reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Witam dzisiaj miłe Panie!!!
Kurcze a ja nie idę na razie na badania czekam jeszcze z tydyień. :-)Kiniusianie bój nic wcale takie złe wyniki nie są. Ja poprzedio tez miałam problemy z bakteriami i urosept sobie jhadłam przez całą ciąże ( nie szkodzi) możesz już dziś iść i kupić i pewnie na wstępie furaginkę jeszcze będziesz łykać. Co do krwi w moczu i białko niewielkie ilości białka mogą sie pojawiać ze względu na zakwaszenie organizmu i coś tam z nerkami ale to norma. Pamiętaj nawet jeśli nie miałaś kamieni w ciąży organizm się zakwasza i możesz mieć piasek który schhodzi i niewielki ilości krwinek czerwonychh mogą się pojawić. To norma ale musi to być pod kontrolą.Jeśli chodzi o cukier jak norma to norma mógł wynik podskoczyć bo dzień wcześniej wieczorkiem wypiłaś soczek (na przykład)W ciąży wsio jest inaczej.
anna _ ajra wyszłam z założenia że głupi ma szczęście - i miałam rację hiihhi. A tak naprawde to kłuciłam się z gościem np kazał mi wyprzedzić malucha bo to obciachh że szybciej jedzie a ja na to ze nie mogę bo tylko 50 km/hh mogę jechać itd. co do badań prenatalnych ne robiłam ichh przy kamilu i teraz też nie będę się stresować dodatkowo. NO chhyba ze coś będzie nie tak - odpukać.
Ania 31 za nie ma co :-)
ladnaexpanna - ale cię impreza omineła ale to prawda czego sie nie robi dla maleństwa a to dopiero początek :-)
cloegłowa do góry. JAk Cię łapie handra oddaj jej i złap ją też niechh wie co to znaczy :-)
A ja miałam dziś męczący dzień jutro będzie gorzej - przywożą nam blaszaczek na budowę :-) dzień pełen wrażeń. Tylko jak pomyślę że będę znów do obiadu umierać to tak myślę że obiad jutro zjem o 8 rano może pokonam złe samopoczucie - co wy na to??

reklama
Cześć dziewczyny. Dziś mam wolne:-) Dziadek na zwolnieniu lekarskim napuchł mu łokieć tak mocno, że rkę od razu wpakowali w gips. Póki co bierze tonę leków twierdzi że czuje że opuchlizna znika. Mam nadzieję bo mój tato to straszny cykor jeśli chodzi o lekarzy a gdyby leki nie pomogły to w perspektywie byłoby nacinanie opuchlizny. Póki co wziął Julcię na spacer:tak:
Ładna ex.panna taki to już los ciężarówek;-).Ze względu na ceny tym razem zdecydowałam się na lekarza państwowego . Gdy byłam w ciązy z Julcia specjalnie wybrałam wizyty prywatne bo uważałam że lepiej się mna zajmą. Może i maiłam rację ale nie dość że co m-c za wizytę u gina płaciłam 70 zł. to jeszcze za każde comiesięczne badanie niewiele mniej. Teraz stwierdziłam że to co zaoszczędze albo od razu wydam na siebie:-p albo zostawię sobie jak już dzidziuś będzie na świecie i wtedy sobie zaszaleję .
Po Julce figura mi się zmieniła . I choć szybko wróciłam do dawnej wagi to i tak mam większy biust i szersze biodra a zawsze lubiłam chodzic w dopasowanych rzeczach.

Cześć dziewczyny! :happy2:

cloe - jak długo Twój tato będzie miał gips?:sick:
Wracając do badań prenatalnych, to żaden artykuł na mnie nie wpłynął:dry:. Miałam w przeciągu dwóch tygodni straszne koszmary i się przestraszyłam. Przypomniała mi się moja znajoma, która miała podobne przeżycia i ... strach opowiadać. Dodatkowo doszły jeszcze inne zaległe wspomnienia i byłam tego dnia "ugotowana". :hmm::sad::sorry::crazy:
Na szczęście mam cudownego męża, który mnie pocieszał, tulił, wysłuchał i wycierał łzy.:elvis:
Badania, które chcę zrobić są nieinwazyjne (PAPP-A). Szczegółowe USG i badania krwi, które określa prawdopodobieństwo wystąpienia zaburzeń u dziecka. Jutro mam jeszcze raz zadzwonić.
ladna.ex.panna - kto Tobie powiedział, że musisz robić badania krwi co miesiąc?:confused: Daj znać, jak było na wizycie i nie stresuj się:wink:! Co do koncertu, to mogłaś dać mi znać... Taka okazja ... :-p;-)
agawa1 - dlaczego nie idziesz na badania?:confused: Obiad o 8 rano ... no no ... nieźle!:yes:
adzamx3, Ania31, maritka, bpcianek22, kiniusia, kropecka, Ika_s, kasia_c-ke, Myyszaaa, Najka - gdzie wy się podziewacie???:eek:

Pozdrawiam serdecznie
Ania

Jestem anna ajra
Tak sie troszke zamysliłam pogoda pod psem pada w sobote mielismy jechac nad jeziorko z dziecmi na urlop ale nie wiadomo co i jak bo pada::( dzieciaki złe
Jest jeszcze jedno forum z mamami z terminem porodu na luty i podczytuje troszkę sie udzielam ale zaczeły sie problemy z niektórymi ciazami i tak jakos wszystko:(
smutne
Pozdrawiam lutowe mamusie
http://bejbej.pl/suwaczek/1219.png

Witajcie Lutóweczki :-)
Jestem mamą kwietniową 2007 - czyli nie tak znowy dawno byłam w Waszym stanie :-D
Gratuluję wszystkim fasoleczek w brzusiach i życzę powodzenia.
Wszystkiego dobrego :-)Pozdrowionka

PS ANNA_AJRA - zapowiedziałam się więc jestem ;-)

Cześć dziewczyny ,wczoraj byłam u ginekolog,ale wszystko opisałam na odpowiednim wątku,moją wagę też na także odpowiednim wątku.

anna_ajra ,jestem,jestem:-D.
Co do Twoich zmartwień to super,że masz takiego kochanego męża,który Cię tak wspiera.:-).Masz wielkie szczęście:-D.Wszystko bedzie dobrze,a Ty się tak nie denerwuj,bo Twój maluszek nie będzie zadowolony,że mamusia się martwi:tak:;-).

ladna.ex.panna ,mnie także czekają co miesięczne badanka,tyle,że ja chodzę państowo i nie płacę.Ja także mam nadzieję,że twój krwiaczek się rozszedł i wszystko jest ok.:tak:

Cloe ,ja także chodzę państwowo i nie żałuję.Pani doktor ok,a położna-cud.
Jak tata?Na ile gips?Ucałuj Julcię od babyboomowej ciotki ;-):-D.

agawa ,dzięki za słowa otuchy,od razu mi się lepij zrobiło:tak::-).

Pozdrawiam i buziam wszystkie Was laseczki;-).

Witajcie!
Jakoś weny do pisania ostatnio nie miałam.
Dzięki Anna aira za pamieć!
Odebrałam wyniki badań i w sumie OK, hematokryt troszkę poniżej normy. Ale niestety dość liczne bakterie w moczu.:-(Dzwoniłam do gina i kazał brać urosept 3xdzienie po 2!:szok: Dziewczyny, czy nie wydaje Wam sie to za dużo w 6 tygodniu ciąży? Mam nadzieję, że nie zaszkodzi, bo teraz przecięż najważniejszy czas, wszystko u dziecka się kształtuje. Ale jak lekarz kazał, chyba muszę zaufać.
Kiniusia zaraz poczytam co po Twojej wizycie u gina.
Anna aira pewnie w snach wychodzą Twoje lęki, ale cudnie,że masz takiego męża. Wiem, jakie to ważne. Trzymaj sie:-)!
Dawna cloe to zdrowia dla taty! Ja nie mam nic przeciwko, zeby mi biust po ciaży pozostał trochę większy, bo mam mały!:-DAle biodra za to w sam raz!:-)
Agawa i jak Twój dzień? Rzeczywiście taki ciężki? Ty też zaczęłaś brać urosept w takiej wczesnej ciąży?
Pozdrawienia dla wszystkich!

Witam,
Pogoda także i u mnie paskudna. Nic mi się nie chce robić. Ale odżywiam się już zdrowiej. Zjadam codziennie jakieś owoce i zmuszam się do jogurtów. Wczoaj wypiłam nawet kubek odtłuszczonego mleka .

anna_ajra- może i dobre te badania nieinwazyjne. Po tych wszystkich przeżyciach. Miejmy jednak nadzieję, że naszym Krusiom teraz nic nie jest. Ja najpierw zobaczę, co z tym moim szczęściem, a potem będę myśleć, co dalej. Już mniej niż tydzień do mojego USG.

Co do lekarzy, to ja mam wykupiony abonament w LUXMedzie, prywatnie. Kosztuje to 90 zł miesięcznie, ale mam w tym wszystkie badania i wizyty. Wykupiłam już jakiś czas temu ze względu na częste pobyty u endokrynologa.
Nie mam jeszcze wprawdzie wybranego ginekologa na stałę, ale byłam już u kilku i jakoś żaden mi nie pasuje. Do tej pory nie zlecono mi nawet zwykłej morfologii. Jedyne badanka jakie robiłam to hormony tarczycowe no i na usilną moją prośbę progesteron, bo zastanawiałam się: brać duphaston czy nie?
Wszyscy zakładają, że trzeba poczekać, bo jeszcze wcześnie, więc czekam na to USG. Kartę ciąży chcą wszyscy dopiero zakładać Maleństwu z bijącym sercem i tylko wtedy ją prowadzić dalej, a to jeszcze trochę.

W którym tygodniu ciąży robiłyście te wszystkie badania? I co o tym wszystkim myślicie? Może jeszcze dalej szukać- tym razem państwowo? Tylko czy tam będzie nam rzeczywiście lepiej?
Pozdrawiam cieplutko.

reklama
IKA_S - a w jakim miescie mieszkasz? Bo ja tez chodze do LUX-MEDU (wczesniej w W-wie i tam prowadzilam ciązę, a teraz we Wrocławiu)....moze ewentualnie cos doradzę? Oczywiscie nie narzucam sie sie na siłe :-)

Do góry