reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

kontubuując moją historie, powiem wam ze niestety krwiaczek sie nie rozszedł:no:
dostałam kolejna dawke duphastonu i na dodatek zastrzyki:szok:
w tyłek...
najbardziej obawiam sie tego, ze lekarz niby nie naciska zebym poszła na L4, ale za kazdym razem chce mi je wypisac:confused:
i tak sie zastanawiam jak to właściwie jest? czy moj stan jest na tyle powazny zeby leżec czy nie? w końcu przeciez gdyby widzial zagrożenie to by mi kazał stanowczo isc na L4, PRAWDA?
juz sma nie wiem czy dobrze robie nie idąc na zwolnienie...ale teraz sezon urlopów w pracy i ja zawalona robotą...jak myslicie?

reklama
Witajcie!
ladna.ex.panna - jestem w podobnej sytuacji: miałam plamienie, więc lekarz kazał mi zrobić USG i wyszedł krwiak, ale z bąblami było wszystko ok:-).Plamienie zaczęło mi się w 6 tygodniu, a ty w którym jesteś?Dostaałam luteinę i duphaston i zaleceniem lekarza było abym odpoczywała i leżała, więc nie zastanawiaj się ani chwili, tylko idź na zwolnienie!!! Praca może poczekać, jakoś mbędą musieli sobie poradzić bez Ciebie, a Bejbik jest ważniejszy!!! U mnnie w pracy też wszystko stanęło na głowie, więc to jest w tej cwili najmniej ważne. Lepiej dmuchać na zimne!!! i bądź dobrej myśli.:tak:

Kropecka z Medicoverem masz rację, trzeba mieć wykupiony abonament, z tym, że moja firma to opłaca, a Ty gdzie się zapisałaś?

łowiczanka78 i Ania31 - witajcie wśród nas!!!
łowiczanka78 i dawna Cloe - mamy podobne terminy na 15.02:-)
a jeżeli chdzi o prof Malinowskiego przyjmuje prawdopodobnie na Szczanieckiej i jest ordynatorem na którymś oddziale w CZMP. Ja również przyjmuję luteine, brałam wcześniej Acard, a Fraxiparina, którą bierzesz zawiera w składzie progesteron?

anna_ajra - w którym tygodniu chcesz iść na USG genetyczne?
Pozdrawiam przyszłe Mamusie:-)

maritka, ja narazie byłam raz u jednego lekarza w mojej poradni rodzinnej. ale zaraz obok tej poradni otwiera sie centrum medyczne "all med" z ginekologia, poloznictwem, USG itp wiec czekam az otworza i moze tam znajde jakiegos dobrego lekarza ktory bedzie mial USG.

Cześć dziewczyny! :happy2:
Halo, halo ... nikt się za mną nie stęsknił??? :confused::unsure:
Zmiana planów... badania, czyli USG genetyczne będę miała w czwartek 12.07. o 14:30! :sick::baffled:

Myyszaaa - jeszcze nie muszę zmieniać garderoby, gdyż mieszczę się jeszcze w 3 pary spodni i kiecki:-D. Jak na razie waga mi stanęła i nie ukrywam, że się z tego powodu cieszę. Wiem, że nie tyję lecz jestem w ciąży, ale nie chcę przesadzać z jedzeniem.
Tym razem zobaczycie swoją kruszynkę na USG:biggrin2:. Ale super! Ja przeniosłam termin na 12.07.
Fajna ta gazetka... też mi się podoba. Ciekawe artykuły!
kiniusia - jak tam zdrówko?:confused: Bądź dobrej myśli!
Uff ...:huh: na szczęście ujęłaś mnie na skorygowanej liście do prywatnego wątku:rofl::-D:rofl:... Ostatnia, bo ostatnia, ale JESTEM!!! Nawiązując do tego wątku, to jestem za i nikt się na Ciebie nie gniewa!:wink: "Shape mama" jest moim zdaniem ciekawy.
Ika_s - Mam nadzieję, że o fałszywy alarm! Tak się martwię:crazy:... Na szczęście wszystko ok z dzidziusiem!:happy: Odpoczywaj, jak nigdy dotąd!
anetka23 - miałam podawany immunoglobulin, gdy poroniłam. Jak będę robić morfologię, to poproszę też o przeciwciała. Ale Tobie, to się super udało!:yes:
kropecka - uff... niezły rozrabiaka z Twojego Wiktora :wink: Popieram Cię jeśli chodzi o wątek prywatny.
cloe - widzę, że i Tobie Julcia urozmaica życie domowe... hi hi :-p
maritka - życzę dużo zdrówka i odpoczynku!:happy: Na USG genetyczne idzie się od 10 do 14 tygodnia ciąży (licząc od ostatniej miesiączki). Można je jeszcze wykonać w 21-23tyg. Ja będę wówczas w 12tyg.
Ania31 - :wink:
Najka - czuję się tak samo jak Ty... mdłości i duży apetyt na przemian.:baffled: Dzisiaj czułam się okropnie :sick:... ale mnie muliło, strasznie.:dry: Na szczęsie przeszło po godzinie.
lowiczanka78 - GRATULUJĘ i serdecznie witam w naszym gronie!:-D Co za termin! Super!
Ja brałam Acard przez pierwsze dwa miesiące i Duphaston. Nic niestety nie słyszałam o w/w profesorze.
ladan.ex.panna - uważam, że powinnaś o to spytać swojego lekarza... stanowczo powiedzieć mu, czym się martwisz. On jest przecież specjalistą!

Pozdrawiam Was serdecznie
Buziaczki

P.S. Jeśli chcecie nanieść jakieś zmiany na "liście mam lutowych", to przyślijcie mi PW ;)

kropecka hejka :-D nie wiem co mi z tym 8 miesiacem się skojarzyło ;-D i tak mam nadzieje że w takim wesołym składzie jak najdłużej wytrzymamy na jakimkolwiek wątku :-D

Już wiem agawa1 pisała o 8 :-) stąd mi suięto wzieło ;-D

Ania_ajra wszyscy się stęsknili...:-D

Kiniusia a ty jak tam??

Witajcie,
U mnie wszystko jakby się uspokoiło. Śpimy całą naszą trójką (to znaczy ja, Krusia i mój Kajtek) przez cały dzień i w ogóle nie chce mi się podnosić z łóżka. Kot przeszczęśliwy mruczy Krusi i Pańci.

Co do ubrań, to ja nie przytyłam, ale bardzo mi pęczy brzuszek. Mam takie spodnie ciążowe na b. wczesną ciążę, a jednocześnie z gumką i w nich chodzę. Mieszczę się w różne reczy, ale mi obciskają brzuszek, więc wolę tamte spodnie.

ladna.ex.panna- ja mam też bardzo dużo roboty w pracy, ale siedzę na zwolnieniu i mam wszystko gdzieś. Nie zaryzykuję życia dziecka. Będą musieli wytrzymać beze mnie, choć zadowoleni nie są i wydzwaniają w różnych sprawach bez przerwy.

Pozdrowionka

Witajcie,
U mnie wszystko jakby się uspokoiło. Śpimy całą naszą trójką (to znaczy ja, Krusia i mój Kajtek) przez cały dzień i w ogóle nie chce mi się podnosić z łóżka. Kot przeszczęśliwy mruczy Krusi i Pańci.

Co do ubrań, to ja nie przytyłam, ale bardzo mi pęczy brzuszek. Mam takie spodnie ciążowe na b. wczesną ciążę, a jednocześnie z gumką i w nich chodzę. Mieszczę się w różne reczy, ale mi obciskają brzuszek, więc wolę tamte spodnie.

ladna.ex.panna- ja mam też bardzo dużo roboty w pracy, ale siedzę na zwolnieniu i mam wszystko gdzieś. Nie zaryzykuję życia dziecka. Będą musieli wytrzymać beze mnie, choć zadowoleni nie są i wydzwaniają w różnych sprawach bez przerwy.

Pozdrowionka

Hej dziewczyny mam teraz gości przyjechałam moja siostra ze szwagrem nie mam za wiele czasu. Trzeba gości zabawiać;-)
Ładna ex panna ty się nawet nie zastanawiaj i idż na zwolnienie. To nie twoje widzi mi się ale potrzeba by z dzidziusiem było wszystko ok.
Kiniusia dużo odpoczywaj nam dziewczyno
Łowiczanka tym razem musi sie udać:tak:
Tatuś zabawia Julcię:tak: l Szaleją jak dwa wariaci:szok: Idobrze przybajmniej weeken mam luźniejszy:-p

ja jutro wyjeżdżam na tydzień na wakacje więc zniknę z BB. pozdrawiam Was i mam nadzieję że jak wróce to wątek będzie nadal w niezmienionym składzie lub powiększony o kolejne ciężarówki.

reklama
kropecka baw się dobrze.:-)
co do rumoru w sprawie wątku zamkniętego: to ja szczeliłam 8 miesiąc tak po prostu sugerując że może trochę za wcześnie z tym wątkiem.Uważam ze jest baaaaardzo potrzebny ale może za wcześnie.
ładna ex pannaidź na zwolnienie i to już. W pracy przeżyją dzidzi naprawde jest najważniejszy. NIe chcę przytaczać przykładu koleżanki która teraz pluje sobie w twarz. U Ciebie tak nie będzie ale i tak idż na L-4.
kiniusiaty sie dziewczyno nie wygłupiaj, nikt na ciebie nie jest zły. NIe przejmuj się takimi pierdołami!!!!Do łużka i spać :-)
Łowiczanka gratulacje i pojawiaj się częściej, napisz coś w wątku o sobie :-).
U mnie pojawiły sie nudności - zdziwko przy Kamilku nie miałam. Od wczoraj mnie strasznie muli i co zjem to do 1/2 h jest w kibelku. No cóż. Najgorzej jest rano. wogóle nie moge jeść. KAwy tez nie mogę bo mi odrzuciło. :-(

Do góry