reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

A co by miał dać tydzień diety?? Badania drugiego nie będzie. Ja mam cukry po posiłku idealne. Tylko ta franca krzywa mi źle wychodzi. Do lekarza idę 14 dopiero.

reklama
Agawa - a po co masz mierzyćpoziom 6 razy na dzień. przeicież nie jesteś diabetykiem. nie przypominam sobie żebyś u nas mna marcu miała w pierwszej ciązy takie klocki.
ja mierzyłam 3 razy na dzień poziom.

Agawa, w poprzedniej ciąży jak mi krzywa źle powychodziła to skierowali mnie do poradni diabetologicznej. Tam dali mi glukometr, kazali stosować dietę przez 1 -2 tygodnie i w tym czasie zapisywać sobie ten cukier z 3 razy dziennie. Ponieważ wyniki były w normie, stwierdzili że cukrzycy nie mam i już nie muszę mierzyć cukru ani stosować diety.

Witajcie Mamusie!
Z miesiąc mnie tu u Was nie było ale cóż - praca, szkoła i zmęczenie to i komputera się unika. Pamiętacie mnie jeszcze? :eek:
Nie miałam się okazji jeszcze pochwalić, ale od przeszło miesiąca wiemy, że będziemy mieć córeczkę - Julia Zuzanna jej będzie :-) Na razie zapowiada się na super aktywną pannę, bo kopie aż miło i brzuch się fałduje jak przy ruchach górotwórczych :tak:
Wyniki jak to wyniki - różnie z tymi analizami bywa, ale ponoć wszystko ok. Teraz naszym głównym zmartwieniem jest znalezienie położnej (może ktoś zna z Warszawy z Bielańskiego jakąś miłą panią?) i czasu na szkołę rodzenia (zaczynamy od jutra :-)).
Trzymajcie się wszystkie dzielnie i pozdrówcie swoje Brzuszki.

kasia 76 oj miałam problemy i p każdym posiłku :1. na czczo, I śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja musiałam mierzyć cukier.
kropecka- widzisz co kraj to obyczaj. Ja też miałam wyniki w normie - całą ciążę, łącznie z tymi poo posiłku i baba wojewódzkim po prostu kazała do końca ciąży trzymać i dietę i badania, pomimo tego że byłam na fenoterolu i miałam idealne cukry.:-( Nic zobaczę co to będzie - najwyżej się wkurze i jeszcze nie wiem co zrobie. Plan mam taki kupić glukozę 50g, i zrobić sobie krzywą przesiewową w domu. Jak bedzie ok to powiem mojemu ginowi że nigdzie nie jadę albo pojade i nagadam tej babie- niestety tylko jedna lampucera tam siedzi.

Hej dziewczyny:-) Dziś mieliśmy gości Wpadli teście bez zapowiedzi ale było całkiem sympatycznie.:tak:
Sana kupe lat ( albo raczej tygodni;-)) Super że u was wszystko dobrze Gratukuje dziewczynki i musze przyznać że fajne imie wybraliście;-):tak: Julki sa fajne Wiem coś o tym:tak:
Agawa to co piszesz jest dla mnie niepojęte. Oby wszystko było ok. Teraz doceniam to że u mnie wychodzi wszystko ok nie wyobrażam sobie takiego zamieszania:no:

Sana - witaj po przerwie:-)
A ja dziś próbowałam sił w kuchni...
moje kopytka - wyszły jako takie kluchy:-D
M smakowały :-) hihihi a co innego mial biedaczek powiedzieć :-D

I do rosołu wpadł mi estragon:-D

:-)

Ale ciszaaaa...

Agawa daj znać jak z tą glukozą...

:-) A ja znów śpiąca :-)

Cloe się pewnie pokaże jak się Elmo zacznie :-D
A Ania31 - jak mały Kubuś wstanie :-D

Aggy a ty jak tam??
Najka i jak leżenie??
Kropecka i jak wytrzymasz jeszcze miesiąc??

Dziewczyny które się pojawiały a już znikły dajcie znać co tam u Was :-)
Nawet jeśli tylko podczytujecie... :-D

Pozdrawiam Myyyszaa :-D

Witam
Myyszaaa to zanim ja wstane:-):-)to leżenie mnie tylko rozleniwia:-Di szczerze mówiąc nie chce mi się a tak leze objadam sie ogladam tv. Czasami mam dosyc ale dzis mam jakis taki dzien ze bleee
Kopytka mniam ja nawet nie wspominam chlopakom bo beda krzyczec zaraz i tak ostatnio wybiłam im z głowy pierogi i kluski ziemniaczane ale moze jakby sami zrobili zobaczyli by ze to nie filozofia hm musze pomyśleć moze i pierogi by zrobili:-D ostatnio uczyli sie jajecznice robic troszke była za twarda ale co tam zjedli wszyscy
Pranka u teściowej nie było czeka wszystko na środe:confused2:niestety prosic sie nie będe
anna_ajra tez tak mam to tego ból ud jakbym nie wiem cos ćwiczyła i miała zakwasy
Ja wizyte mam za tydzien w poniedziałek
a wiecie na sasiednim forum znow urodziło sie dzieciatko w 26tc chłopczyk lezy po respiratorem i walczy o zycie
Pozdrawiam

reklama
Do góry