reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

reklama
no muszę przyznać że odkąd wiem to co wiem to zaczęło mi bardziej zależeć żeby jak najszybciej zaczął się poród. Miałabym duży problem z głowy (mam na myśli użeranie się z lekarzami). Szkoda tylko że to jest jak z zajściem w ciążę, im bardziej się chce i o tym myśli, tym bardziej nic się nie dzieje. Tak się boję że będzie za późno, że nie mogę na niczym innym się skupić :-(

Kwiatuszek pregnet nie to nie rwa kulszowa, bo tez mnie juz bolala- stad wiem :crazy::crazy:Poprostu boli mnie to biodro caly czas, tak jakby bylo czyms "przyblokowane" i jak sie rusze to boli mocniej.W nocy spie na prawym boku caly czas, a boli mnie lewe biodro jak @. Groszek moj juz jest tak nisko wcisniety, ze w momencie jak chce sie przewrocic na bok w nocy to czuje taka "blokade" i musze to robic tak na 5-6 razy:dry:
Co do ruchow (takich stalych)to zaczyna sie rano kolo 9 idac przez 11-12, 15, 18-19, 22, 24, 4 rano i konczac na okolicach godziny 6. Kazde przebudzenie sie mojego groszka trwa dosyc sporo czasu i strasznie sie przy tym wierci:-D Ciesze sie bardzo, bo gdy tylko w okolicach ktorejs godziny go nieczuje, albo ruchy sa slabsze niz normalnie, juz mam stresa. Jego ruchy sa strasznie silne- jak na takiego maluszka- z lewej strony caly czas wypycha pupe, z prawe plecki a raczki i nozki ma chyba z kazdej strony- jakby nie usg to podejrzewalabym ze ma ich nadprogramowa ilosc :-D Mimo iz sa juz coraz bardziej bolesne to caly czas czekam na nie z utesknieniem.
Co do paczkow...mimo ze mialam ponowne badanie na tolerancje glukozy- do tej pory nie dzwonili do mnie ze szpitala o zlych wynikach wiec wywnioskowalam, ze chyba nie sa zle i zjadlam 3 paczki :-D

Kropecka mam to samo!Boję sie ,że się zacznie i co?Mam sie zgłosić w poniedziałek a to dopiero za trzy pełne dnii 4 noce!A już mi leci od jutra 40 tc!!!Odesłali mnie i mam stres ,że sie zacznie, oby jeszcze mała poczekała parę dni!:szok:

Nie straszcie mnie blagam!!!!! Wy sie boicie, a co ja mam powiedziec??? Zostalo mi 26 dni wg suwaczka. We wtorek ide do szpitala na niby badania- gdzie powinni mi zrobic usg (jak do tej pory to mialam 2 usg " u nich":crazy:) ale pewnie tego nie zrobia. Skonczy sie na tym, ze zmierza ciesnienie, zbadaja mocz i posluchaja dzidzi sic! I jak tu sie nie martwic?? Nikt mi nie sprawdzi zadnego rozwarcia, skurczy :angry: I tak do porodu bedzie. Zla jestem troche, ze to tak sie odbywa tutaj, ale skoro po ulicach lataja takie wielkie watachy dzieci to chyba nie jest az tak tragicznie. W ostatecznosci moge sie wybrac do jakiegos polskiego lekarza prywatnie i nie wiem czy tego czasem nie zrobie :dry:
Mi tez do szpitala brakuje tylko klapek!! Caly czas o nich zapominam

Dziewczyny Ginka Zbadała Mnie I Sprawdziła,że Mała Ma Głowę Na Górze, Jak Ona Mogła To Sprawdzic Nie Zrobiła Mi Usg!czyżby Była Taka Specjalistką?a Wasi Też Wybadają?

Witam!

Melduję, że ciągle 2w1. Ciekawe czy któreś maleństwo będzie jeszcze styczniowe, dziś chyba nie było na forum Cloe, tak mi się przynajmniej wydaje...

A ja po wczorajszym badaniu musiałam brać na noc, pierwszy raz w ciąży, nospę - taka byłam obolała...Dziś co jakiś czas pojawiają się jakieś skurcze no i też odchodzi mi stopniowo czop podbarwiony na różowo....

Pisałyście o lampkach, ja podobnie jak Agawa miałam zapaloną lampkę przez pierwsze 3-4 miesiące. Piotrusiowi nie wpłynęło to na wzrok. Podobno spanie w przy zapalonym świetle jest jedną z przyczyn krótkowzroczność ale gdy śpią przy świetle małe dzieci nie noworodki.

Pozdrawiam!

JA z lekkim prawie godzinnym przesunięciem bo musiałam jechać na zakupy w postaciu 6 kasze mannych. Moje dziecko nie chce rano nic innego jeść a u nas w sklepach nie ma - normalnie towar deficytowy ale faktycznie dobra jest. :-) No i kupiłam ostatnie 6 szt. Bedzie na jakiś miesiac może 1,5. :-)

Wszystkie takie biedne jesteśmy albo wystrachane albo nie mogace sie doczekać. :-( Może lepiej by było byśmy były po.A tu niektóre prawie cały miesiąc musza czekać.

faktycznie chyba dziś Cloe nie było, ale moze sie mylę bo czytam na raty a potem zapominam kto co pisał :-(.

Paty36 jakoś to wyczuwają Ci lekarze. Mi jak byłam to też coś macał i mówi ze już dzidzi się wstawia głową - no to chyba to jakoś czują. Ja nie czuję bo się boję mocniej dotknąć a co dopiero macać :szok:

reklama
Witam was mamusie...

Jszcze raz bardzo przepraszam ze sie niie oddzywam ale mialam problemy z internetem.....
Ciesze sie ze niektore z was juz sa po wszystkim i ze jak narazie jest wszystko wporzadku...!!! DZIEWCZYNY BARDZO BARDZO GRATULUJE!!!! ja bylam dzis u poloznej i wszystko jest wporzadku...szyjke mam skroconna ale ogolnie jest ok... zostaly mi juz 2 tyg...:):)jak tylko moge to czytam co piszecie i co u was ale jakos zawsze ciezko mi cokolwiek napisac...

Kropecka- ja trzymam za was kciuki bardzo mocno i wierze ze z malym bedzie wszystko wporzadku!!!trzymaj sie mocno i badz dobrej mysli!!
Paty36- mnie polozna tez bada bez usg... i czuje mala cala zawsze mowi gdzie co jest:)

Aaaa....i Witam dziewczyny ktore sa tu od niedawna:):):)

ok narazie zmykam ale obiecuje ze sie odezwe jutro!!! milej nocki dla was i maluszkow!!!

Do góry