reklama
jestem po, ale jakoś nie mam weny do pisania. nic sie nie poprawilo a nawet sie poglebilo właściwie to co chwila zbiera mi się na płacz. lekarz skierował mnie do kardiologa na EKG płodu z opisem "dysproporcja pomiędzy prawą i lewą połową seca i wąski łuk aorty". szukałam w necie co to może oznaczać ale skoro nie mam jeszcze dokładnej diagnozy ani nazwy ewentualnej choroby to wolę nie czytać tego wszystkiego bo te opisy wad serca są przerażające. szczególnie teraz po śmierci Maji jestem na punkcie serca kompletnie przewrażliwiona. Żołądek również nadal słabo wypełniony. im bliżej porodu tym bardziej dochodzę do przekonania że moje marzenie żeby chociaż raz urodzić bez żadnych problemów i po przepisowych dwóch dniach wrócić z maluchem do domu się nigdy nie spełni
P
Paty36
Gość
Kropecka bądź dobrej myśli...ściskam cie gorąco...
Najka
30-tki , przyszłe mamusie; Mamylutowe'08
Dobry wieczór!
Anna ajra zakupy OK, tylko jeszcze tej nieszczęsnej koszuli nie mam.( Samopoczucie jakoś kiepsko, wkurza mnie, że tyle w domu do zrobienia, a ja jeszcze muszę uważać. Tak bym chciała, żeby wszystko było gotowe, domek przygotowany, a w wielu sprawach jestem zdana na męża, on ma teraz dużo pracy i tak. Robię co mogę, ale niewiele mogę do tego 7go. jakiś taki nastrój mnie złapał. Ale pewnie przejdzie.
Kropecko trzymaj się! Może to jednak nie okaże się tak poważne! Lekarze coś poradzą! Kiedy masz to badanie?
Zytko z tym ciśnieniem mam tak samo, na początku wizyty wysokie, pod koniec niskie, lekarz bierze pod uwagę drugie
Agawa życze rozwiazania kłopotów z piueniędzmi, coś poradzicie! A ze snem tez kipesko u mnie ostatnio...
Ika_s żeby Ci szybciutko zleciał czas do soboty!
Paulineczka dopiero 36 tydzień zaczynasz, więc spokojnie, jeszcze skurcze Cię złapią. Ktg faktycznie przeważnie od ok.39 t.c., i mozna sie bez niego obyć pewnie.
Anna ajra zakupy OK, tylko jeszcze tej nieszczęsnej koszuli nie mam.( Samopoczucie jakoś kiepsko, wkurza mnie, że tyle w domu do zrobienia, a ja jeszcze muszę uważać. Tak bym chciała, żeby wszystko było gotowe, domek przygotowany, a w wielu sprawach jestem zdana na męża, on ma teraz dużo pracy i tak. Robię co mogę, ale niewiele mogę do tego 7go. jakiś taki nastrój mnie złapał. Ale pewnie przejdzie.
Kropecko trzymaj się! Może to jednak nie okaże się tak poważne! Lekarze coś poradzą! Kiedy masz to badanie?
Zytko z tym ciśnieniem mam tak samo, na początku wizyty wysokie, pod koniec niskie, lekarz bierze pod uwagę drugie
Agawa życze rozwiazania kłopotów z piueniędzmi, coś poradzicie! A ze snem tez kipesko u mnie ostatnio...
Ika_s żeby Ci szybciutko zleciał czas do soboty!
Paulineczka dopiero 36 tydzień zaczynasz, więc spokojnie, jeszcze skurcze Cię złapią. Ktg faktycznie przeważnie od ok.39 t.c., i mozna sie bez niego obyć pewnie.
Paulineczka_
mamy lutowe '08
Kropecka kochana, biedarstwo trzymaj sie moze nie jest tak zle. Moze USG cos zle pokazalo. Miej nadzieje, bo warto. Kiedy masz isc na EKG??
nie mam jeszcze wyznaczonej wizyty. doktor dal mi namiary do profesor ktora jest autorytete w POlsce jesli chodzi o kardiologie dziecieca, z tym ze tam do niej prawdopodobnie się nie wbiję, takie są terminy oczekiwania na wizyte ze juz bym po porodzie byla. Maciek jutro zadzwoni i mnie umowi z kims ale i tak mysle ze szybko to badanie sie nie odbedzie.
Paulineczka_
mamy lutowe '08
Agawa1 trzymam kciuki,ze jakos sobie poradzicie, moze lepiej do sasiada idzcie albo CUS, bo z rodzina to najlepiej sie wychodzi na .......bedzie dobrze i nie stresuj sie zeby nie zaszkodzic malenstwu
Zytka no dokladnie sama bylam zaskoczona, ale jak kaza to co?? wypilam 400 ml redbulla (dokladniej lucozade) i za pierwszym razem i teraz i ....no widzisz tu wogole dziwne te ludzie sa, chociaz jesli to daja to chyba nie zaszkodzi dziecku- a przynajmniej lepsze niz glukoza
Zytka no dokladnie sama bylam zaskoczona, ale jak kaza to co?? wypilam 400 ml redbulla (dokladniej lucozade) i za pierwszym razem i teraz i ....no widzisz tu wogole dziwne te ludzie sa, chociaz jesli to daja to chyba nie zaszkodzi dziecku- a przynajmniej lepsze niz glukoza
Paulineczka_
mamy lutowe '08
Kropecko szkoda, ale moze sie juz umowcie na kolejne-kontrolne, juz jak sie urodzi maluszek, skoro jest autorytetem to moze warto zabiegac o wizyte??
jesli sie okaze ze cos jest rzeczywiscie nie tak to bede rodzila w CZMP w Łodzi, to jest taki specjalistyczny szpital gdzie ta pani profesor pracuje i pewnie od razu po porodzie zabrali by mi dzieciaczka na oddzial kardiologii i bylby pod jej opieka. narazie nie wybiegam naprzod bo i tak mam pelna glowe obaw.
reklama
No hej
kropecka wierzę słońce że się denerwujesz i chciałabym coś poradzić ale tylko jedno przychodzi mi do głowy - bedzie dobrze bo musi być!!! Pamiętaj o tym. Jesteśmy z Tobą i masz rację na razie dopóki nie wiesz na 100% nie czytaj bo się tylko zdołujesz a to ani Tobie ani dzidzi na dobre nie wyjdzie.
Ania_ajra gdybym nie miała teraz kasy to .... stoje z robotą do może i przyszłego roku. Musiałabym nazbierać bardzo dużo kasy bo następnej transzy nie dostanę przed skończeniem pewnych prac a ich się nie da zrobić bez kasy która już na to została wydana. To tak w skrócie.:-)
Ale jest dobrze- kuzyn porzyczy dobrze ze choć on jest w porządku.:-) Mimo ze rodzina, ale pomimo dużego majątku bardzo czesto można na jego pomoc liczyć w przeciwieństwie do brata
Paulineczkazazdroszcze lucozade 1milion razy lepsze od glukozy :-) Ja zawsze lubiałam tego typu drinki ale nie wtej ilości :-)
kropecka wierzę słońce że się denerwujesz i chciałabym coś poradzić ale tylko jedno przychodzi mi do głowy - bedzie dobrze bo musi być!!! Pamiętaj o tym. Jesteśmy z Tobą i masz rację na razie dopóki nie wiesz na 100% nie czytaj bo się tylko zdołujesz a to ani Tobie ani dzidzi na dobre nie wyjdzie.
Ania_ajra gdybym nie miała teraz kasy to .... stoje z robotą do może i przyszłego roku. Musiałabym nazbierać bardzo dużo kasy bo następnej transzy nie dostanę przed skończeniem pewnych prac a ich się nie da zrobić bez kasy która już na to została wydana. To tak w skrócie.:-)
Ale jest dobrze- kuzyn porzyczy dobrze ze choć on jest w porządku.:-) Mimo ze rodzina, ale pomimo dużego majątku bardzo czesto można na jego pomoc liczyć w przeciwieństwie do brata
Paulineczkazazdroszcze lucozade 1milion razy lepsze od glukozy :-) Ja zawsze lubiałam tego typu drinki ale nie wtej ilości :-)
Podziel się: