reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

reklama
Hej!
Moje dziecko dziś od rana zajęte zabawą nowymi zabawkami od Mikołaja:-), nawet ze spacerku musieliśmy szybko wracać...
A co do AZS to niestety dolegliwość coraz większej liczby niemowląt i dzieci. Piotruś był uczulony właściwie na wszystko co może uczulać, na szczęście teraz może jeść już większość pokarmów. Tylko mamy alergików wiedzą co to na prawdę znaczy. W przypadku karmienia piersią dodatkowo trzeba być samemu na ostrej diecie:-(.

Cloe -szkoda, że Julka się rozchorowała, najważniejsze że zadowolona z prezentów
Mysza - u mnie na szczęście nie występują napady głodu, jednak regularne posiłki zalecane w przypadku cukrzycy ciążowej dobrze robią, no i kg nie przybywa...

Pozdrawiam

co do wagi to jeszcze troche i bede mogła sobie ręke z cloe podać:-)
ale co tam, widocznie wysokie kobitki tak mają - w każdym razie mąż twierdzi, ze gdyby nie brzuch to nie widac kg:-D i pewnie mysli ze ja mu wierze hehe

tymczasem natrafiłam na cos fajnego dot.porodu - ale nie w tym rzecz - jest tam cos na temat masowania kocza, tak a propos waszych bóli - wrzucam żeby nie umkneło:tak:

http://umamy.homestead.com/porod.html

Witam sie mikolajkowo :-)
No u mnie sie nic nie dzieje dzis caly dzien lazilam a jutro wizyta u lekarza - napewno dostane opr :dry: bo sie nie szczedze. Ale musialam wyrobic sobie nowy dowod i zrobic zdjecia do dowodu ktore wyszly koszmarnie :szok: az wstyd pokazywac sie bedzie z nowym dowodem... :no: potem przyjechalam do domku zjadlam obaidek no i znow pojechalam na zakupy :happy2: do tesco i po Oriflame - tak wiec dla meza na swieta prezent mam :-D a dzis to mojemu rodzenstwu zrobilismy malutkie paczuszki na mikolaja - mnie to nie odwiedzil :-( ale wynagrodze sobie to na swieta ;-):-p
No teraz to wkoncu jesetm w domku i chyba pojde juz odpoczywac a jutro to do wizyty z lozka sie nie ruszam - dobrze ze na 21:45 dopiero.
buziolki dla Was gorace na mikolajka od mikolajki :cool2:

jezu patrysia, strasznie pozno te wizyty masz :)

mnie nadal boli, z dnia na dzien chyba jest coraz gorzej mimo ze dzis praktycznie nie chodzilam i nic ciezkiego nie robilam.

:-):-)dobry wieczor.

Widze ze coraz wiecej problemow z brzucholami i roznymi bolami.:eek:Ja tez chyba wracam do lezenia bo przez swiateczne porzadki i zakupy mam wiecej skurczy i bole podbrzysza.
:no:wczoraj to wieczorem ledwo chodzic moglam i znowu panika byla:-(, takze dzisiaj leze i jest lepiej.

A jak tam wasze dzidziusie, bo moj to kopie i sie rozpycha caly czas , w dzien i w nocy. Z dolu glowka w pecherz moczowy tlucze a z gory w zoladek. Jest juz wszedzie:-):tak::-):tak:

Patrysia czy ty nie mialas tez lezec?????:-)

pozdrawiam wszystkie mamusie.

Cześć
Widzę że większość już coś boli. ;-)
Kurcze jak byłam z MIśkiem w ciąży to też tak wcześnie wszystko miałam poprane i czekało. A teraz ???!!!! Ło matko kiedy ja się wyrobie nawet nie chhce mi się posegregować ciuchów. :szok:
A ja dziś się nawet nawet czuję tzn boli ale... :-)Przeżyje jeden poród przeżyłam to tego nie przeżyję ???:tak::-)
Całuję Was Mikołajkowo.
Ania ajra dzięki za linka :-)

moj lekarz nadal twierdzi ze urodze w styczniu (to przez ta moja pokrecona @). na poczatku ciazy twierdzilam ze moge chodzic w ciazy jak dlugo sie da, bo po ciazy bedzie gorzej, ale w zwiazku z tym jak ja ostatnio sie czuje to z checia urodzilabym tak szybko jak to tylko mozliwe (oczywiscie tak zeby dzidzius byl zdrowy). no ale mam jeszcze szkole i egzaminy w lutym wiec ja juz nie wiem jak to wszystko pogodzic ze soba.

reklama
Witam was gorąco kobietki:)
Widzę, że u was nie wesoło, męczą bóle mnie na razie odpukać nic nie boli brzuchol już wyrósł całkiem obficie, tak że ciężko mi już robić świąteczne porządki ale cóż trzeba to trzeba jakoś sie z tym uporam. Jedyne co mi dokucza to bóle pleców i bioder :/ A mała fika na całego. Już nawet możemy popatrzeć na jej harce:) Jak to fajnie gdy brzuszek podskakuje:) i widać wybrzuszenia a najlepsze jest wspólne zgadywanie czy to nóżka, rączka a może główka:)

Mam do was pytanko czy to normalne, że brzuchol mnie tak swędzi??
Normalnie jak bym mogła to bym sie zadrapala na śmierć;/
Smaruje sie oliwkami i trochę to łagodzi, myślę że to przez ta napiętą skore boje sie żeby nie było rozstępów wiem mąż co wieczór grubo smaruje mnie oliwka:) Wtedy mała odwdzięcza sie za taki masaż kopniakami:) JUŻ NIE MOGĘ SIĘ JEJ DOCZEKAĆ:rofl2:

Do góry