reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Witam z wieczora,
Lileczka dla mnie na zgagulę póki co pomaga mleko, najlepiej zimne... co praeda moja zgaga nie jest bardzi duża...
Myyszaaa Witaj w klubie:-( z luteinką uważaj na podrażnienia i grzybicę... bo potrafi bardzo podrażniać... (w razie co jest też podjęzykowa) a przy żelazie uważaj na zaparcia :baffled:. Leż grzecznie, dużo odpoczywaj sobie a będzie dobrze :-) Ja też przyjmuję progesteron ale w zastrzykach... to podobno na podniesienie progu skurczowego czy cuś takiego...:nerd:
dawna cloe ja mam przeczucie, że urodzę pod koniec stycznia - zaraz po odstawieniu leków...:eek:
Miłej nocki :rofl2:

reklama
Cześć dziewczyny!:laugh2:
Widzę, że wszystkie lutówki na badaniach takich czy innych... każda ma coś badane - super!:-)

My już po USG, cała trójka. Wszystko w jak najlepszym porządku.:-D Michałek rośnie zdrowo i ma już 1,5kg. Łożysko jest super wydolne, a szyjka ma 4,5cm! Czyli jak u agawy1 i Ika_s, nic się nie skraca i nie otwiera.:rofl2:
Ogólnie to jesteśmy happy! Zakupy też udane.:happy:

Myyszaaa - nasz fotelik to Maxi-Cosi. Aha, oczywiście zauważyłam dopisek przy awatarkach - mamy lutowe'08. Miałam nadzieję, że już nikt nie będzie musiał leżeć...:sad: Jeżeli macica się stawia, to znaczy, że masz skurcze przygotowujące do porodu.
Życzę wytrwałości i dużo zdrówka!
cloe, patrysia, Gosia 78 -
:wink:
Ika_s - cieszę się z Twoich super wyników! Uważaj na siebie/was!:happy:
Na szkole rodzenia mówili nam, że 40tydzień to idealnie donoszona ciąża. Jest tolerancja dwóch tygodni dłużej lub krócej.
Najka - dzięki!:rolleyes2: Daj znać, jak Twoje USG wyszło! :tak:
kropecka - zapalenie ucha... :huh: rrr...:baffled: bardzo nieprzyjemna sprawa! Współczuję małemu i Tobie! Dużo zdrówka zatem życzę! Super, że u Ciebie wszystko ok!:-D
Żabulina - pomogłam choć trochę???:confused::biggrin2:
lileczka - też uważam, że Reni jest za słaby. Zauważyłam, że po czosnku i pizzy mam szaloną zgagę, także nie jem ich w ogóle i jest dobrze.:wink:

Pozdrawiam Was wszystkie!

Oto Myyszaaa nasz fotelik:

Anna_ajra Nie zdążyłam napisac że trzymam kciuki za dzisiejsze USG a trzyamłam!!! Ciesze się ze wszystko ok. Naprawde naprawdę mocno. Co do zawstydzani - powaga ale tylko na chhwilkę :zawstydzona/y:
Myyszaaaale mnie wkurzyłaś tą macicą. Niech ja cie dorwę na gg. To, to,to do Ciebie przyjade mimo że dosyć kawałek od siebie mieszkamy i DUPSKO zleje. POWAGA!!! pracy sie jej zachciało. Leżeć a nie mqarudzić. LAptopa do wyra i tyle.!!!!:crazy:Co do fotelika to Miskowi kupiliśmy na allegro używany Maxi Cosi taki jak ma Ania ajra ale niebiesko- szary i idealnie się sprawował. Do wózka go wpinałam i jeździłam z MIśkiem - teraz też tak będzie a w lecie idealna kołyska to była :-)
kropecka oj kurcze niedobrze z tym zapaleniem ucha nigdy nie miałam ale słyszałam że straszny ból. Ucałuj Wiktorka od nas.
lileczka - dla mnie Reni to tez mało choć jest 1000000 razy lepiej niż przy Kamilu - z tym jak w ciąży byłam to rodząć - poważnie - jeszcze mąż mi dawał do ust bo myślałam ze mnie spali. Teraz ratuje się gumą do żucia na przemian z reni i mleko i migdały.
Żabulina, Lileczka Moja mama się 22 drugiego urodziła(lutego oczywiście) - fajna jest :-) A mi się waha termin oczywiści nie wg OM ale z innych czynników usgowych między 22 a 23 :-) raz tak raz tak :-)Ale znając życie tez urodze wcześniej tak koło 14 :-)
patrysia - dzięki za buziaczek - odwzajemniam !!!:-p
KURCZE ale mnie brzuch boli- no - spa w akcji. :( Ale nic się nie dzieje wsio jest ok - musi być.!!!!:angry:
I całuje WSZYSTKIE MAMUSIE I ICH DZIDZIUSIE:-)

O kurcze studniówkę mam dzisiaj - 100 dni do porodu teoretycznie oczywiście. Musze to jakoś oblać mineralną:-):tak:

Cześć lutóweczki!
Już wiemy, że w brzuszku siedzi córeczka!:biggrin2::biggrin2::biggrin2: I wszystko z nią dobrze!
Szyjka skróciła sie jeszcze o 3mm, ale za to jest zamknięta, co bardzo ważne! W poniedziałek mój gin zdecyduje co dalej, bo ten co robił usg radził pessar, zeby jednak tą szyjkę troszkę zabezpieczyć. Ale jestem dobrej myśli i strasznie sie z córeczki cieszymy!
Żabulinka mi też się naczynka drobne pojawiły na twarzy -cera naczynkowa, ale stosuję preparat od dermatologa i jest trochę dobrych kremów. Ty jakieś stosujesz?
Cloe :biggrin2:
Gosia78 to będziesz miała niespodziankę po powrocie!:tak:
Myszaaa szkoda, że i Ty masz leżeć, ale na pewno będzie dobrze,dbaj o Was i wypoczywaj!
Ania ajra cieszę się, że u Ciebie tak dobrze! ale duzy już Twój Michałek, moja maleńka ma dopiero 800g, ale w sumie termin mam chyba prawie miesiąc później:)
Agawa gratuluję studniówki! Uważaj na brzuszek!

WITAM WAS!!!

anna_ajra- na basenie bylam jakies 5 dni temu i bardzo dobrze to na mnie wplynelo a wozek mamy z chicco taki typowo dla dzewczynki i juz ze wszystkim( fotelik, hustawka, wozek gleboki i i taki juz spacerowy ze tak powiem....) przepraszam ze taka jetsem dziwna ale nie bardzo wiem jak dokladnie jk takie rzeczy nazywac...ale mam nadzieje ze sie szybko naucze:):)

dziewczyny wiecie nie bardzo mam dzis humor do rozpisywania sie bo mam troche klopotow z bratem i bratowa....ale obiecuje ze jak wszystko sie rozwiarze to sie odezwe....
trzymjcie sie mcno buziaki

Najka gratuluję dziewczynki:tak: Ciekawe czy ja się w końcu dowiem czy bedę czekać do porodu:sorry:
Myszaa no to urlop przed tobą;-) naciesz się błogostanem nicnierobienia bo jak dzidzia będzie na świecie skończy się labado;-)
Żabulina oby sprawy z rodzina rozwiązały się po twojej myśli Swoą drog stres tobie w niczym się nie przysłuży Oby brat o tym wiedział:cool:
Agawa no t stukam sie razem z tobą( mineralną oczywiście;-))
Uciekam bo jestem wykończona
Do jutra

Hej
Agawuś - już jestem grzeczna :-) co ja poradzę że sie zdenerwowała u pani doktor:-D i u niej na fotelu mnie złapało :-D - i jak mnie złapało skończyła się dyskusja - czy idę do pracy czy nie :-) najlepsze jest to że nic mnie nie bolało :-D no może jak chodziłam to coś tam na dole - więc nie byłam przygotana na takie coś :-D

Ale moje dziecko jest wstydliwe :-D i zacisnęło nogi - tata je zobaczył - i hihihi jak ja na tym szarym tle za dużo nie zobaczył:-D

Oprócz kręgosłupa:-D

Madziulka - nie denerwuj się - bo skończysz jak i ja:-D

Gosia78 - mnie też nie boli kręgosłup :-)

przyszlirodzice - gratuluje córeczki:-D

Aniu_ajra - ja też się zdziwiłam - w sumie - byłam pewna że wszystko jest oki - a to że mnie tam pobolewa - to nic takiego - ale jak już Agawie opisałam - na fotelu u ginki - mi się to stało - i skończyły się dyskusje - czy chce iść na zwolnienie :-)

Żabulinka dzięki za info - ja dostałam Tardyferon i w sumie 3 razy dziennie - więc za 10 dni wykończę swoją dawkę :-) I przez moje przerażenie luteiną i leżeniem -nie zapytałam się co zrobić jak się lek skończy:-D

witajcie z rana:-):-):-)
Nie wiem jak u was ale u mnie mnostwo sniegu i caly czas pada!!!!:-)
Nareszcie szarosc przykryta i jest pieknie bialo. Ale jak na zlosc syn od wczoraj goraczka i musze do lekarza pojsc. :wściekła/y:A on tak lubi snieg, Moze za kilka dni:crazy:

pozdrawiam

Teraz trzeba bedzie zwolnic jeszcze bardziej tempa zeby nie wywinac jakiegos fikolka na sniegu:eek:

reklama
Cześć dziewczyny!:laugh2:
Musiałam dzisiaj dospać wczorajszy męczący dzień.:cool:
W nocy zapał mnie po raz pierwszy skurcz w lewej łydce!:huh: Na szczęście nie był taki mocny i straszny, ale rano jeszcze czułam.

agawa1 - nie rozpoznaje koleżanki... u lekarza się wstydzi, a na forum wszystkich by lała... haha :rofl2::-D:rofl:
Mnie też często boli brzuszek i jego okolice. Ale jest tak jak piszesz, tak musi być!:yes:
No i Wasze zdrowie!:-)
Najka - gratuluję córeczki!:happy: Co do wagi naszych maleństw, to ja mam termin na 24 styczeń z 02 lutego także nie ma co porównywać.:wink:
ma_dzi_ulka - widzę, że największe zakupy porobione, dawaj zdjęcie! Koniecznie!
:yes: Trzymam kciuki!
cloe - jak tam bez porannej bajki Julka sobie radzi?:confused:
Myyszaaa - o jakim foteliku myślałaś i jak się czujesz?:confused:
lileczka - u nas na razie nic nie pada, no i może lepiej...? Dużo zdrówka życzę! I uważaj na śniegu!:-)

Buziaki

Do góry