reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Cześć dziewczyny! :happy2:
Na szczęście nie miałam badania cukru z glukozą.:rolleyes: Teraz już wiem, że trzeba zabrać ze sobą cytrynę.
A wy dziewczyny nie zwracałyście po łyknięciu tej glukozy??:confused:

lowiczanka78 - badanie, które ja robiłam kosztowało 100zł. Ale pisałyśmy już wcześniej o tym i w każdym mieście jest inaczej. Musiała byś przejrzeć sobie poprzednie posty.:wink:
agawa1 - nie sądzę Aguś by był to nowotwór. Coś mi się wydaje, że nerwy Cię poniosły. Ale to chyba każda z nas ma już trochę stresa. Głowa do góry! Wszystko będzie dobrze!:-D Dostaniesz jakieś ziołowe leki i śladu nie będzie!
kropecka - chodzisz nadal do tego gin.? Może inny gin. by Tobie na to pytanie odpowiedział...?:confused:

Pozdrawiam Was serdecznie i życzę udanej soboty:biggrin2:
Buziaczki

reklama
anna_ajra, ja to badanie glukozą miałam robione bardzo pozno w ciazy, bo jakos w 33-34 tygodniu. wtedy juz nie mialam typowych mdlosci ciazowych dlatego tylko czulam sie po nim fatalnie ale nie wymiotowalam. jakbym miala teraz zrobic to badanie to podejrzewam ze bym zwymiotowala.

Sorki dziewczyny za moje wczorajsze "nowotwory" anna_ajra masz 100 % rację że nerwy mnie poniosły. Dziś na trzeźwo przejrzałam wyniki z poprzedniej ciąży i były jak nie takie same to nawet w 1 przypadku doszło do 14 i było ok. Dzisiaj z czystym sumieniem mogę powiedzieć że wyniki mam prawie idealne :) prawie bo choć nie mam bakterii w moczy to są fosforany wapnia ale z tym to sobie poradzę :-). Dzięki Wam wszystkim za słowa pocieszenia. Jesteście wielkie. Całuski dla Was i Waszych dzieciaczków. Dobrej nocki wszystkim życzę. Pa

Agawa to dobrze że wątpliwości rozwiane:tak:A mój mąż miał mi odebrac wszystkie wyniki i zapomniał o TOXO i WR:crazy:Kiszka w poniedziałek musi je przynieść mam nadzieje że jeszcze będą i nie trzeba będzie powtarzać:crazy:
Wiecie ja w tej ciąży dziwnie wyluzowana jestem Aż się boję że może za dużo tego luzu:sorry2:

Co tak pusto dzisiaj?? Albo leniu****ecie w upale albo gotujecie :-). Ja właśnie zrobiłam sobie chwilę dobroci nad zwierzętami i zrobiłam sobie poranek kosmetyczny :-) Młody spi. Ale mi dobrze.:-)Pozdrawiam Was kochane i bawcie się dziś dobrze w końcu ładna pogoda( przynajmniej u mnie:-)Mam nadzieję że u Was też całuski

ja jestem, tylko ze zle sie czuje i leze w lozku. czeka mnie jeszcze sprzatanie dzisiaj i od jutra do pracy :(

Cześć dziewczyny! :happy2:
Całe szczęście mam wakacje... nie wiem, jak bym dała radę pracować:confused2:. Mam nadzieję, że te ciągłe zmęczenie i senność w końcu minie! Czasami złoszczę się sama na siebie, że nic mi się nie chce:realmad:, a przecież nie ma dodatkowych obowiązków. Lenistwo do potęgi - nie rozpoznaje siebie. :eek:
Podziwiam was dziewczyny... małe dzieci, budowa nowego domu, PRACA ... hmmm ...:crazy:

kropecka - czemu służą badania cukru z glukozą?:confused:
agawa1 - :biggrin2:
cloe - wydaje mnie się, że wyniki powinny być jeszcze do odebrania. Nie sadzę, by je tak szybko wyrzucali.
Może właśnie ten luz pozytywnie wpływa na Twoją ciąże? Tak ma być - lepiej w tę stronę...:-D

Pozdrowienia dla Wszystkich!!!
Buziaki

anna_ajra, to badanie ma na celu wykrycie czy nie masz cukrzycy. jesli tak to istnieje ryzyko dla ciazy i trzeba byc na specjalnej diecie i sie kontrolowac.

o cukrzycy

a w ogole to ja tez nie mam na nic sily. wszystko robie na pol gwizdka, mam poczucie winy wobec Wiktora ze nie jestem w stanie poswiecic mu swojego czasu bo nie mam sily sie z lozka zwlec.

anna_ajra - ja też mam okropnego lenia, wczoraj i dzisiaj spałam do 11.00
dawna_cloe- nie martw się wyniki będą na Ciebie czekały.
Za tydzień w poniedziałek mam kolejną wizytę u ginekologa ,mam nadzieję że torbiel nie urósł:-( i z dzidzią jest wszystko ok. Jutro jadę do laboratorium na badanie krwi i moczu, nie wiem czy robić znowu na toksoplazmozę , zrobiłam na początku maja i wyszło,że nie mam przeciwciał natomiast mój kot bez skrępowania robi nawet dwudniwe wypady w nieznanym kierunku. Nie zajmuję się wprawdzie kuwetą ale... .

Życzę wszystkom przyszłym mamom i ich fasolkom miłej i spokojnej niedzieli.

reklama
hej Lutóweczki. Dziś mieliśmy gości:tak: Było calkiem przyjemnie Jakieś dwie godziny temu wyjechali a ja czuję się nieprzytomna ze zmęczenie więc pewnie lada moment uciekam do łóżka:tak:
Kropecka czasem zastanawiam sie jakby to było gdybym pracowała .Julka dom praca fasolka w brzuszku.... ciekawe Jedno co mogę napisać z perspektywy mamy na wychowawczym to właśnie że chwilami bardzo tęsknię do przewidywalnego świata dorosłych. ;-)
Anna ajra naprwdę liczę że te wyniki jeszcze będą bo nie podoba mi sie pomysł że musiałabym robić je jeszcze raz :baffled: Z ulka to cała wyprawa:dry:

Do góry