reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Najka hemoroidy są straszne. Ja nie byłam nacięta ale po porodzie tak mnie strasznie bolały że płakałam z bólu. Potem się dużo zmniejszyły ale ostatnio pierwszy raz po porodzie się załatwiłam i znów mam z nimi problem :/

właśnie te leki na podtrzymanie ciąży często powodują że później nie można urodzić wtedy kiedy się chce :)

reklama
Najka - Ale w sumie za dużo do powiedzenia wtedy nie miałyśmy:-) trzeba było malucha donosić:-D

Choć i znam osoby które nic nie miały a urodziły w terminie po terminie:-D więc pewnie nasze organizmy mocne są :-D Daj znać jak po wizycie :-)

Kropecko a bierzesz coś na te hemoroidy? Znasz coś skutecznego?
Napiszę wieczorkiem po wizycie czy coś może nowego.

No witam !!! Ja nadal 2 w 1 :-) HHurrra kolejny dzień z dzidziem w brzuchu - przynajmniej nie muszę pieluch zmieniać :-). Nie no bredzę:-) Ale co tam, pchhi Mysza idzie do kwietrniówek a ja do grudniówek :-)
Rekinasia, Patrysia dobrze że napisałyście :-)

Sanatrzymam kciuki

Kropeckamam nadzieję że dzieiejszy dzień nie będzie taki zły. Trzymam kciukaski i całuje chłopców :-)

Ale wiecie co?? Ja nie wiem czy nie chciałabym by mój młodszy miał smoczek. Moja bratanica była bez smoczka nauczona i .... znalazła zastępce. Do 7 roku życia spała z kciukiem w buzi. Nie chcecie wiedzieć ile musieli wydac na dentystę!!!!I co się namęczyli by ją oduczyć.wrrrr.

NAjka mnie nie pytaj ja się na hemoroidachh nie znam. ALe wiem że posterisan jest dobry!!Mój tato używał.

Mysz kurcze faktycznie mnie przegonisz.

I wychodzi na to ze będę miała 2 ryby :-)

Ja już po wizycie :-( po wyjściu od gin się popłakałam i w ogóle dalej chce mi się ryczec.
Od ostatniej wizyty nic nie ruszyło z miejsca :wściekła/y:mam rozwarcie tylko na 1 cm i szyjka macicy się w ogóle nie skraca. CTG w porządku (serduszko małego:-) )ale nie wykazuje najmniejszych skurczów mojej macicy:angry:. Wyniki mam dobre ciśnienie też.
Ostatnio nie cierpię tych badań jak zagląda do środka,zrobiły się jakieś bolesne, a dodatkowo miałam dzisiaj sprawdzaną czystośc wód płodowych i wsadzała mi coś do środka, okropny ból jak dla mnie:wściekła/y::szok:. Wody płodowe czyste jak łza i z łożyskiem wszystko w porządku.
NAJGORSZE JEST TO ŻE MAM TERAZ WIZYTĘ CO DRUGI DZIEŃ i co drugi dzień będę musiała to przeżywac więc jadę teraz w środę później w piątek i jak dalej nic nie będzie to w poniedziałek, środę i w piątek po skierowanie do szpitala :szok::-:)wściekła/y: Nie uśmiecha mi się ta jazda bo to 50 km w jedną stronę. MOJA GIN JEST PEWNA ŻE W TYM TYGODNIU NIC SIĘ NIE WYDARZY!!!!! I taki z tego morał że mogę urodzic 1 lub 2 marca. I mam się pomału nastawiac że będzie to poród indukowany:szok::szok:lub cesarskie cięcie.:szok::angry::wściekła/y::-:)angry:
Dostałam receptę: mam spacerowac, umyc okna codziennie się kochac. Tylko szkoda że to nie działa!!!!
Więc zły humor u mnie powrócił i znowu zaczęłam dużo jeśc bo jak jestem zdenerwowana to jem wszystko co w zasięgu!!!
Teraz sobie poczytam co naskrobałyście i czy nie ominęłam żadnych narodzin:confused::-)
Pozdrawiam zdołowana na maXXXXXXXXXXXXa!!!

ja smaruję taką maścią homeopatyczną avenoc. Tylko czy działa to nie wiem do końca :/

Magdalena współczuję. A ten ból to pewnie od naruszania szyjki. Może to ci ją rozrusza i urodzisz jednak sama? W czasie porodu taki ból jest nasilony 10 krotnie przynajmniej jak dla mnie.

Agawa no jak zobaczę że Olek ssie paluszki to jednak podam mu smoczka. Tak było z Wiktorem, jak próbowałam odstawić a widziałam że zaczynał palce pchać do buzi to rezygnmowałam z oduczania bo jednak wolę smoczka niż palce których nie można tak po prostu zabrać.

Magdalena - spokojnie - może młody chce chwilę jeszcze u Ciebie posiedzieć :-) skoro ma tam tak czysto i wogole - ooo mam plan będę was na duch podnosić :-D i jak przenosisz sie ze mną do kwietniówek ?? :-D

Agawa - z czym Cię przegonie?? u mnie to wszystko w nocy się o 6 skończyło i cisza i wogóle a teraz jeszcze mi się sprzątać nie chce... to nawet nie mam jak gada wypłoszyć :-D

I idę robić rosół:-D chodzi za mną pyszny rosołek :-)

Ula No jak to czym?? Porodem. :-) Ale nie przejmuj się poradzisz sobie beze mnie :-) A co do mnie tak jak wcześniej mówiłam zwisa mi to i lata. A wywoływania się nie boję :-) Ostatnio było szybko i dało się przeżyć więc .....:-)Nie mam porównania a wiem co wywołanie (indukcja) znaczzy.

reklama
Do góry