Odebrałam dziś wyniki badań laboratoryjnych i wszystko byłoby ok gdyby nie ilość białych krwinek- przekracza normę i mam przez to LETKĄ zchizę:-(. Zaczęłam grzebać i albo jakieś zapalenie to jest albo nowotwór. kurcze. Dopiero w poniedziałek mam gina. :-(
reklama
Bez przesady, da sie zniesc
dla mnie to był koszmar tym bardziej że wyszły mi nieprawidłowe wyniki i musiałam badanie powtarzać ze zwiększoną ilością glukozy. do tego miałam mega mdłości i taka szklaneczka i 10 łyżeczkami cukru na czczo nie była dla mnie przyjemna. 100 razy bardziej wolę zwykłe pobieranie krwi.
agawa, ale te krwinki w moczu ci wyszły?
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
A dodawalas sok z cytryny? Jesli nie, to teraz radze dodac, bardzo poprawia smakdla mnie to był koszmar tym bardziej że wyszły mi nieprawidłowe wyniki i musiałam badanie powtarzać ze zwiększoną ilością glukozy. do tego miałam mega mdłości i taka szklaneczka i 10 łyżeczkami cukru na czczo nie była dla mnie przyjemna. 100 razy bardziej wolę zwykłe pobieranie krwi.
majandra
Nie, we krwi, norma to 4.0-10.0 a ja mam 11.4 :-(
norma to 4 - 11, wiec nie powinnas sie jeszcze przejmowac.Na nowotwor w ciazy nie powinnas zachorowac, a poza tym mialabys duzo gorszy wynik. Jesli sie obawiasz infekcji zrob sobie dodatkowo CRP (tez z krwi), to powinno rozwjac watpliwosci.
majandra
i najlepiej nie cackac sie z piciem, tylko szybciutko-duszkiem
Majandra pewnie masz racje = Panikuję, ale i tak się boje na badanie trochę już zapóźno zobaczymy co powie gin.
Apropos glukozy 50g to jeszcze nic ale 75 g w 1 szklance to już przesada i cytryna (którą mi kazal gin wziąść)nie pomogła wiele. Szczerze, też wole być kłuta. Każda osoba przechhodzi to inaczej i nie można powiedzieć że jest to fajne alobo i nie. Trzeba to PRZEŻYĆ!!!
Apropos glukozy 50g to jeszcze nic ale 75 g w 1 szklance to już przesada i cytryna (którą mi kazal gin wziąść)nie pomogła wiele. Szczerze, też wole być kłuta. Każda osoba przechhodzi to inaczej i nie można powiedzieć że jest to fajne alobo i nie. Trzeba to PRZEŻYĆ!!!
dawna cloe
Mamy lutowe'08
Agawa uwierz mi przy nowotworze miałabyś o wiele gorsze wyniki Twoje prawie że w normie. Ja musze przyznać że jakiekolwiek badanie przechodzę bez większych stresów i dobrze.
reklama
ja znowu pod koniec poprzedniej ciazy mialam w moczu bialko. po sprawdzeniu w necie wychodzilo mi ze duzo za duzo, ale jak poszlam do lekarza to powiedzial ze gdyby kazdy mial takie wyniki to byloby ok. uwierzylam mu, tydzien pozniej urodzilam dziecko z infekcja wewnatrzmaciczna :/ nie wiem czy to mialo jakis zwiazek ze soba, ale obawiam sie ze tak i ze lekarz mnie nadzwyczajniej w swiecie olal.
Podziel się: