reklama
Paulineczka_
mamy lutowe '08
Aha a jesli chodzi o karmienie....powiedzcie mi jak wygladaja wasze piersi ;-) Ja wlasnie wrocilam spod prysznica i zauwazylam, ze chyba <w koncu> <nareszcie> cos sie zaczelo dziac i troszke jakby mi sie powiekszyly. Jak jest z wami?? Ja slyszalam nawet o babce, ktora juz w 5 mcu ciazy miala pokarm, wiec nie wiem czy mam sie obawiac czy to, ze moje piersi dopiero teraz sie "ruszyly" jest normalne
po pierwsze z cukrzycą ciężarnych nie ma żartów. Zresztą poczytaj o tym trochę w necie, choćby ten link co Myszaaa podała.
jeśli chodzi o piersi to mi przez 2 ciąże rozmiar przeszedł od B/C do E. Pokarm mam właściwie od początku.
jeśli chodzi o piersi to mi przez 2 ciąże rozmiar przeszedł od B/C do E. Pokarm mam właściwie od początku.
Minesota
Fan(ka)
Piersi mam już chyba miseczkę E jak w końcu pójdę po ten stanik to będę wiedzieć i nie mam pokarmu :-)
Paulineczka_
mamy lutowe '08
Dzieki bardzo Myyszaaa, ja juz sie tego wszystkiego tyle naczytalam, ze mam prawdziwy metlik w glowie :-(. Poprostu zrezygnuje ze slodyczy i juz, nieukrywam ze bedzie to ciezkie- cukier znalazlam nawet w produktach gdzie wg mnie nie powinno go byc (jogurty, platki sniadaniowe, itd) .Chociaz wydaje mi sie, ze jogurty, platki itp/ rzeczy to nie beda chyba az tak szkodliwe jak czyste slodycze- jesli nie to nie wiem co bede jadla ;/
Ja w poprzedniej ciąży przez jakiś czas byłam na diecie cukrzycowej. Kupowałam wtedy jogurty naturalne i generalnie też nie wiedziałam co jeść. Na szczęście późniejsze badania nie potwierdziły cukrzycy i mogłam wrócić do słodyczy. Za to po urodzeniu Wiktora musiałam zrezygnować z nabiału co było dla mnie barierą nie do przeskoczenia.
Paulineczka_
mamy lutowe '08
Chyba tak zrobie, badania glukozy mam wyznaczone na 23 styczen, wiec te pare dni jakos wytrzymam, a jedynym cukrem bedzie sok w wodzie mineralnej.
Minesota
Fan(ka)
Paulineczka - tu opisali dietę - źle nie wygląda :-) i jeśli masz tylko lekko podwyższony
BabyBoom: Cukrzyca w ciąży. Zadbaj o dietę
BabyBoom: Cukrzyca w ciąży. Zadbaj o dietę
przyszlirodzice
Matka Wariatka;]
Witam po dlugeiej nieobecnosci.
Moja mała tez juz jest duza;p bo ma 2300g ale lekarz stwierdzil ze to norma bo teraz sie duze dzieci rodza. A do slodkiego tez mnie strasznie ciagnie ale mamm nadziej ze nei mam za wysokiego poziomu cukru. Co do pokarmu to u mnie coz zaczyn asie chyba dziac pomalutku .....
Moja mała tez juz jest duza;p bo ma 2300g ale lekarz stwierdzil ze to norma bo teraz sie duze dzieci rodza. A do slodkiego tez mnie strasznie ciagnie ale mamm nadziej ze nei mam za wysokiego poziomu cukru. Co do pokarmu to u mnie coz zaczyn asie chyba dziac pomalutku .....
reklama
MAGDALENA 27
Fanka BB :)
Dziewczyny przestańcie sobie wkręcac bo za chwile wszystkie będziemy miec cukrzyce.
Podziel się: