reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

A co by miał dać tydzień diety?? Badania drugiego nie będzie. Ja mam cukry po posiłku idealne. Tylko ta franca krzywa mi źle wychodzi. Do lekarza idę 14 dopiero.

reklama
Agawa - a po co masz mierzyćpoziom 6 razy na dzień. przeicież nie jesteś diabetykiem. nie przypominam sobie żebyś u nas mna marcu miała w pierwszej ciązy takie klocki.
ja mierzyłam 3 razy na dzień poziom.

Agawa, w poprzedniej ciąży jak mi krzywa źle powychodziła to skierowali mnie do poradni diabetologicznej. Tam dali mi glukometr, kazali stosować dietę przez 1 -2 tygodnie i w tym czasie zapisywać sobie ten cukier z 3 razy dziennie. Ponieważ wyniki były w normie, stwierdzili że cukrzycy nie mam i już nie muszę mierzyć cukru ani stosować diety.

Witajcie Mamusie!
Z miesiąc mnie tu u Was nie było ale cóż - praca, szkoła i zmęczenie to i komputera się unika. Pamiętacie mnie jeszcze? :eek:
Nie miałam się okazji jeszcze pochwalić, ale od przeszło miesiąca wiemy, że będziemy mieć córeczkę - Julia Zuzanna jej będzie :-) Na razie zapowiada się na super aktywną pannę, bo kopie aż miło i brzuch się fałduje jak przy ruchach górotwórczych :tak:
Wyniki jak to wyniki - różnie z tymi analizami bywa, ale ponoć wszystko ok. Teraz naszym głównym zmartwieniem jest znalezienie położnej (może ktoś zna z Warszawy z Bielańskiego jakąś miłą panią?) i czasu na szkołę rodzenia (zaczynamy od jutra :-)).
Trzymajcie się wszystkie dzielnie i pozdrówcie swoje Brzuszki.

kasia 76 oj miałam problemy i p każdym posiłku :1. na czczo, I śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja musiałam mierzyć cukier.
kropecka- widzisz co kraj to obyczaj. Ja też miałam wyniki w normie - całą ciążę, łącznie z tymi poo posiłku i baba wojewódzkim po prostu kazała do końca ciąży trzymać i dietę i badania, pomimo tego że byłam na fenoterolu i miałam idealne cukry.:-( Nic zobaczę co to będzie - najwyżej się wkurze i jeszcze nie wiem co zrobie. Plan mam taki kupić glukozę 50g, i zrobić sobie krzywą przesiewową w domu. Jak bedzie ok to powiem mojemu ginowi że nigdzie nie jadę albo pojade i nagadam tej babie- niestety tylko jedna lampucera tam siedzi.

Hej dziewczyny:-) Dziś mieliśmy gości Wpadli teście bez zapowiedzi ale było całkiem sympatycznie.:tak:
Sana kupe lat ( albo raczej tygodni;-)) Super że u was wszystko dobrze Gratukuje dziewczynki i musze przyznać że fajne imie wybraliście;-):tak: Julki sa fajne Wiem coś o tym:tak:
Agawa to co piszesz jest dla mnie niepojęte. Oby wszystko było ok. Teraz doceniam to że u mnie wychodzi wszystko ok nie wyobrażam sobie takiego zamieszania:no:

Sana - witaj po przerwie:-)
A ja dziś próbowałam sił w kuchni...
moje kopytka - wyszły jako takie kluchy:-D
M smakowały :-) hihihi a co innego mial biedaczek powiedzieć :-D

I do rosołu wpadł mi estragon:-D

:-)

Ale ciszaaaa...

Agawa daj znać jak z tą glukozą...

:-) A ja znów śpiąca :-)

Cloe się pewnie pokaże jak się Elmo zacznie :-D
A Ania31 - jak mały Kubuś wstanie :-D

Aggy a ty jak tam??
Najka i jak leżenie??
Kropecka i jak wytrzymasz jeszcze miesiąc??

Dziewczyny które się pojawiały a już znikły dajcie znać co tam u Was :-)
Nawet jeśli tylko podczytujecie... :-D

Pozdrawiam Myyyszaa :-D

Witam
Myyszaaa to zanim ja wstane:-):-)to leżenie mnie tylko rozleniwia:-Di szczerze mówiąc nie chce mi się a tak leze objadam sie ogladam tv. Czasami mam dosyc ale dzis mam jakis taki dzien ze bleee
Kopytka mniam ja nawet nie wspominam chlopakom bo beda krzyczec zaraz i tak ostatnio wybiłam im z głowy pierogi i kluski ziemniaczane ale moze jakby sami zrobili zobaczyli by ze to nie filozofia hm musze pomyśleć moze i pierogi by zrobili:-D ostatnio uczyli sie jajecznice robic troszke była za twarda ale co tam zjedli wszyscy
Pranka u teściowej nie było czeka wszystko na środe:confused2:niestety prosic sie nie będe
anna_ajra tez tak mam to tego ból ud jakbym nie wiem cos ćwiczyła i miała zakwasy
Ja wizyte mam za tydzien w poniedziałek
a wiecie na sasiednim forum znow urodziło sie dzieciatko w 26tc chłopczyk lezy po respiratorem i walczy o zycie
Pozdrawiam

reklama
Do góry