ładna sukienusia. Ja jeszcze nie rozglądałam się za ubrankiem do chrztu,bo jak dobrze pójdzie to mamy chrzciny w czerwcu lub lipcu:( Ciągle komuś nie pasuje termin który wybierzemy :( Ach...

Rekinasia my mamy termometr do uszka HUAAN. Mierzy w 1 sek. Kupiony w aptece (ok.60 PLN).

Ania ajra
no to Ty jeszcze po macierzyńskim masz wakacje:) Wracasz do pracy zaraz po nich?

A i jeszcze muszę sie Wam pochwalić,że dzis na spacer poszłam w dżinsach! Zmieściłam się już:) Jeszcze 2 kilce i osiągnę wagę sprzed ciąży, a przytyłam ponad 20kg.

Buziaki dla Was wszystkich!

Do góry