reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

ladna.ex.panna ale wlasnie mnie brzuch nie boli, tylko krocze.

choinkę już dzisiaj ubrałam, kupiłam ozdoby plastikowe ze względu na Wiktora.

a różnica między 3D a 4D jest taka że na 4 D możesz obejrzeć obraz trójwymiarowy w ruchu a na 3D tylko zdjęcia.

reklama
Tak te bóle sa tam opisane.Ja mam dokładnie takie same bóle pachwin i spojenia łonowego.czasem chodzenie to nielada wyczyn.Ogólnie ta ciąża do łatwych nie nalezy.
A piorę w Yelpie tak sie chyba nazywa, ładnie delikatnie pachnie i jest odpowiednin dla maluszka:happy:Jutro prasowano.Sama słodycz:-)Nastawiłam tylko dodatkowe płukanie.
Mam mieć córeczke potwierdziło to 3 krotne usg. Myslicie,że to może ulec zmainie?W karte wpisano płeć, to chyba wiedzą już na 100%? Jak myslicie.Zakupy mam zrobione dla córeczki hihihihi

wczesniej pralam w Yelpie, teraz nie wiem jak bede prac. Szczerze to mi sie nie chce, mam tyle tych ciuszkow ze nie mam ich gdzie upchnac.

Co myslicie o elektrycznej niani?Mam duży dom i chciałam kupic taką z kamerkę.Wiecie może ile kosztuje i jakiej firmy jest najlepsza?

Paty36 - hihihi spoko ja mam kawalerkę -:-) elektroniczną nianią się nie interesowałam - ale dostałam reklamówkę philipsa:-) ze wszystkimi przydatnymi rzeczmi dla dzidzi - elektronicznymi :)

Hej!

Widzę, że powoli wszystkie mamy dosyć błogosławionego stanu...:-( U mnie też ostatnio doły zwłaszcza wtedy kiedy jestem sama z Piotrusiem w domu. Dziś na szczęście humorek lepszy - mąż wrócił wcześniejszej z pracy i skręca tapczanik:happy: (w końcu dojechał razem z komodą więc będę mogła zacząć pranie i składanie ubranek dla maluszka) a choinkę kurier przywiózł wczoraj.:-) Składamy i ubieramy w sobotę bo muszę dokupić trochę ozdób.

Miastowa,Paty36 - witajcie wśród nas!

Najka - większość moich znajomych wybiera właśnie ten szpital, nie słyszałam złych opinii. A cesarką się nie przejmuj - są mamy, które płacą 1000 zł za ten niby przywilej. Jak rodziłam Piotrusia kobitki po cesarce już drugiego dnia były w całkiem dobrej formie!

Anna ajra - w aptece kupowałam Bebilon dla Piotrusia, na osiedlu w sklepach nie mają bo to dosyć drogie mleko.
Ika, Kropecka, Ania 31- :-)
Agawa - jak dziś zdrówko?
Ika, Kropecka, Mysza- u mnie też występują bóle krocze, gdzieś czytałam, że to kości się rozchodzą, podobno jest to normalne...
Ika - kup sobie jakieś niedrogie buty na suwaczki, ja tak zrobiłam.
ladna.ex.panna - piorę w Jelpie, inne proszki dla niemowląt mojego Piotrusia uczulały. Raz + dodatkowe płukanie.
Paty - Co do elektrycznej niani to dla mnie strata pieniędzy, wolę sama czuwać nad maluszkiem niż wierzyć jakiemuś elektronicznemu sprzętowi...

Pozdrawiam

ok, widze ze yelp przeważa, co z temperatura prania:confused:
czytałam ze max 30-40 C , ale nie wiem czy to nie za mało?

dzisiaj słoneczko zaceciło mnie do działania i poszalałam w domku z porządkami:-D
uprałam wszystkie zasłony i firanki, nawet otworzyłam puszke z farba i dokonalam małych poprawek w domku na ktore juz wczesniej miałam ochotę:-)
generalnie to był dobry dzień:tak:nie wiem tylko czy teraz zapach farby olejnej mi nie zaszkodzi, ale uparcie wietrze cały czas:dry:

to zalezy, biala bawelniana bielizna to moze nawet w 90 stopniach byc prana, podobnie jak pieluchy tetrowe. ja generalnie wszystko piore w 60 stopniach ale to z lenistwa.

Hej dziewczyny
Ładna expanna
spoko:tak: jak tylko ubiorę to się pochwalę ale nie wiem kiedy się uda Musi być koś w domu by Julke przypilnował inaczej moja mała pomocnica za bardzo angarzuje się w pomaganie:-D Ty za to musisz pokazać swoja choinke Kolor ecru takiego jeszcze nie widziałam:tak:
Ja wszystkie ciuszki zawsze gotuję Oczywiście mówię o tych które można ale znam takie mamy które tylko prasują.Ja też używałam Yelpa i teraz również zamierzam.
Ika s gdybyś tak mnie zobaczyła wielka gruba ślamazara która zanim sie ruszy to minie pół wieku:dry:końcówka zawsze jest upierdliwa
Paty 36 witaj :-):tak: Co do niani to ci nie pomogę choć ja również mieszkam w dużym domu . Pierwszy maluch zawsze był tam gdzie ja Dla własnej wygody i spokoju ducha , tym bardziej że przez lwia część dnia byłyśmy same Teraz będzie podobnie więc o elektronicznej naiani nawet nie myślę

reklama
Witam sie :laugh2:
Paty36 - witaj wsrod naszych :-D mam nadzieje ze zagoscisz u nas na stale :-) a pranie dopiero zrobie w styczniu bo tak czuje ze bede miala wene na prasowanie i segregowanie tych ciuszkow ;-) ja mam chlopaka ale wydaje mi sie ze juz nic nie powinno sie zmienic w Twoim przypadku chociaz roznie sie zdarza :-) a nad naiania sie nie zastanawialam ale chyba nie bede kupowac :confused:
Najeczko - teraz juz rozumiem ale skoro jest stanowczy i uparcie dazy do cesarki to warto sobie odpuscic napewno ma racje i nie warto byloby sie upierac ale pewnie szybko dojdziesz do siebie :-p
kropecka - mnie tez boli tak jakby w kroku ale zaraz bo w gazecie pisze tak :" ROZSTEP SPOJENIA LONOWEGO objawia sie bolami w okolicy spojenia lonowego, jego przyczyna sa zmiany hormonalne ktore prowadza do rozejscia chrzastki laczacej dwie kosci spojenia lonowego, bol nasila sie podczas chodzenia wstawania podnoszenia ciezszych przedmiotow dzwigania oraz przy lezeniu na boku, czesto promieniuje do uda i do kosci krzyzowej moze tez pojawic sie uczucie rwania na nogach, niektore ciezarne maja trudnosci z poruszaniem sie - kolyszacy sie niepewny tzw kaczy chod oraz problemy przy wchodzeniu na schody, co moze zlagodzic te dolegliwosci ? lekarze zalecaja oszczedzajacy tryb zycia ograniczenie wysilku chodzenia i dzwigania, w sporadycznych przypadkach zaklada sie opatrunek uciskowy ktory tworzy pas na wysokosci spojenia lonowego."
zobaczymy co powie mi lekarz na te bole :confused:
ladna.ex.panna - nie wiem jeszcze nie pralam ale zamierzam w "jelp" :tak:
Gosia78 - ja juz wczoraj dostalam komode :-D:laugh2: i zaczelam zaraz skladac ubranka i robic porzadek ale dzis juz tez zagladalam do niej upewnic sie co tam jest pewnie jeszcze nie raz zajrze hihi

Do góry