reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Cześć dziewczyny!:-D
Jakoś jestem dzisiaj obolała...

Paty36 - no proszę, mam koleżankę po fachu!:happy: Mnie też nie zależy na pączkach, ale zauważyłam w kalendarzu. No i niezła rocznica...:tak:
MAGDALENA 27 - i jak samopoczucie? Bóle brzucha minęły?:confused:
Zytka - jakoś nie zaskoczyłam, co miałaś na myśli z tymi pączkami... ostatnio coś słabo kumam...:baffled::laugh2:
Gosia 78, kropecka - nie jestem pewna, tak naprawdę niczego, ale co mam zrobić by dostać skurcze i rozwarcie???:-:)confused: Czy według Was powinnam czekać dłużej niżeli do środy?:unsure: Ale mam doła...

Pozdrawiam Was wszystkie!

reklama
Jedna dziewczyna urodziła syna!A miała byc dziewczynka!W dzisiejszych czasach pomyłki?Mam dwóch chłopców i teraz ma byc ....dziewczynka!
Nie wyobraząm sobie,żeby lekarze ( 3 ech) się pomylili!Wszyscy przywykli,że to będzie córcia!A 3d może sie pomylic?Mam zjęcia z pipeczką z 20, 30 i 35 tc i widac jak byk bułeczkę! :happy:

NO w końcu znalazłam chwilkę by zdać realację z wizyty u gina.
No to na wstępie powiem, że mnie nie badał bo... dał mi dyspenzę :-) i stwierdził ze nawet jakbym zaczęła rodzić to mi pozwala :-). Zrobił tylko USG i wyszło na nim że mój synek waży na dzień dzisiejszy :.........3209 g :szok:Więc stwierdziłam że musze wcześniej urodzić bo jak doczekam do terminu to moze ważyc z 4 kg a tego już nie urodzę. To mi powiedział że jak wlazło to musi wyjść!!:szok::crazy::no:Ale mi pocieszenie:-( dodał też że jestem dzielna i urodzę bez problemu - cwaniaczek. Powiedziałam mu że urodzę w ciagu 5 minut to mi powiedział ze tak mam się nastawiać bo pierwszy poród trwał 15 i stwierdził że jakaś inna jestem ze tak szybko urodziłam. :baffled::sorry2:

Tak czy inaczej wizyta następna na 13 lutego ale ze znakiem zapytania - tak sobie wpisał bo stwierdził ze po mnie to się można wszystkiego spodziewać. Normalnie :szok::-pA i stwierdził ze dzidzia sie wstawia :-) To dobrze. Ja twierdze że koło 10 mogę rodzić :-)a może wcześniej :confused::confused::confused::eek:

Kurcze ja jestem jakas nienormalna ale to moze dlatego ze taki łatwy poród miałam i nie chciałabym znieczulenia. Moja kumpela ta o którejh wczesniej pisałam nie miała tzn nie czuła partychh namęczyła się dziewczyna bo nie mogła przeć a kazali jej przeć tak jakby kupe robiła a ona nie czuła i nie mogła. Rodziła 2 godziny. Więc stwierdziłam że ja już wole czuć przynajmniej i szybko urodzić - oczywiście dla dobra dzidziusia:-)

Ania_ajra mozesz spróbować olejku rycynowego. Ale uprzedzam ze dobre to to nie jest ale może pomóc.Mi pomogło !!Przy Kamilu oczywiście. :-)

Ania ajra - dobrze wiem jak bardzo jesteś zniecierpliwiona tym czekaniem, sama mam dość i chciałabym już urodzić, jeśli lekarz będzie sugerował kroplówkę to chyba nie ma na co czekać...

Agawa - ile trzeba wypić tego oleju rycynowego? Jak już będę bardzo zdeterminowana to może spróbuję...

Oto 2 przepisy na drinki rycynowe;-) z netu:

1) 3/4 szkl soku pomarańczowego lub napoju imbirowego

1/4 szkl oleju rycynowego

Wymieszać dobrze i wypic natychmiast

2) 1/4 szklanki oleju rycynowego.
mięta lub sok do popicia

Szczerze powiedziawszy to ja wypiłam 2 łyki na raz bez niczego. Jak sobie to przypomne to mi niedobrze. A jakie efekty : Otóż rycynowy olejek powoduje przeczyszczenie organizmu, wywołane sa nim skurcze jelit ale i również macicy. Co do skurczy jelit - nie czuć ich i tych macicy też nie :-) Tylko potem się zaczyna. Na dzidziusia to nie szkodzi bo to naturalnhy środek przeczyszczający. Tylko przyśpiesza oczyszenie organizmu bo jak czyści kilka dni a jeden i porządnie. JA w sumie byłam chyba 3 razy po nim w kibelku. Ale te przepisy Gosi78 wyglądają znacznie lepiej. JAk ktoś jest zdesperowany to niech korzysta. JA ze względu na smak jakoś chyba się nie zdecyduje ponownie :-(

Anna ajra moja kolezanka 2 tygodnie po terminie stwierdziala ,ze dluzej juz czekac nie moze i wziela sie ostro do roboty:-D Bylo to jakos na jesien wiec pograbila sobie liscie, przeniosla lawke i wieczorem pojechala do szpitala:-DMoze to jakis sposob...niewiem idz moze na zakupy i je przynies sama do domu czy cos.

Mialam dzis ze 2 razy taki bol w podbrzuszu, ze koniec. Tak mnie cos scislo, zaklulo ze myslalam ze sie wywroce. Moze to juz skurcze...albo poprostu groszek sie wciska dalej, bo czuje go juz coraz nizej .

reklama
Do góry