kwiatuszek.pregnet
Luty 2008 i Kwiecień2010
ANNA_AJRA-
ostatnie USG mialam w 30 tygodniu i więcej mi lekarz nie zalecił. Dzidzia ważyła wtedy 1535g, a jaka jest teraz?????? Podejrzewam, że dopiero jak pojadę rodzić to mi usg zrobią...
A propos położenia Dzidzi, to czy lekarz może to ustalić na badaniu, czy tylko usg? Byłam badana w 37 i nie mówił mi nic i położeniu dziecka. Nie wiem czy to dlatego, ze nie był w stanie tego stwierdzić, czy po prostu położenie jest ok i nie było co komentować... dodam, że szyjka macicy nie była ani skrócona,a ni rozwarta
- chętnie urodzę z Tobą Jestem w 39 tygodniu więc czas najwyższy, tylko że niestety objawów żadnych nie dnotowałam i lekarz też jest zdania, że dotrzymam do terminu, jak nie dłużej, ale pozostaje mi wierzyć, że bywają również porody bez wcześniejszych wyraźnych objawów :-)
- w ciąży używałam MUSTELĘ przeciw rozstępom (bardzo fajna, ale strasznie droga, więc zużyłam tylko jendo opakowanie) i PERFECTA MAMA (świetna seria, jest tez preparat ujedrniajacy do biustu,d la karmiacych i cieżarnych i na opuchnięte nogi, każy około 20 zł), a na "po porodzie" mam jakieś masło na powrót do figury po ciąży ZIAJKA (zobacyzmy, czy sie sprawdzi, nikt mi nie polecał, był niedrogi), rozstępów jeszcze nie odnotowałam mimo, ze mam ogromny brzuch i 10 dni od porodu, ale moja siostra tez tak miała,a zaraz po porodzie była cała fioletowa :-(
ostatnie USG mialam w 30 tygodniu i więcej mi lekarz nie zalecił. Dzidzia ważyła wtedy 1535g, a jaka jest teraz?????? Podejrzewam, że dopiero jak pojadę rodzić to mi usg zrobią...
A propos położenia Dzidzi, to czy lekarz może to ustalić na badaniu, czy tylko usg? Byłam badana w 37 i nie mówił mi nic i położeniu dziecka. Nie wiem czy to dlatego, ze nie był w stanie tego stwierdzić, czy po prostu położenie jest ok i nie było co komentować... dodam, że szyjka macicy nie była ani skrócona,a ni rozwarta