reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Hej
milusia235 Witaj i śliczna mala :-) pisz wiecej :-D

Katja32 - już nie długo :-D ale pomyśl co czują dziewczyny jak ja które jeszcze czekają:-D

Pozdrawiam Ula

reklama
:-):-):-)witam

myszaaaa no u mnie tez cisza , ktora mnie juz dobija.Mam jeszcze resztki nadziei ze jednak cos mnie samo dopadnie i nie bedzie wywolywania:no:

przyszlirodzice ja jeszcze tez oczekujaca.:baffled:A do szpitala to ze skurczami lub jak wody odejda.

Zabulina GRATULACJE . I dotrwalas do lutego a jak dobrze pamietam to ty mialas tyle tych skurczy przez caly czas.?? Dlaczego mialas cc?????

milusia 235 GRATULACJE , Ale ta waga dzidziusia:szok:!!!!!!!! Mam nadzieje ze moj bedzie duzo mniejszy:tak:

Milego wieczoru !!!!!!!

Witam z wieczora:)
Nadal 2 w 1 skurczy lub jakiech kolwiek boli brak wody tez na swoim miejscu tylko nadal co jakis czas wychodzi ta dziwna zolta galaretka jutro na 9 do lekarza zobaczymy co pwoie jak mu o tym powiem...

U nas pogoda byla sliczna wiec odwiedzilam mamusie i poszlam sobie z nia na spacerek:) a potem jeszcze spotkalam kolezanki i z nimi trcohe posiedzilalam na laweczce. Bylam tez dzis z mama patrzec na wozeczki ale sklep byl tylko do 15 a bylo napisane ze do 20:angry: oszukali nas banda decydentow zlodziei polskich:-p:tak:

Wiec co nam zostalo dziewczyny do konca lutego jeszcze 5 dni wiec uszy do gory bedziemy rodzic 29 cieszcie sie razem z nami jejejje
Sorki bo juz mi na glowe pada od tego czekania:-p

HaHa! No tak! 29 luty to dobra data. Ciekawe jak potem bedzie sie obierało date imprezki urodzinowej....:tak:
Kociołka można dostać od tego czekania.....

Witam!
Słyszałyście może cosik na temat cudownego działania malin?:confused: Podobno przyśpieszają poród i nie są zalecane we wczesnej ciąży a wręcz wskazane "na dniach"...Mama spakowała i przysłała mi trzy słiczki...Miałyście już jakieś doświadczenia?
A może znacie jakieś inne sposoby przyśpieszenia porodu. Jestem 2 dni po terminie:no: a chce już swoją dzidziulke przytulić i pokarmić piersią....:shocked2:

Rekinasia, co do wit.K to moj maz chciał dzis kupic w aptece to mu powiedzieli ze tylko na recepte:-(

witajcie, ja po całym dniu szkoły więc tak na szybko przejrzałam posty.

ladna.ex.panna - ja np uwazam ze jesli mala nauczy sie pic mleko rowniez z butelki to moze to ci wyjsc tylko na dobre (tylko nie caly czas a raz na jakis czas, np ja dzisiaj odciagalam pokarm i Maciek karmil Olka jak bylam w szkole). Pozniej jak bedziesz chciala odstawic od piersi dziecko to unikniesz powaznego problemu z jakim wiele mam sie spotyka a mianowicie ze dziecko nie bedzie chcialo pic z butelki. Jesli teraz nauczy sie pic rowniez z butelki to pozniej bedzie ci latwo bo dziecko od razu zajarzy. A nie zaburzy to laktacji ani twojego karmienia jesli od czasu do czasu podasz butelke.

a w przerwie między zajęciami byłam w domu i ponieważ mieliśmy śliczną pogodę to Olek zaliczył dziś pierwszy spacerek :)

Witam sie z wieczorka. Bylam dzis na szalonych zakupach po raz ostatni tylko z M. Spedzilismy fajna niedziele, bo od rana nastawilismy sie, ze to juz chyba ostatnia bez groszka i tak nam fajnie bylo, ze juz za tydzien bedziemy we 3!:-) Kupilismy dzis jeszcze kilka zbednych *******, naszykowalismy lozeczko (znaczy M. naszykowal) zawiesilismy termometry i czekamy. Jutro poczytam i wogole sobie z wami pogadam- no chyba ze groszek bedzie chcial w nocy wyjsc, na co sie nie zapowiada. Pozdrawiam was wszystkie i zycze kolorowych snow :tak:;-);-);-)

Hej:-) To znowu ja:-) pojawiam sie tu i znikam jak widmo jakieś he he.;-)nawet nie podczytuje co tu piszecie . To znaczy podczytuję ale żeby potem coś z tego wiedzieć ...:blink:
Qrcze kropecka ja cię podziwiam ja tez mam dójkę maluchów a nie daje rady jak ty. Trzymaj tak dalej a nas dwie chociażby.:tak:
Wszystkim nowym mamaom rozdwojonym gratuluję:tak:
Agawa u ciebie też cyc sie udał? Super:tak: Tylko te dziewczyny które maja "niestandardowe" sutki, jak my, wiedza zenie jest łatwo nauczyć osesska robić z nich właściwy użytek.moja Oliwia też potrafi w nocy ciągnąc cyca co godzine przez pól godziny :baffled: a potem wszyscy dziwią się dlaczego ja jestem bladozielona... Ot głupia uparła się że drugie na cycyu odchowa i teraz ma;-) (no jeszcze nie żałuje;-))Tak apropro ja cały czas jednocycowa jestemŻadne sztuczki nie sa w stanie zmuicmoją oliwie by porządnie pociągnęła z drugirgo. ten drugito tylko smoczek i nie daj Boże dać go kiedy jest głodna:baffled:
Kończe do zobaczenia

reklama
Witam się po długiej przerwie!
Zaglądam tylko na chwilę, gdy Szkraby smacznie śpią.

kropecka ma rację jeśli chodzi o karmienie. Ja niekiedy nie wyrabiam, gdy moja dwójeczka jest jednocześnie głodna i wtedy Dorianek dostaje butlę, a Olę karmię piersią, ale gdy tylko Mała śpi Dorianek dostaje pierś.
Ja również zaliczyłam dziś pierwszy spacerek z Bąblami:-).

W przypadku witaminy K - lekarka zaleciła mi podawać ją od 3 tygodnia życia do 3 miesiąca, gdy dzieci karmione są piersią.Podaję również dzieciom wit.D3.

Do góry