reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

kiniusia witaj w świecie niekompetentnych lekarzy. ja mam już dość duze doświadczenie z lekarzami i chce miec z nimi jak najmniej do czynienia. wiem ze w ciazy sie nie da ale ja ich diagnozy, porady itp nie traktuje totalnie serio. gdyby tak bylo to juz dawno bym bylo po in vitro, bo w koncu jestem bezplodna wedlug nich, moje dziecko byloby z zespolem Downa bo to mi sugerowal lekarz gdy bylam w ciazy, a dodatkowo mialby chore serduszko bo to tez od nich slyszalam.

reklama
Kiniusia nie martw sie własnie opinia lekarza w pierwszej ciąży w moim przypadku bliźniaczej gina powiedziała ze jedno urodzi sie martwe a drugie bedzie nienormalne:-( ledwo wyszłam z gabinetu na korytarzu czekał na mnie mąż i chciał wejść jej wygarnac ledwo go powstrzymałam :no: wieczorem zarejestrowałam sie prywatnie przyjał mnie gin jeszcze tego samego dnia powiedział ze wszystko jest ok mam sie nie martwic.:tak:Przy nastepnej wizycie u niej wygarneła mi ze poleciałam do innego lekarza wtedy nie wytrzymałam ja i jej powiedziałam pare słów.
Chłopcy urodzili sie zdrowi w 34tc z waga powyzej 2kg wogóle nie lezeli w inkubatorach jako wczesniaki dzis maja po 10 lat i chlopaki jak dąby ucza sie wspaniale:-):-):-D:-D

Pozdrawiam i buziam brzuszki nasze kochane:rofl2:;-)
To moja trójka chłopców

kurcze nie moge znalezc tego wątku kiniusia gdzie podawałas wyniki swoich badań hmm
w każdym razie moje są wszystkie w normie, tak stwierdził analityk :-D
hemoglobina 12,3 g
glukoza 78 mg (norma 70-105)
kreatynina 0,65 mg (norma 0,4 - 1,4)
białko 6,9 g (norma 6,2 - 8,2)

ponoc ciężarne mają podwyższoną hemoglobine i w ogole inne normy, takze bedzie sie zmieniac i nie nalezy sie tym martwic:-)

najlepsze było z moczem hihi bo przy odbieraniu facet sie nagdał, ze on to sie zna i wg niego to za duzo jest bakterii, ze trzeba bedzie to leczyc itd.itp. a na koniec jego gadki wysoliłam mu ze 1 dzień to ja ten mocz woziłam w samochodzie, bo wczesniej to kolejka była za duza i nie chciało mi sie czekac :-D na to on: aha i nstepnym razem mam przynoscić "świeży" :tak:

jutro ide do ginka sprawdzic co z fasolką, denerwuje sie troche , ale mam nadzieje, ze bedzzie ok;-)
papatki

Cześć dziewczyny! :happy2:
10 lipca (wtorek) na 13:00 jestem umówiona na badania genetyczne (prenatalne nieinwazyjne) czyli szczegółowe USG:sick:. Zobaczymy...:sorry: Trzymajcie kciuki!:wink:

Ania31 - szkoda, że pogoda wam nie dopisałam na obecnym urlopie:hmm:. Moje dwie szwagierki też nie mają szczęścia do pogody ... dwa tygodnie nad morzem z małymi dziećmi.:confused2:
Wspaniałych masz chłopców!:-D
aneta23 - witaj kochana!:biggrin2::cool: Też mam konflikt serologiczny. Moja grupa krwi to 0 Rh(-).
kiniusia - głowa do góry. Ograniczysz słodycze i będzie dobrze. Co do wyników moczu, to ja też nie miałam najlepszych... dostałam "urosept" i zobaczymy. Wszystko będzie dobrze! Mam nadzieję, że rzuciłaś palenie?!:confused::wściekła/y: Lekarka pokazała się z najgorszej strony, aż trudno uwierzyć, że jesteśmy zdane na takiego kogoś:growl: ... Co zamierzasz teraz zrobić?:confused:

Ostatnio staram się odwdzięczyć mojemu M za to, że jest dla mnie taki kochany. Jestem świadoma swojego szczęścia.

Najka - :wink: Ja też biorę Urosept ale w następującej dawce 1-1-2. Czytałam ulotkę i jestem przekonana, że nie jest szkodliwy w ciąży. Spokojnie...:happy:
Ika_s - co za postępy w diecie... :-p hi hi...
Pewnie czekasz na to USG niczym zbawienie... doskonale Cię rozumiem i współczuję. Ale nie martw się... za zwyczaj tak jest, że jak początek się pieprzy, to koniec jest lepszy!:wink: Ciężko doradzić, co masz zrobić... Mogę jedynie powiedzieć jak u mnie było. Lekarz stwierdził u mnie ciąże, gdy byłam w 6 tyg. (licząc od ostatniej miesiączki) przepisał mi Duphaston (pól tab. dwa razy dzienie) i kontynuację Acardu (1x1) no i folik...
Morfologię robiłam w 9 tyg.(licząc od ostatniej miesiączki).
Na suwaczku mam wyliczone tygodnie według poczęcia.
Co do lekarza, to uważam, że powinnaś się jak najszybciej zdecydować. Albo szukasz i robisz to zdecydowanie i w miarę prędko, albo wybierasz jednego u którego już byłaś. innego wyjścia nie widzę.
dawna cloe - widzę, że ten gips to nic takiego poważnego... na szczęście!:tak: U mnie też wyszła dziewczynka! hi hi!:-D
kropeczka - co do testu, to wychodzi, że będzie parka... choć nie w tej kolejności, ale zawsze to coś... :happy: A jak to jest właściwie z Twoimi oczekiwaniami... chciałabyś parkę, czy nie ma to dla Ciebie większego znaczenia?:confused:
Nie wiedziałam, że miałaś tak przykre doświadczenia z lekarzami... normalnie chamstwo!:frown: Ja bym chyba oszalała z niepokoju.
Myyszaaa - u mnie senność już delikatnie przechodzi, choć czasami muszę się położyć i odpocząć.:cool: Zapewne wakacje też mają na to wpływ, nie pracuję i mogę się wyspać.
ladna.ex.panna. - :wink:

Pozdrawiam Was serdecznie
Buziaki

Hejka:):):) Mam 16 lat i jestem w 10 tygodniu ciaży:):):) a moj narzeczony ma 19 lat:):):) z moim kochanym jestesmy 8 miesiecy a zareczeni jestesmy od 11.05.2007:):):) Jestesmy bardzo szczesliwi bo mamy malenstwo w moim brzuchu:):):) mam termin na 5 lutego 2008 roku:):):) pewnie jestescie przerazone tym ,ze jestem taka mloda,ale wybralam takie zycie bo tego chcialam i dlatego,ze Kocham bardzo mojego przyszlego i cuuuudownego meza:):):):-):-):-)

Cześć dziewczyny! :happy2:

Witaj Szczęśliwa przyszła Mama!
Na stronie głównej Babyboom znajdziesz "kalendarz ciążowy" tam wszystko znajdziesz... II trymestr zaczyna się od 13tyg.

P.S. Dziewczyny, jak będziecie miały czas, to zajrzyjcie na listę lutowych mam i dajcie mi znać odnośnie zmian.

Hej dziewczyny

Wzielam sobie jeden dzien urlopu na poniedzialek :-) to się wyśpię ;-) Na razie próbuje się umówić na USG.
I jak tylko mi się uda to pokaże moją fasolkę mam nadzieje :-D
Witam nowe mamusie Szczęśliwa przyszła Mama - pamiętaj by Folik łykać ;-)

Witajcie!
U mnie w miarę dobrze, chociaż tęsknię za słonkiem, pochmurno bardzo i ciemno. Mdłości nadal brak, momentami lekkie jakby sie pojawiły, ale to nic takiego.
Myszaaa rozumiem ?Cie z tą sennością. Ja miałam tak kilka dobrych dni, ze musiałam sie kłaść w dzień, bo byłam nieprzytomna. Ale już drugi dzień jest lepiej, zobaczymy. Za to mam bardzo zmienne nastroje.:)
Kiniusia zmień lekarkę i odpuść sobie już nerwy, szkoda Waszego zdrówka!
Ika_s pochodzisz z Lublina? Ja też i nadal w nim mieszkam. Ale dużo ludzi z naszego miasta do Wawy trafia. A ja bardzo lubię Lublin i na szczęście udało mi się tu znaleźć pracę taką jak chciałam,w zawodzie.:))) Co do lekarza, mam nadzieję, że w końcu trafiłaś na dobrego!
Kropecka, Ania31 straszne te Wasze przeżycia z lekarzami. Aniu fajni Ci Twoi chłopcy!:-)
Ładna.ex.panna powodzenia na wizycia au gina! Będzie dobrze!
Anna aira a czemu zdecydowałaś się na te badania? Mało o nich wiem, czy wady przez nie wykryte można leczyć jeszcze w czasie ciąży? Dzieki za poieszenie w sprawie Uroseptu, też ufam, że będzie dobrze!:tak:
Witaj Szczęśliwa przyszła Mamo ! Życzę Wam szczęścia, szybko będziecie sie musieli nauczyć odpowiedzialności, ale czasem tak to jest w życiu. Co do trymestrów ciąży nie jestem ekspertem, ale wydaje mi się, że drugi rozpoczyna się po 12 tygodniu ciąży, ale może inne dziewczyny skorygują moją odpowiedź.
Pozdrawiam!

reklama
I trymestr 1-12 tydzień ciąży
II trymestr 13- 27 tydzień ciąży
III trymestr 28 - 40 tydzień ciąży.
Szczęśliwa przyszła mamo ja równieżgratuluję i życzę wam wytrwałości i odpowiedzialności. A przede wszystkim miłości.
Myszaaanie martw sie jeszcze troszkę i senność minie. Obawiam się że może przerodzić się nawet w bezsenność w 2 trymestrze.
Kiniusia popieram Najkę zmień gina!!! (lepiej wcześniej niz później ) szkoda waszychh nerwów

Do góry