reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

dzidzia mi dzisiaj daje popalic od za kwadrans 3 :sorry:
pewnie mści sie za moj wczorajszy intensywny dzień hihi

dzisiaj MIKOŁAJ:tak: pierwszy dla naszych maleństw:blink:
moja mała dostała od babć mnostwo prezentow, chyba troche przeginaja z tym kupowaniem, bo zaczynam sie martwic czy szafa i komoda wystarczą na przechowywanie:-)
na szczescie rozmiarówka jest bardzo rozbieżna od 56 - 80 :-D wiec powinnam wykorzystac wszystko co by żadnej nie urazić hihi

nie wiem czy wy tez tak macie ale trafie czasem w sieci na jakis chory artykuł i potem odnosze go do siebie, np.kilka tygodni temu czytalam o autyźmie a wczoraj o atopowym zapaleniu skory u maluszków :no: teraz nie moge przestac myslec skąd to sie bierze, czy mozna dziecko w jakis sposób zabezpieczyc przed tym, normalnie odechciewa sie wszystkiego :shocked2:

reklama
Cześć dziewczyny!:-D
Zakupów ciąg dalszy... Mam już kołyskę i zestaw - sterylizator, nianię i podgrzewacz.
Jakoś ciężko mi w nocy spać... ręce mi puchną i drętwieją, no i tak w ogólne, to ciężko znaleźć jest mi miejsce.:dry:
Przez ostatnie dwa dni byłam nieznośna, wszystko mnie drażniło... nawet sprzedawczyni się oberwało.:growl:
Idziemy dzisiaj na zakupy i basen, może się wyciszę...?:cool2:

Ania31 - są w życiu czasem takie chwile, że wszystko się wali na głowę...:zawstydzona/y: Musisz być dobrej myśli! Jesteś dzielną mamusią! Wszystko się ułoży!:yes:
cloe - ale tylko trochę... mam w porządku szefową. Ale nigdy nic nie wiadomo... :oo2:
patrysia - nowe mebelki... mmm... fajnie!:-) No i koncert w domu - nic jak tylko pozazdrościć.:laugh2: Tak późno wizyty jeszcze nie miałam...
Paty36 - Witaj! Ja już połowę ciuszków dla Michasia mam popranych, no i przygotowania idą pełną parą. Co do płci, to różnie bywa... mam nadzieję, że będzie tak jak chcesz. Ja kupiłam wczoraj elektryczną nianię i myślę, że się przyda.;-)
Najka - tak, wczoraj siedziałam dość długo przed kompem i pracowałam. Jak na razie zrobiłam 1/4. Chciałabym jak najszybciej skończyć i żeby było właśnie tak, jak to sobie wyobraża szefowa...:dry:
kropecka - mnie też tam boli. Jakbym robiła szpagaty przez cały dzień.:happy2: Dzięki za wyjaśnienie różnicy między 3D a 4D, bo też nie wiedziałam o co w tym chodzi.
Ika_s - mnie też prześladują koszmary potem przez cały dzień. Na szczęście nie zdarzają się zbyt często, bynajmniej takie potworne.:wink:
lada.ex.panna - ja piorę ciuszki dla Michasia w płynie Lovela przy 40stopniach.
W takim razie jestem ciekawa i Twojej choinki! :yes:
Badania 3D/4D to niezłe przeżycie, szczególnie za pierwszym razem.:cool2:
Gosia 78 - już choinkę ubieracie?:confused: Chyba Piotruś się nie może doczekać...
ma_dzi_ulka - jak to miałaś plamienia!:szok: Całe szczęście, że już wszystko w porządku. Zrobił Tobie lekarz USG?
agawa1 - trzymaj się dzielnie kochana!:wink:

Pozdrawiam Was wszystkie!

moj Wiktor mial podejrzenie AZS. Pewnych rzeczy niestety nie da sie uniknac ale lepiej sie nie przejmowac tylko myslec pozytywnie. Jesli cos zlego sie przytrafi to i tak sie nie poradzi a niepotrzebne zamartwianie sie do niczego nie prowadzi. Trzeba wierzyc ze wszystko bedzie OK i przewaznie wlasnie tak jest.

Hej dziewczyny.
Dziś miałyśmy iść z Julka na Mikołaja do Bajlandii ale niestety moje dziecko zakichane i zakatarzone więc z Mikołaja nici:-( Szkoda miałaby frajdę.:-( Za to przed chwila dostała mnóstwo prezentów. a i tak najwieksza frajda to słodycze. Teraz siedzi wszystkie napoczyna Nie wiem jak to moje dziecko zje obiad ale co tam Mikołaj tylko raz do roku niech ma swoje święto Jeśli coś zostanie do jutra to pochowam i juz słodyczy nie dostanie.:tak:
Kropecka ja też mam wrażenie że w tej ciązy się sypię:no: Tez nawalają mi biodra a na dodatek odezwała się stara kontuzja kolana. a duzo przytyłam wiec organizm reaguje jak reaguje:-(

Jeśli chodzi o AZS to Julka miała takowe . związane było to ze skaza białkowa ale może wywołać uczulenie na wszystko inne. W przypadku Julki skora stała się sucha az w czerone pręgi , bardzo suchutka i swędziało. Biudulka męczyła się że hej. pomogł zyrtec kąpiel w oilatum , smarowanie mascia ditrobase( mam nadzieje ze nie przekręcam nazwy) i odstawienie nabiału. Nie wydaje sie żeby była reguła dzięki której malucha uchroni sie od tego Jedne dostają drugie nie. Tak jak pisała Kropecka nie ma sie co zamartwiać na zapas

no Wiktor przez pierwsze miesiące miał okropne plamy suche na twarzy, przeszło mu to na brzuch, tez nic nie pomagalo. Tak wygladal w pierwszych dniach w szpitalui

w8ha3.jpg

Przez pierwsze tygodnie wstydzilam sie z nim na spacer wychodzic bo ludzie patrzyli jakbym jakas wyrodna matka byla i o dziecko nie dbala :/

Witam
kropecka mój kuba miał uczulenie na proszki w zdanym nie mogłam mu prac kombinowałam az trafiłam piore teraz tylko w rexie a było podejrzenie ze uczulony na słonce tez wstydziłam sie z nim chodzic na spacery bo wygladał......
dawna cloe i kropecka tez sie tak czuje wszystko mnie boli nie moge znaleźć sobie miejsca była znajoma pyta sie jak sie czuje a ja jej cała litanie to baoli tamto spac nie moge po chwili wyzalania sie jej mowie boziu jak stara baba narzekam usmiałysmy sie:-D
Nerwowa tez jestem strasznie obrywa sie wszystkim równo czasami mysle ze mieli by spokój jak bym polezała w szpitalu
łóżko to jak wyrok czasami nie chce mi sie z niego wstawac a czasami nie moge patrzec
Pozdrawiam

kropecka - masz racje! Święte słowa.:tak: A co to jest AZS?:confused: Jak zobaczyłam zdjęcie, to już myślałam, że urodziłaś...:szok: Wiktor to śliczny chłopak!:-D
cloe - tak to już jest na Mikołaja... słodycze, słodycze i jeszcze raz słodycze.:happy2:
Ania31 - dzięki za zaproszenie!:cool2:

azs to jest atopowe zapalenie skóry, powiązane to jest z uczuleniem na mleko. Skóra jest sucha, czerwona, pojawiają się takie placki od uczulenia. Trzeba stosować specjalne kremy, szampony itp/

reklama
Cześć - ja narazie mam pozytywne nastawienie i wierzę że małe będzie zdrowe :-) a w nocy będzie sie budzić raz:-D i będzie spać do 9 :-D

A tak swoją drogą - to czy ktoś jeszzcze oprócz mnie ma napady głodu??:-)
Bo ja już się nawet w nocy budzę głodna :-(
Pozdrawiam - Mikołajkowo - był u mnie teść i przyniósł gulasz i mnóstwo czekolady... :-D

Do góry