reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

reklama
Aha a jesli chodzi o karmienie....powiedzcie mi jak wygladaja wasze piersi ;-) Ja wlasnie wrocilam spod prysznica i zauwazylam, ze chyba <w koncu> <nareszcie> cos sie zaczelo dziac i troszke jakby mi sie powiekszyly. Jak jest z wami?? Ja slyszalam nawet o babce, ktora juz w 5 mcu ciazy miala pokarm, wiec nie wiem czy mam sie obawiac czy to, ze moje piersi dopiero teraz sie "ruszyly" jest normalne:confused:

po pierwsze z cukrzycą ciężarnych nie ma żartów. Zresztą poczytaj o tym trochę w necie, choćby ten link co Myszaaa podała.

jeśli chodzi o piersi to mi przez 2 ciąże rozmiar przeszedł od B/C do E. Pokarm mam właściwie od początku.

Dzieki bardzo Myyszaaa, ja juz sie tego wszystkiego tyle naczytalam, ze mam prawdziwy metlik w glowie :-(. Poprostu zrezygnuje ze slodyczy i juz, nieukrywam ze bedzie to ciezkie- cukier znalazlam nawet w produktach gdzie wg mnie nie powinno go byc (jogurty, platki sniadaniowe, itd) .Chociaz wydaje mi sie, ze jogurty, platki itp/ rzeczy to nie beda chyba az tak szkodliwe jak czyste slodycze- jesli nie to nie wiem co bede jadla ;/

Ja w poprzedniej ciąży przez jakiś czas byłam na diecie cukrzycowej. Kupowałam wtedy jogurty naturalne i generalnie też nie wiedziałam co jeść. Na szczęście późniejsze badania nie potwierdziły cukrzycy i mogłam wrócić do słodyczy. Za to po urodzeniu Wiktora musiałam zrezygnować z nabiału co było dla mnie barierą nie do przeskoczenia.

Chyba tak zrobie, badania glukozy mam wyznaczone na 23 styczen, wiec te pare dni jakos wytrzymam, a jedynym cukrem bedzie sok w wodzie mineralnej.

Witam po dlugeiej nieobecnosci.
Moja mała tez juz jest duza;p bo ma 2300g ale lekarz stwierdzil ze to norma bo teraz sie duze dzieci rodza. A do slodkiego tez mnie strasznie ciagnie ale mamm nadziej ze nei mam za wysokiego poziomu cukru. Co do pokarmu to u mnie coz zaczyn asie chyba dziac pomalutku .....

reklama
Do góry