reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

witam !
No ja niestety zupełnie nie wyspana jestem.DOPADŁY MNIE SKURCZE!
liczyłam je od 23 do 3 i kiedy już były co prawie 10 min
icon_eek.gif
wzięłam fenoterol, przeszlo,ale serducho nie pozwoliło mi spac, może z nerwów?
icon_confused.gif

mamaulko ajakie są twoje, bo u mni nie są zbyt silne, tylko dośc regularne.Już nie wiem czy rozpoznam prawdziwe i kiedy jechac
icon_sad.gif

reklama
hejka!!!
mnie wczoraj nie buło bo najpierw byliśmy na zakupach, potem w drodze powrotnej Misiek zasnął więc były przeboje z jego zaśnięciem wieczorkiem, a potem to prasowałam do 1 w nocy. Zostało mi do wyprasowania jedno prześcieradło :-). MI też brakuje kilku rzeczy ale liczę że mam na to czas.
Paty38dlaczego birrzesz fenoterol przecieżjuż masz donhoszone dzidzi???
Ania_ajra Ja MIśka zostawiam z moimi rodzicami. Mieszkamy jeszcze razem i o tyle dobrze, że ma się w razie czego kto nim zająć. Teraz na przykład mama go usypia a ja siedzę na bb :-):tak:
kropecka Nie wiem jak na innychh wątkach ale ten jest wyjątkowo przyjazny. :-) I mam nadzieję że nie jesteś zła że jestem wraz z Tobą moderatorem ?? I że inne dziewczyny też nie. Według mnie ale to jest moje skromne zdanie to nie jest żaden problem a czy prestiż?? To pojęcie względne. Ważne aby zawsze był ktoś do kohgo możemy sie zwrócić z problemem no i chhyba lepiej jak to jest jedna z nas niż ktoś "obcy".

Myszchcesz dyskusje ???Zaraz coś wymyślę :-) ;-):-D A wyspałaś się ?? Bo ja spałam do 11:30 !!!! Hurra!!!!!

Mysz, kropeckakiedy wy macie czas na czytanie. NO Ulę to jeszcze zrozumiem - nie ma jeszcze dzidziusia ale ty kropecka?? normalnie podziwiam.

MI do pełnego przygotowania wyprawki zostały: klapki pod prysznic, tantum rosa, kapturki na piersi, biustonosz do karmienia i czopki glicerynowe - kurcze o tym to bym zupełnie zapomniała. :no:

Cześć dziewczyny!:-D
My już po spacerku i lodach.:-p
Myślałam, że wczoraj wieczorem urodzę.:shocked2: Tak mnie dziwnie brzuch bolał, kuł, że miałam stracha.:baffled: Poważnie zastanawiałam się nad tym, czy noc przetrwam.:unsure:
Dzisiaj wszystko się uspokoiło i czuję się świetnie.:happy2:

Myyszaaa - bardzo spodobała mi się pościel, którą kupiliście.:yes:
Łóżeczko oczywiście też. Chyba nie będziesz miała nic przeciwko jeśli

sobie kupimy
taką samą pościel (SUN FLOWER - FERETTI)?:confused::wink:
Wow! Co za śliczna opowieść...:laugh2:
kropecka - piszesz, że nie miałaś objawów porodu. Czyli jak to było? Wody Tobie odeszły, czy miałaś kroplówkę?:confused:
Ja, Marto nie mam nic przeciwko, że zostałaś moderatorem, wręcz przeciwnie!:cool2:
Gosia 78 - to mnie (nie-)pocieszyłaś. :sorry2:
Zytka - jak tam dzisiejszy nastrój?:confused: Co do teściów, to są w porządku, gorzej z moimi rodzicami. Mój tata nie zwraca za bardzo uwagi na to przy kim pali papierosy i ciężko go o cokolwiek poprosić.:wściekła/y: Ale też jestem zdania, że nie powinni się wtrącać.
Najka - co do obwodu brzucha, to pewnie jesteś drobniejsza ode mnie no i masz jeszcze czas.:happy2:
Ika_s - :wink:
ulenka507 - bardzo się dla Was cieszę, że z córeczką wszystko ok!:-D
cloe - długo miałaś gości. Jak tam przygotowania i samopoczucie?:confused:
paty36 - trzymaj się dzielnie!:yes:
agawa1 - dobrze masz z mamą!:rolleyes2: Dlaczego warto sobie kupić czopki glicerynowe?:confused:

Pozdrawiam Was wszystkie!

Hej!

U nas dziś mała uroczystość - trzecie urodzinki Piotrusia!!!:-). Mój syn chyba na prawdę dorośleje bo od samego rana jest strasznie poważny jakby kończył przynajmniej 18 lat:-D.
Ania ajra - u mnie w nocka też z dziwnymi kłuciami brzucha, dodatkowo miałam stracha, że jak faktycznie coś się zacznie to zepsuję Piotrusiowi urodzinki:-(. Agawa pisze o czopkach bo czasem po porodzie są problemy z wypróżnianiem, ja takowych nie miałam ale położne w szpitalu pytały czy ktoś ich nie potrzebuje.
Mysza - śliczna pościel, szkoda, że mam już kupioną inną...
Paty - no właśnie po co Ci teraz wstrzymywanie skurczy?
Kropecka, Agawa- jeśli o mnie chodzi to bardzo się cieszę, że właśnie Wy jesteście moderatorkami naszego wątku:tak:
ulenka507 -:-)

Pozdrawiam serdecznie!

witajcie mamusie!
widze że tu juz kazda jak na szpilkach siedzi i czeka na ten wielki dzień ;-)m moje przygotowanie dobiegają konca, właśnie wczoraj złożyliśmy już kołyskę i chyba jej obecność sprawiła że nie mogłam spać do 5 rano tylko się patrzyłam na to puste jeszcze miejsce w ktorym wkrótce pojawi sie nasz maleńka córeczka a to właśnie jest ta kołyska
muszę się Wam pochwalić :-)

reklama
Ania_ajra Czopki glicerynowe nie tyle przydały mi się w szpitalu co w domu. Strach przed parciem i wrażenie ze wszystko mi się tam porozrywa towarzyszy czesto mamom które rodziły sn. Ja generalnie nie mam problemów z wypróżnianiem - nawet 2,3 razy dziennie ale po urodzeniu Kamila miałam problem. Nie chciałam nabawić się hemoroidów i udało się dzięki czopkom. Ja polecam, nie zaszkodzą a mogą pomóc. :-. Gosia78Po porodzie tzn po skończonym lutym, powinnyśmy zostać z wątkiem przeniesione do innego działu : nie przyszłe mamy a dzieci urodzone w 2008 roku. I wtedy to wszystkie aktywne mamy będą miały ten status. A że ty jesteś aktywną mamą to już prosze Admina o .... dołączenie Ciebię do listy mamuś lutowych :-)

Do góry