reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Hej!

U nas dziś prawie wiosna, byłam godz na spacerku a teraz będę kończyć torcik dla Piotrusia.
U mnie na wys pępka 104cm...
Patrysia - nie żartuj, przynajmniej raz dziennie odwiedź bb, powiedz szwagierce, że maleństwo musi przyzwyczajać się do różnych dźwięków, do klikania też.;-)
Mysza - mój Jaś też często ma czkawkę:-)
lileczka - mój M chodził ze mną w trakcie pierwszej ciąży na szkołę rodzenia, niestety nie zdążyliśmy być na zajęciach z masażu krzyża a to wtedy bardzo by mi się przydało...
Ania ajra - u mnie poprzednio wszystko zaczęło się z dnia na dzień, więc się nie martw, możesz zacząć rodzić w każdej chwili
Pozdrawiam

reklama
Witam sie i ja
ale macie tempo pisania:-D
no u mnie m naprawił pralke sknera nie chciał zonce kupic nowej ale na szczeście pierze i nadrabiam zaległości w praniu:-Da ja upiekłam sobie metrowca bede sie objadać:-D
Pogoda piękna az chce sie wyjsc z domku niestety ja sie boje cos ostatnio nie za bardzo boli mnie w dole i jakos mi tak dziwnie co wizyta w toalecie to patrze czy nie ma zadnej niespodzianki chyba zaczynam panikowac
aggy
przykro mi z powodu siostry wiem co czujesz bo moj tata tez jest w bardzo ciezkim stanie i czekam tylko na wiesci telefonu stacjonarnego nie odbieram jak dzwoni bo nie wiem czy dałabym rade odbiera m lub chlopacy
patrysia nie zegnaj sie z nami znajdziesz zawsze chwilke zeby poklikac trzymam kciuki za mieszkanie oby sie udało
myyszaaa mozemy podac sobie reke ale od jakiegoś czasu biore magnez i jakos mi wszystko brzydko mówiac nie wiele obchodzi jakos podchodze do wszystkiego inaczej czuje sie taka przytłumiona
anna_ajra ja rozcienczałam 2:1 dla Kuby i było ok nawet pytalismy sie w aptece
Wszystkim ciężarówkom którym nie odpisałam duza buzka i milego weekendu

byłam wczoraj u lekarza, wszystko trzyma sie wysoko, ale pomarudzilam ginowi ze ja juz bym chciała:tak:
jakas infekcja mi sie przyplatała, wiec mam kipic antum rosa i robic nasiadowki:zawstydzona/y:
mala waży prawie 3000 g czyli norma, kolejna wizyta za 3 tyg.czyli 1 lutego i mam nadzieje, ze juz bez wzgledu na wszystko dostane skierowanie do szpitala:-)
do 10 lutego chciałabym aby maleństo bylo juz na świecie;-)
buziaki w ten piekny dzień
aha u mnie obwod brzucha około 110 cm

ja mam 103 cm :)

Ja na pewno nie urodzę w styczniu. W ogóle nawet tego pod uwagę nie biorę :) Wiktor na czas porodu zostanie pewnie z moją mamą a potem z Maćkiem.

Anna_ajra, domek jest na etapie pozwolenia na budowę i na tym poprzestanie w tym roku. Nie stać nas niestety jeszcze na tak ogromny kredyt a i ja planuję zmienić pracę po macierzyńskim i muszę mieć wolną rękę i nie być uwikłana w kredyty. Także narazie albo ta kawalerka albo wynajem.

Ostatni egzamin mam 9 lutego :/

Ika_s, strasznie dużo sobie liczą za poród rodzinny :o

Hej dziewczyny .Chwila dla mnie mimo ze mam gości:shocked2: Teściowie z ciotka zjawili się średnio zapowiedziani. teraz m zabrał teścia na bilarda a Julka z teściówka i ciotka na spacerze Ja się wymigałam Liczyłam że poklępię pierogi:shocked2:( no wiem dziwny pomysł mnie ogarnął ) więc pomyślałam że posiedzę z wami o słysze że spacerowicze wrócili wyśłę je jeszcze na piętro niech rzucą okiem na firanki jakie tam zawiesiłam zyskam choć parę minut

Mam juz zamówione łózeczko i posciel:-)czekam teraz na kuriera:-D

Ciekawe - czy czkawka mu zostanie :-)

Pozdrawiam Ula:-)

Dziewczyny w sumie chce wczesniej - ale jesli dla maluszka ma byc jak najlepiej - to niech siedzi tam jak najdłużej:-)

Cześć dziewczyny!:-D
Jak tam wasze choinki...? Doczekały się księdza z kolędą, stoją jeszcze? Mój m. rozebrał ją dzisiaj i wyrzucił, bo do 22.01. to zdecydowanie za długo.

Ika_s - bardzo się cieszę, że po wizycie wszystko dobrze! No i ten obwód...:-)
Gosia 78 - nie miałaś przed porodem żadnych "objawów" porodu?
:huh:
Ania31 - trzymam kciuki!:happy2:
ladna.ex.panna - ładna waga córci! :yes:
kropecka - ten rok ciekawie się u Was zapowiada... :rolleyes2:
cloe - dobra jesteś!:-D Widzę, że wykorzystujesz każdą wolną chwilę na BB.
Myyszaaa - i na które łóżeczko się zdecydowałaś? Jaki kolor pościeli wybrałaś?:confused:

Buziaki

ja choinkę rozebrałam 7 stycznia. My nie jesteśmy wierzący więc na kolędę też nie czekamy.

Ja też nie miałam objawów porodu.

reklama
Anna ajra - u mnie brzuch poprzednio całą ciążę był nisko, nie było zauważalnego opuszczenia brzucha, siusiałam więc cały czas dosyć często. Nie miałam żadnego twardnienia brzucha ani wcześniejszego skracania szyjki, Na dzień przed porodem zaczęłam odczuwać dość regularne i bolesne bóle krzyża, które były wstępem do akcji porodowej. Nie wiem jak długo by to jeszcze trwało gdyby nie pękniecie pęcherza....Niekoniecznie trzeba przez długi czas mieć jakieś objawy przedporodowe. Szyjka może się skracać a odczuwalne skurcze mogą pojawić się dopiero przy rozwarciu na 3cm...

Do góry