reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Rekinasia witaj w klubie ja z goraczka 39,4 walcze od wczoraj spadnie mi tylko do 38 czasami do 37,6 i to wszystko dzis dzwonilam po położna i mam przykładac liscie z kapusty ograniczyc picie bo mam za duzo pokarmu jakis nawał kolejny czy co?????A z goraczka mówiła ze to dzis juz powinno byc koniec. Myślałam ze to od brzucha bo bardzo mnie boli wczoraj panikowałam ryczałam ze cos mi zrobili ale jest ok macica zwija sie prawidłowo a ból od tego ze to moje 3 ciecie i bede się dłuzej goila niz przy poprzednich cienciach mam nie dziwigac odpoczywać

Anna ajra moi chłopcy cała 3 jest nim zachwycona nie moga sie doczekac kiedy beda na spacery jeżdzic i kiedy go wezma na rece

ładne.ex.panna gratulacje
kropecka moje samopoczucie takie samo wszystko mnie boli do tego brak apetytu
magdzia gratulacje

reklama
Kropecka - mój Jasiek też od środy ma problemy z wypróżnianiem, czym to może być spowodowane, naszą dietą? Ostatnie 2 noce miałam nieciekawe zresztą w dzień też się męczy. Kupiłam dziś w aptece koper włoski dla siebie do picia a Jaśkowi esputicon, może pomoże...
A Ty, jakie masz sposoby na łagodzenie takich dolegliwości?

Zytka - też myślę, że ta temperatura to od piersi, jeśli po okładach Ci spadła. Co do reszty pytań to podpisuję się pod tym co napisała Ci Kropecka. Spróbuj się tak nie przejmować, wiem, że to trudne zwłaszcza przy pierwszym maluszku ale stres tylko niekorzystnie wpływa i na karmienie i na maluszka, który odbiera nasze emocje.

Kwiatuszek - spróbuję Cię odwołać do książki język niemowląt, tam jest kilka dobrych rad co do karmienia i usypiania maluszka:tak:. Na Twoim miejscu nie dawałabym małej tak często piersi, wiem, że karmienie jest na żądanie ale przystawiając się co chwilę Mała Cię zamęczy...:no:Może spróbuj jeszcze raz podać jej smoczek bo z tego co piszesz Hania ma dużą potrzebę ssania. Smoczkiem trzeba maluchowi poruszać troszkę w buzi góra- dół wtedy powinna złapać.

Mysza, Paulineczka, przyszlirodzice - trzymam kciuki za pojawienie się skurczy!!!

Magdzia75- gratuluję!!!

Ika - co z Tobą i Malutką?

Anna ajra - super, że z Michasiem wszystko ok:-)

Madziulka - przede wszystki musisz odstawić mleko, uczulenie samo zejdzie. Można smarować kremem np Dermobasą albo Lipobazą ale nie wiem czy w Anglii dostaniesz. No i karm piersią. Przed karmieniem weź ciepły prysznic ewentualnie laktator i powinno zacząć wypływać...

Gosia - wydaje mi się że może to być od herbaty (kurcze, od zawsze to jest mój podstawowy napój i trudno mi z tego zrezygnować) albo od czegoś co zjadłam. W sumie to od porodu jem wszystko na co mam ochotę więc trudno mi jest orzec od czego. Od dzisiaj nie piję herbaty i zobaczę czy pomoże. Ja dzisiaj Olkowi zrobiłam herbatkę z kopru, wypił kilka łyków, resztę wypiłam sama. Dodatkowo masuję mu brzuszek ruchem okrężnym odwrotnie do wskazówek zegara i podkurczam nóżki i prostuję. I suszarką kieruję ciepły strumień na brzuszek żeby go rozgrzać (ale tak dalej trzymać tą suszarkę żeby dziecka nie poparzyć). Szum suszarki i ciepło uspokajało zarówno WIktora jak i Olka.

Kropecka - ja herbaty od porodu nie piję więc u mnie to nie herbata. Ostatnio zwiększyłam ilość nabiału w diecie, może to nabiał? Uczulenie się nie pojawiło i kupki jak już są to też zwykłe więc nie wiem...Piotruś nie miał takich problemów, dla mnie to nowość i nie mam pojęcia co z tym robić...

Hej
Ika_s - jeszcze w szpitalu na patologii:-) Miała dwa testy Oksytocyny ale nie ruszyło to porodu... PO kolejnych USG - wyszło że wszystko oki z wodami - a teraz już jej nie puszczą bo za chwilę ma termin :-)

Dziękuje Gosia 78:-D

:-):-):-) witam sie po dniu nieobecnosci!!!!! Nadal 2 w 1.Nie mialam internetu:szok:, ale bylo ciezko bez babyboom:tak::tak::tak:Ale juz jestem i do czytania sie nazbieralo..

przyszlirodzice u mnie tez ani kropli pokarmu, ale wydaje mi sie ze po porodzie wszystko bedzie ok i pokarm sie pojawi:-):tak::-)

LADNA EX PANNA GRATULUJE WALENTYNKOWEGO DZIDZIUSIA!!!!!!:happy2::happy2:

magdzia TOBIE ROWNIEZ GRATULACJE !!!!!!!! I szybko dochodzcie do formy.

A gdzie sie Ika s podziewa , czy ona miala juz do szpitala isc , bo mi cos umknelo chyba???????

Myslalam juz ze wczoraj cos ruszylo , bo jakies nieregularne skurcze , bolesne lekko , ale po nocy znowu spokoj:baffled::baffled: I dalej chodze.
Na drugi tydzien do szpitala mam sie zglosic , mam nadziej ze mnie nie odprawia:wściekła/y:do domu.

pozdrawiam wszystkie mamy te z dzidziusiami i te 2 w 1:-):-):-)

Gosia, jesli nie ma wysypki i brzydkich kup to to alergia nie jest. Wydaje mi się że to normalne, nasze dzieci nie mają jeszcze dobrze rozwiniętego układu pokarmowego i stąd to wszystko. Tak samo jest z kolkami, pojawiają się u niektórych dzieci nie wiadomo skąd, bez niczyjej winy. Olek po porannych przebojach już resztę dnia spokojnie spędził. Też ładnie się załatwia i nie ma wysypki więc o alergię też go nie podejrzewam. U Wiktora od razu było widać okropną wysypkę.

Hej dziewczyny. Znalazłam chwilkę czasu by tu zajrzeć . Moje dziecko uwidziało sobie tylko jdna pierś:szok: i juz mam asymetryczny biust a co to będzie później:baffled:
Jestem smoczkiem dla małej co chwilę na cycu , żal mi Juleczki bo przez to jest trochę zaniedbana
Ania31 ja również przeszłam nawał z gorączką poraz drugi :baffled: dzięki Bogu po dwóch dniach już spokój al jeszcze czuje się jak z krzyża zdjęta.
Kopecka witaj w klubie :tak:lada moment i u mnie jedynym towarzyszem bedzie trzylatka i osesek Ja miałam podobne myśli w stosunku do Julki jak ty w stosunku do Wiktora .
Moje dzidzia od dwóch dni nie robiła kupki Raczej nie skarży sie na ból brzuszka choć pryki idą jeden za drugim i nie wiem czy się martwić czy jeszcze nie.:confused::dry:
Nicy Oliwka to moje drugie dziecko a i tak w wielu sprawach czuje sie totalnie zielona:baffled::dry::sorry2:

Dawna cloe- Ja proponuje kupoic nakładki na piersi wtedy b\brosadwki sa takie same i dziaecko nie poznaje która piers sobie uwidziało . Wyprobuj napewno nie zaszkodzi. Pozdrwaim marcówka 2008 :)

reklama
Hej
Dziś mnie dopadła na wieczór chandra...
Sabincia dzięki za poradę :-) Trzymam kciuki byś szybko miała Nikosia w domku :-)

Dziewczyny mam 5 dni do terminu... i mam humor... pod psem... i zmęczona jestem... chyba się od kropecki zaraziłam... Ja w sumie też chcę iść międy ludzi... M ma urlop od wtorku :-) więc pewnie młody poczeka aż tata będzie w domku :-D

Pozdrawiam :-D

Do góry