reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

no więc z kolokwium dostałam 5 :) jestem zdziwiona bo nie miałam czasu i weny do nauki. pisałam jeszcze zaliczenie z angielskiego ale jeszcze oceny nie mam. w sumie to mi zależy tylko aby pozaliczać no ale bardzo mnie dzisiaj to wszystko podbudowało.

reklama
No kropecka gratulacje !!!!!

Patyskończyłaś 37 tydzień więc jestes w 38 w trakcie trwania ale niektórzy lekarze przyjmują tylko te tygodnie które są ukończone więc mówią że 37. Nie wiem od czego to zależy. Wiem że np w szpitalu inaczej obliczają termin niz np. mój gin. Różnica to 3 dni. a czasami to baaardzo dużo.

Kropecka moje gratulacje :-)
Ja wrocilam niedawno z zakupow :tak::-):-D Jestem przeszczesliwa...juz wszystko mamy :-)Wozek (niebieski jednak) lozeczko (drewniane) przebierak, pieluszki, ubranka itd.itp. jeden dzien i z glowy !!:-) Juz nie bede miala stresa ze sie zacznie a ja nic nie mam :-D Moj M wlasnie skreca komode groszka, u nas dopiero 9 wiec moze jeszcze lozeczko skreci. :-) caly korytarz mam zawalony (doslownie) i zastanawiam sie czy mi te wszystkie rzeczy potrzebne hihi okaze sie w praniu :-D:-):-D

Paulinecka cieszę się że się Wam wszystko udało. Wklej zdjęcia jak poskręcacie i urządzicie :tak:

Kropecka gratuluję 5:)
Agawa pomysł z nowym wątkiem fajny:) Chętnie sie dokształcę:)
No ciekawe jak to po porodzie z tymi emocjami będzie, ja to miewałam niezłe napięcie przedmiesiączkowe i miałam siebie dosyć często, a to pewnie może byc wielokrotność tego (choć pewnie nie da się tego porównać).
Myszaaa fajnie, że taki dobry nastrój:), a ile uśmiechów rozesłałaś:biggrin2:
Paulineczka super, ze wszystko macie, my jeszcze kilka rzeczy musiamy zakupić, ale tez już nieługo mam nadzieję.
Tak sobie myslę, ze dawno Łowiczanka się nie pojawiała.
Pozdrawiam Wszystkie Lutówki!

Witam wszystkich o poranku :-) Dzisiejszej nocy wstawałam siusiu 4 razy i zgadnijcie, jaką czynność wyknałam jako pierwszą po przebudzeniu???- oczywiście poszłam siusiu :tak:

GOSIA 78- witam serdecznie, rzeczywiscie to niedaleko Szczecina, mam nawet rodzinę w Mirosławcu :-)

AGAWA 1-
  • pomysł nowego wątku jest trafiony w dziesiątkę, niezbędny zwłaszcza dla pierwiastek, które nie mają praktyki w tym temacie. Właśnie wczoraj wpisywałam w google hasło: "dieta matki karmiącej" i nie znalazłam przejrzystych informacji.
  • osobiście uważam, że pielchy jednorazowe są już tak dopracowane, że nie powinny sprawiać kłopotów skórze bobaska, poza tym pranie i gotowanie tetrowych "gówienek", to chyba już nie ta epoka- jedynie ekologia przemawia za tym :dry:
KROPECKA- no no mamy na forum prymuskę :) gratuluję piony

PAULINECZKA
  • też mam kłopot z pozycją do spania i to nie byle jaki, boję się pozycji "na wznak" a jest dla mnie the best jeśli chodzi o wygodę, przynosi ulgę bólowi plecków i czasami na chwilkę sobie na nią pozwalam, a w nocy turlam się jak walec z prawgo boku na lewy, w odstępach co 15 minut i podziwiam mojego męża, ze to znosi i udaje mu się nie budzić :happy2:
  • zakupy bobaskowe są suuuuper, zrobiłam je przed swiętami, a potem jeszcze z mamą troche dokupiłyśmy, teraz łóżczeko wanienka itp. czekają na dzidzię, a w kocyk są zwinięte ciuszku na wyjscie ze szpitala, któe mężulek przywiezie po rozwiązaniu, chętnie bym jeszcze nakupowała gadzetów, ale się pohamowuję, bo właściwie na początek wystarczy. Nie mamy tylko wózka- mam dylemat, czy jest sens wydawać 2000 zł na wózek???? Mam upatrzony piękny chicco,a le neiw iem, czy sobiena niego pozwolimy. Wiem, że na allegro są dobre wózki, wypasione w rózne dodatki i bardzo tanie (około 500 zł), dlatego, żewyprodukowane w Polsce.
Jak uważacie czy taki wózek sie spełni? Czy cena jest tutaj znacznym wyznacznikiem jakości????

Co do wózka - to raczej zastanów sie gdzie nim będziesz jeździć - jeśli mieszkasz w domku - to odpada Ci wnoszenie po schodach wózka - ale jesli w bloku bez windy - i mieszkasz powyżej parteru - to sobie wyobraź codzienne wnoszenie:-(

Wydaje mi sie że Polskie wózki nie są złe - ja mam wózek firmy Aro

Wózki dziecięce, foteliki samochodowe, łóżeczka dziecięce, akcesoria dziecięce, Sklep Internetowy

Ale nie wnosiłam go jeszcze na drugie piętro:-( dostałam go ponieważ ma gondolkę :-)

reklama
Do góry