reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

reklama
Ja 22 maja. Może ja coś źle parzę z tym moim terminem, bo to rzeczywiście prawie 2 tyg. później niż Ty. Może dlatego ta moja beta taka malutka jeszcze była. No cóż czekam cierpliwie do 10 lipca na usg i zobaczymy. Inaczej się chyba nie da.

ja 2 gazety to mam zaprenumerowane, mam ich naprawde mnostwo ale juz nie kupuje nowych bo tak naprawde po jakims czasie to wszedzie to samo pisza i nic nowego juz nie da rady wyczytac

Witam Was serdecznie dziewczyny!

I ja chciałabym dołączyć do tego wątku.
Ika_s - do 10 lipca szybko zleci, więc i Ty będziesz mogła ujrzeć swoją fasolkę. A teraz bądź dobrej myśli i zdrowo się odżywiaj:-) A b-HCG się nie przejmuj,bo każdy organizm inaczej odpowiada, ważne jest aby był przyrost dzienny o ok 50%. Ja zrobiam b-HCG w dniu spodziewanej miesiączki, tj, w 14 dniu po owulacji i miałam 187, a 4 dni później 972. teaz jestem w 6 tygodniu, a termin mam na 14,02,

bpcianek22 - witaj:-)! i gratuluję niespodzianki! jak widać- lekarze mogą się nieraz mylić.

agawa1 - zaniepokoiłaś mnie mówiąc o Feminatalu. Ja biorę go od 4 tygodnia ciąży. Dawka kwasu foliowego wynosi w tym preparacie 800 mikrogramów, a jak jest w tabletkach: Folik?

Mooma - witaj! Wiesz, że nie spodziewałam się bliźniąt?!:-) Najpierw chciałam jedno maleństwo, a później - po pewnym czasie - drugie! A życie chciało inaczej:tak:Cóż, że będzie trochę więcej pracy i tak się b. cieszę:-):-):-), a mój M skacze do góry!!!

anna_ajra - Twój maluszek jest śliczny :-), moje są jeszcze malutkie.

balbinka_07 - jeśli chodzi o płeć dzidzi to z tego co wiem można ją określić ok 3- 4 miesiąca ciąży

Przesyam Wam wszystkim buziaczki:-D

Odebrałam wyniki hormonów tarczycowych i zaliczyłam dziś wizytę u endokrynologa. No cóż, trzeba mi zwiększyć dawkę hormonu. Wygląda na to, że Maluszkowi zwiększa się zapotrzebowanie na niego. Wszystkie moje wyniki poszły w górę, ale mam nadzieję, że będzie dobrze. Mieszczę się przecież w normach i kontroluję to cholerstwo. Nastepna wizyta po 15 lipca. Może wtedy dojdzie jeszcze jod.
Buziaki.

Cześć dziewczyny! :happy2:
Ale się obżarłam owocami
(banana, nektarynkę, jabłko, 2 kiwi i gruszkę)... :sorry:uff ... tego mi trzeba było. :biggrin2:
Wiecie może, czy kofitury (kupne) z czarnych pożeczek nie będą za słodkie, ani zbyt ubogie w witaminy?:confused:

bpcianek22 - GRATULUJE i serdecznie witam wśród lutówek 2008!:-D
kropecka - jakie to są gazety?:confused:
maritka - Dziękuję za komentarz do zdjęcia USG! :wink: Też jestem zachwycona! :biggrin2: Folik ma w tab. 0,4 mg. Wracając do bliźniąt, to w "Sharpe mama" jest fajny artykuł poświęcony tatusiom mi.in. bliźniąt.
Ika_s - moja szwagierka ma/miałam też problemy z tarczycą, hormonami. Leczyła się i urodziła wspaniałego zdrowego chłopczyka! Będzie dobrze!:yes:

Pozdrawiam serdecznie
Buziaczki

P.S. Dziewczyny, które chcą się wpisać na "listę mam lutowych" nich przyślą do mnie PW (prywatną wiadomość).

bpcianek22 My również witamy wśród lutuweczek 2008.
Co do porodu to i tak szacowana data to pojęcie względne. Dzidzior i tak wie lepiej kiedy chce wyjść. Kamil miał termin na 31 marca a urodził się 18. Moja siostra miała rodzić w połowie grudnia a urodziła 3 stycznia ( miała prowokacje tak to się wtedy nazywało:rofl2:)
anna_ajra ale ci zazdroszcze obżarstwa. Ja wręcz przeciwnie coś jeść nie mogę. pogryzłam Kamilowi kromkę (jeszce mu pomagam bo ma mało zębów a jak kiełbachha za twarda to wypluwa) i poczułam się tak najedzona a nic nie jadłam. Teraz to jogurcik tylko i pękne. Całe szczęście dzidziol ma co ze mnie zżerać. może być tak z 10 kg :-)

witam
dziekuje za odpowiedz już nie mogę sie doczekać momentu w którym dowiem sie czy to dziewczynka czy chłopczyk zamieszkuje w moim brzusiu :-) Od momentu kiedy test mi wyszedł pozytywnie mam ochote kupić już jakiś ciuszek (tak mnie jakąś ciągnie na zakupy) kiedy wchodzę do byle jakiego sklepu odrazu szukam artykułów dziecięcych :zawstydzona/y: to chyba jakaś mania.
Oprócz tej zachcianki mam też inne typowo objawowe. Często nie wiem na co mam ochote do zjedzenia, wymioty sie jeszcze u mnie nie pojawiły (i mam nadzieje ze ich nie bedzie) ale za to mam ranne i wieczorne mdłości:-(Najgorzej jest z bólem piersi (nawet na boczku nie mogę spać choc to moja ulubiona pozycja drzemania) Najlepszym dla mnie objawem są bąbelki , które czuje w podbrzuszu tylko wtedy kiedy już zasypiam (myślę sobie że moja fasolka daje mi takie znaki żeby mi powiedzieć dobranoc) Cudowne uczucie...
Za tydzień idę na badania takie jak morfologia, badanie grupy krwi, badanie cukru itd. mam nadzieje że wszystko będzie wporządku.

Witajcie lutóweczki!
Anna aira z tym moim terminem to nie wiem w końcu, bo lekarz mi nie określił, coś mówił w poniedziałek o początku piątego tygodnia (ale tak mniej więcej), więc tak suwaczek zostawiłam. A z @ nie mogę sobie wyliczyć, bo owulację miałam sporo opóźnioną. Chyba już poczekam z terminem na następną wizytę.
A co do apetytu ja też mam całkiem dobry!:-)
Maritka bpcianek witajcie! Maritka bliźniaki o rany! Od razu dwa szczęścia!:-)
Ika_s jesteś pod opieką endokrynologa, więc będzie dobrze!:tak:To teraz razem nie bedziemy mogły sie doczekać wizyt u gina, a tak się dłużą dni wyjątkowo!
Balbinka ja też w przyszłym tygodniu na badania podstawowe się wybieram, ale jutro spróbuję pójść do rodzinnego, może chociaż niektóre uda mi sie zrobić za darmo (bo do ginka chodzę prywatnie), zobaczymy.
Dobrej nocki Wszystkim!

reklama
Dobranoc Najka ale ci dobrze. Ja jeszcze młodego mam karmić o 10 i mój M z pracy wraca 15 po 10. Kolacje mu musze zrobić. Ale i tak spokojnej nocy wszystkim życzę co by się Wam wasze dzidziole śniły:tak::-)

Do góry