reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Hej,

to dziś ja przywitam się jako pierwsza. Moje przeziębienie ładnie się rozwinęło, więc spać i tak nie mogłam.
Ciągle jeszcze jestem 2 w 1 i nic się nie zaczyna, ale ta końcówka mnie już też męczy. W nocy już mi tak ciężko podnieść się z pleców i wstać z tego łóżka, no i bolą mnie chyba już wszystkie kości w pachwinach, udach i całych nogach. Ledwo łażę.Też tak macie???

Rekinasia, Sana - ja wybrałam Inflancką. Podobno z tego szpitala nie odsyłają, ale jak będzie, to opowiem po wszystkim. Sam szpital może mniej prestiżowy niż Św. Zofia, ale w sumie nie wybieram się tam na długo.

Kropecka - ja chyba jednak za ten olejek podziękuję. Nie lubię się męczyć na własne życzenie. Zaczekam na ruch Małej. Może nie będzie to już tak długo trwało.

agawa1- też mam wizytę 13, ale najlepiej 10 by mi pasowało już rodzić, po powrocie mojego lekarza.

Pozdrowionka i miłego dnia!!!!!

reklama
dostałam SMS-a od Ani31:

"o 2:40 odeszły mi wody, jeszcze się męczę, jak będzie po dam znać, trzymajcie kciuki"

No to będziemy mieli kolejnego lutowego bobasa :)

Aniu31- to trzymamy z Marysią mocno kciuki żeby szybciutko i bezboleśnie Twój Maluszek przyszedł na świat. Ale fajnie- to już 4 lutowy Dzidzio!!!!

Hej
To ja dziś trzecia :-)
Ania31 - szybkiego porodu :-) i powrotu do domku :-)

Ika_s - mi w sumie po wczorajszym ciepłym mleku z miodem i wygrzaniu się poprawiło się i już mi lepiej... Może też spróbuj :-)

Nie poszliśmy na szkołę rodzenia... Co było związane z tym że jak wcześniej na autobus szłam 10 minut tak teraz zajmuje mi to 20 :-( więc wszystkie autobusy pouciekały a taxi nie było:-(

Pozdrawiam Ula

kurcze, a ja się trochę martwię swoim przyrostem wagi. Wczoraj jak się ważyłam to było 67,3 kg, dzisiaj już 68,8 kg, przecież to nie jest normalne tyle przybrać w ciągu jednego dnia. Szczególnie że z 2-3 dni temu ważyłam 66 kg :szok: Muszę sobie ciśnienie sprawdzić. Wczoraj byłam w kinie i nogi miałam tak spuchnięte że mi w kozakach, które zwykle są luźne ciasno było.

A nie pijesz teraz więcej wody?? bo w sumie w ostatnim trymestrze w organiźmie zostaje dużo wody...

Mam pytanie - czy Was już też zaczynają piersi boleć??

Pozdrawiam

Hej dziewczyny, ja tylko na chwilkę i kładę sie z powrotem do łóżka. Ta noc była okropna!!! co chwile siusiu i do tego wrócił ból brzucha przez co nie mogłam spac!!! Ale ten ból taki dziwny raczej ciągły a nie chwilowe skurcze!!! Dobrze że 4 luty już niedługo bo mam wizytę u gin. i się wszystko wyjaśni.:confused::confused::confused:

Kropecka - masz racje z tym olejkiem, na pewno na jednych to działa a na innych nie, ja osobiście nie skorzystam!!!:szok: Co do przyrostu wagi to ja miałam taki duży skok po świętach!!! W 2 tygodnie przybrałam 4 kg i też się bałam że coś nie tak ale wszystko ok. Na jakim filmie byliście, tez bym coś obejrzała..

Ania 31- Ale ci fajnie!!!!!!!!!!:-)
Co do siary....ja jej nie muszę wyciskac bo od paru dni widzę że mam plamki na koszulkach w których śpię, sama mi nieraz wycieka. Ma któraś z was tak:szok::szok::szok:.
A tak w ogóle to jak zacznę rodzic to jak mam wam dac znac jak nie mam nikogo tel?:confused::confused::confused:

Mysza- mnie bolą!!!! i teraz zrobiły się takie ciężkie!!!:baffled::baffled:

reklama
Hej hej hej, nadal 2 w 1 :) ale dziś OSTATNIA WIZYTA u gina, więc może się dowiem na ile będę "przeciążona".
Co do siary, to nie zaobserwowałam u siebie niczego takiego, może to i dobrze, bo nie będzie niepotrzebnie wzbudzać mojego zainteresowania :nerd:

DAWNA CLOE, KROPECKA:
zabrońcie Dzieciaczkom oglądać wiadomości, wszyscy teraz protestują: pielęgniarki, nauczyciele, górnicy... Wasze pociechy się uczą i też protestuje a co? :-);-):-)

PAULINECZKA:
też kupilam coś takiego, tylko u mniejest napisane:"podkłady ginekologiczne", ale olbrzymie i robi wrażenie :), na znieczuleniu niestety się nie znam, nie palnuję o nie prosić

ANA_AJRA:
tak jakoś Cię rozumiem, ja mam 2 lub 5 dni do porodu i zero skurczów i rozwarcia (chyba- dziś się wyjaśni) i gdyby mi się ten stan przedłuzał, to też bym chciała "coś z tym zrobić", dziecko już donoszone moze wychodzić, bałabym się, że jak za długo tam się w brzuszku inkubuje, to może mu jeszcze coś zaszkodzić

IKA S:
nie Ty jedna moja Droga :no:
ja przy conocnym wstawaniu na "siusiu" nieźle się nasapie, aż się zastanawiam, czy M się nie budzi d tego mojego wiercenia i sapania,
wyleźć z łóżka i wleźć z powrotem kilka razyw nocy, to nie lada sztuka... :nerd:Też mnie bolą kości w udach i pachwianch :baffled:

ANIA 31:
no to trzymamy kciukasy :-):happy::-):-D

Mam pytanko do Was - moja dzidzia ma bardzo często czkawki, czy to prawda, że świadczy to o tym, że jest prawidłowo ułożona (tzn. główką w dół?) za max 5 dni mam termin, a nawet nei wiem jeszcze jak jest ułożona... :dry:

Do góry