reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Kropecka napisałaś że twój synek miał alergię, jak sobie z tym radziłaś??? Ja byłam dzisiaj z moją niunią u lekarza bo jej wyskoczyła straszna wysypka na buzi. Okazało się że to alergia na mleko, dostałam dla niej krem Elocom. Nie wiem co mam robić żeby wyeliminować tą alergię, mleka nie piłam bo nie lubię, ogólnie mało jem nabiału. Martwię się bo mała wygląda okropnie...:-(

reklama
DZIEWCZYNY BYŁAM NA BADANIU BIODEREK, MUSZĘ oLĘ PIELUSZKOWAC :-(
Czy to się robi tetrą złożoną w trójkąt?Jak myslicie zrobic usg bioderek?
Kontrola za 6 tygodni...

Wpadłam na chwilke poczytać co sie dzieje i mi się lżej na sercu zrobiło, że nie tylko ja z deprechą się zmagam. Myślałam że bedzie lepiej, ale wczoraj miałam wielkie boom i niewiedzieć czemu rozryczałam się. Jeszcze nie potrafie ogarnąć tego wszystkiego:szok:
Mała jest cudowna płącze tylko jak chce jeść,albo jak ją bąk użera i tzreba podnieść do beknięcia, nawet jak w pieluszcze pełno, siedzi cicho. Je systematycznie.:tak:
Zaraz znikam do prasowania podlewania kwiatków. Pora przestać udawać obłożnie chorą i wziąźć się do życie. Brzuch wisi, rozstepy coraz większe....A tak pięknie było niedawno jak bylyśmy jeszcze w ciąży, noszone na rękach, obskakiwane....:zawstydzona/y:
Rana po cesarce wydaje mi sie strasznie szeroka, a może to przez rozciągniętą skóre...:confused:Przez nią nie moge zacząć ćwiczyć, a jak jest z solarium ?Wiem jak spalić tłuszcz, ale jak pozbyć się tego zwału skóry? Mam śliczną córeczke i troche nie fair sie czuje wobec niej jak tak się nad sobą użalam. Kurde dopiero 5 dni w domu ,a mnie już na wyjścia bierze. Babcie atakują ze wszystkich stron swoimi radami, pomysłami, rodzina wydzwania...a ja taka samotna sie czuje. Pytają się o wszystko, tylko nie o to jak sie czuje w nowej roli matki, jak mi z tym jest.Nawet mój K mnie olewa:-(
Byle do wiosny...

Hej
U mnie póki co M w domku więc jest super - i już lepiej :-) deprecha pojawiła się i minęła - teraz patrze na małego i tylko dziwne krostki widzę i się zastanawiam skąd się wzięły - dziś pediatra stwierdziła - że to normalne u noworodków... :-D

Opowiem coś na pocieszenie i poprawienie humoru :-)

M dziś przewijał malutkiego :-) Zaczęło się od położenia jego na przewijaku ... zdjęciu pieluszki wzięciu chusteczek... a następnie jak młody zaczął się załatwiać - to tatuś nie wiedział za co sie złapać :-D więc młody załatwił się na pieluszkę - nową :-D następnie zaczął wierzgać nogami więc i się pobrudził:-D skończyło sie na kąpaniu wcześniejszym przebraniu młodego :-) to by było jeszcze w porządku :-D ale jak po kąpaniu ubieraliśmy młodego - to on doszedł do wniosku że toalety nie skończył i siusiu zrobił ;-D Więc dzisiaj załatwił się bez pieluszek :-D

Aaaa i jesteśmy po pierwszej u pediatry :-)
Pani fajna - poopowiadała o szczepionkach - i z tego co widzę całkowicie przekonana do szczepionek 6 w 1... plus męża na rotawirusa namówiła...
A i młody waży już 4850 :-D jak wychodziliśmy w piątek ważył 4650 :-D

A i pierwsza jazdę z młodym autem mamy za sobą :-D

Pozdrawiam Ula

Witam
My dzis mieliśmy wazenie i mierzenie i szczepienie
Malutki płakał ale dalismy rade
Mały waży 6030 takze smok z niego wielki :-Dśmaiłam sie ze niedługo ze mnie nic nie zostanie wciagnie mnie cała:-Dale to na zdrówko:tak:

Pozdrawiamy

Ide na kolacje robiona przez moich synów;-):-D

Paty w ustawieniach masz avatary wybierz i wstaw zdjecia

Witam sie. ja tez mam czasu jak na lekarstwo, ale coz;-) Dzis w nocy Michalek dal nam popalic, ze hoho. Strasznie sie prezy przed kupka (mama moja podaje mu oliwke na termometrze i troszke ma ulge, ale nieduza). Pediatra powiedziala,ze to normalne, ale moze macie jakies sposoby??
Anna_ajra-mi jeszcze w szpitalu lekarz tak przebadal bioderka Michalka, ze gdybym miala wiecej sil to tez bym mu tak zrobila!! Moze lepiej do kobiet chodzic- on to robia delikatniej.
Agawa- Michalka w pierwszych dniach rowniez trzeba bylo nosic straznie dlugo zanim mu sie odbilo. Polozne daly mi na to INFACOL i teraz trwa to duzo, duzo krocej (niewiem moze z 5 min, max), jednak Michalek nie zwraca (zdarzylo sie 4 razy, ale to w sytuacji gdy po godzinie od jedzenia znow chcial jesc- wczoraj malo mi serce nie peklo jak poszlo mu nawet nosem- to tak na marginesie) ni nie wiem czy moglabys to zastosowac.
Ika_s- ja po przygodach z pompą ssąca przy porodzie myslalam, ze mi nie przejdzie. Jedank juz o tym nie mysle. Przejdzie Ci napewno, a ja trzymam kciuki oby jak najszybciej.
Mysza- kazde przewijanie Michalka przez mojego Piotra konczy sie obsiakaniem :-) Maly w niecale 10 dni przybral pol kilograma, wiec chyba wszystko jest ok, ale do wagi twojego to mu jeszcze brakuje ze hoho :-)
Kropecka- trzymaj sie, jestem z toba i podziwiam, ze sobie dajesz rade

Witam dziewczyny,
Co do szczepień to mam metlik bo są różne opinie. Słyszałam wiele krytycznych opini na temat skojarzonych i że jakaś afera była, i była jedna seria wycofana. Tak naprawde nie wiem na co się zdecyduję.
ŁADNA.EX.PANNA-też miałam hemoroidy i przed porodem i po porodzie, powiększyły mi się do olbrzymich rozmiarów. Ale po tygodniu zmniejszyły się. Najlepszym srodkiem jest postterisan czopki i maść.
Dziś byłam znów w poradni laktacyjnej i pani powiedziała ze za malo przybiera Amelka, musze ja czesciej karmic nawet co godz. jesli bedzie plakac.

reklama
Do góry