reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Kurcze a ja niby śledze wątek ale gdzieś chyba w tyle za murzynami - bez obrazy !!!!

Kropecka widzisz !!!! Normalnie dupe Ci trzeba zlać za te nerwy Twoje. Dobrze że poszłaś teraz będziesz spokojna i bedziesz nas słuchać!!!!!!!!

Mysz ;-)

reklama
Myszaaa - kąpiele pomogły, Olek ma już ładną skórę :) Jutro postaram się trochę fotek mu porobić :)

Witam,
jestem nadal nierozdwojona, ale dodatkowo zdenerwowana po wczorajszej wizycie.

Nie pisałam Wam tego wcześniej, bo liczyłam, że się nie potwierdzi i szczerze mówiąc jeszcze ciągle mam nadzieję, że wszystko skończy się dobrze jak u Kropecki. Mała prawdopodobnie może mieć problemy z serduszkiem. Na dwóch usg wychodzi coś niepokojącego. Poza tym są bardzo duże rozbieżności w pomiarach Dziecka. Nie rośnie tak, jak powinna. Różnice między główką, nóżkami, a brzuniem ok. 5 tyg. Waga na szczęście jest chyba normalna, ale koloską nie będzie tak, jak to wglądało na początku. Wczoraj wychodziło mu ok. 3400g. Muszę powtórzyć badania na sprzęcie z przepływami, dopplerami i czymś tam jeszcze, ale już rano spławili mnie w szpitalu, gdzie zlecił badanie, bo termin najbliższy mają na 19-lutego. A lekarz powiedział, że ma być zrobione natychmiast, bo jeżeli cokolwiek się potwierdzi ciąża zostanie rozwiązana.
Mam liczyć te jej ruchy, bo nie jest normalna ta jej aktywność. Mamy mieć 10 na 4 godziny. Coś czuję, że ciężko będzie zmusić ją do takiej aktywności.

Poza tym narazie jeszcze naturalny i nie wymuszony nasz poród się nie zbliża- wszystko twarde i może to jeszcze potrwać. Zwolnienie mam do 11 marca, a do terminu jeszcze równo 2 tygodnie.
Jestem zdnerwowana i boli mnie brzuch, ale chyba bardziej z tej złości, niepewności i nerwów.

Pozdrawiam

oj Ika, szybciutko załatwiaj sobie te przepływy choćby prywatnie. Znajdź jakiegoś kardiologa dziecięcego który zrobiłby ci echo serca dziecka i sprawdził wszystko. Albo cię to uspokoi a jeśli wyjdzie coś nie tak to przynajmniej nie będziesz żyć w niepewności tylko będziesz mogła podjąc kolejne kroki żeby np jak najszybciej rozwiązać ciążę. Będzie dobrze, ja też się strasznie martwiłam więc wiem co czujesz. Trzymam kciuki i pisz na bieżąco co u ciebie.

Udało się dostać do jakiegoś poleconego lekarza dzisiaj o 15-tej. Oby tylko mnie uspokoił. Odezwę się jeszcze dziś lub jutro.
Dzięki Kropcia, Mysz.

Ika_S trzymam kciuki by Cię jak najszybciej przyjeli...

Ja dziś po badaniach - oddałam mam nadzieje ostatni raz krew :-)

Pozdrawiam i wracam do wylegiwania sie...

Oj Ika_s trzymam kciuki żeby wszystko było ok i żebyś znalazła szybciutko lekarza. :szok:

Mysz zapomnij o ostatnim oddaniu krwi. Po porodzie jak się ureguluje wszystko będziesz oddawała co miesiąc@;-):-)

kropecka dobrze że ze skórą już wszystko ok. Oczywiście Olka :-). Jednak co stare i sprawdzone to w tym wypadku najlepsze :)
A zapomniałam dodać że ja 2 w 1 :-)

Cześc dziewczyny ja dalej bez zmian więc walentynkowego dzidziusia u mnie nie będzie. Dzisiaj mam lepszy humorek ale jestem nie wyspana bo śniły mi się jakieś koszmary związane z porodem i po przebudzeniu trudno było mi zasnąc.

18 luty zbliża się wielkimi krokami :baffled: ciekawe jak u mnie wyjdzie wizyta u gin. w poniedziałek.

Ika- nie martw się i nie złośc bo napweno od tego boli cię brzusio ja tak miałam ostatnio. Wydaje mi się że najlepiej liczyło by ci się te ruchy jak byś leżała na plecach.
Na twoim miejscu poszła bym do innego ginekologa i sprawdziła czy po usg potwierdzi to co ten u którego byłaś.

Cloe - słodka ta twoja dzidzia:-)

Kropecka - twoje dzieci to aniołki, podziwiam cię za to że jesteś ciągle na bieżąco i masz czas pisac, jak ty to robisz.:-)

reklama
ika szukaj tego lekarza to na pewneo nie jest nic powaznego zobaczysz wszytko bedzie dobrze:)

Kropecka- dobrze ze juz wszytsko w pozadku i wiesz od czego byla ta goraczka

Cloe sliczny bobasek:)

A do reszty dziewczyn zakochanych i udanych Walentynek wam zyczę......

:-):-):-):wściekła/y::wściekła/y::-):-):-):-):wściekła/y::wściekła/y::-):-):-):-):-)
:-):-):wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-):wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-):-):-):-)
:-):wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-):-):-)
:-):-):wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-):-):-):-)
:-):-):-):wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-):-):-):-):-):-)
:-):-):-):-):wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-):-):-):-):-):-):-)
:-):-):-):-):-):wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-):-):-):-):-):-):-):-)
:-):-):-):-):-):-):wściekła/y::-):-):-):-):-):-):-):-):-)

U mnie dalej bez zmian tylko zaczelo mnie cos nie pokoic mala jakos malo aktywna jest wieczorem tylko troszke czkawki a w dzien jak by jej nie bylo.... Zaczynam sie niepokoic a w dodatku brzuch twardy jak kamien a oprocz tego zadnych innych dolegliwosci:crazy:Nie wiem co sie dzieje moze dzis wybrac sie prywatnie? Ale i tak pewnie nic specjalnego mi nie powie tylko nastoje sie znow 3 godziny na schodach bo gosc przyjmuje w jakiejs kawalerce z taka malutka poczekalnia w ktorej mieszcza sie 3 osoby a reszta musi stac na schodach i czekac na swoja kolej:angry:

Do góry