reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Cześć Mamuśki,

właśnie wstałam i wcale nie czuję się wyspana.

Patrysia, fajne zdjęcia:-)

Ania31, wierzę Ci. Od tego siedzenia w domu można dostać do głowy. Ale Dzidzia jest najważniejsza, więc to takie drobne ustępstwo z naszej strony na rzecz bezpieczeństwa Maleństwa.

Co do imienia, to moja teściowa ostatnio się zapytała, czy jesteśmy pewni, że chcemy dać dziecku na imię Franciszek. Potwierdziłam, a ona na to, że "dziecko może mieć problem z zapisaniem swojego imienia". Odparłam, ze z pewnością nie będzie mieć z tym problemu, bo to będzie bardzo inteligentne dziecko:-)

Moja siostra przyjeżdża 4.11 z Londynu. Patrzcie jak to idzie - ledwo PO wygrała wybory a już ci Polacy wracają z emigracji:)

reklama
myyszaaa - patrz jaki zbieg okolicznosci heh ja wypozyczalam ta narzutke w Zorach :-)
aggy - dzieki :happy:
a dodalam zdjecia tam wczesniej - musialam edytowac swoj post bo nie chcialo mi sie pisac nowego :sorry: ale len :-D

hej,
dziś mam już lepszy nastrój i kupiłam nawet jedną z pierwszych sukieneczek dla mojej Małej. Od razu mi lepiej. No i narazie, chyba jako druga lileczko, jestem cały czas mamusią lutowej dziewczynki. A co do imienia mojej małej- to cały czas zostaje Marysia.
patrysia - obejrzałam zdjęcia- śliczne są. Bardzo ładnie wyglądałaś. A to na moście- po prostu cudo na plakat, choć tak tylko z oddali Was widać.
łowiczanka78 - gratuluję Aleksandra.
Najka - bardzo się cieszę, że już jest lepiej i się wszystko ustabilizowało. Już coraz bliżej do przytulenia maluszka. Jeszcze tylko 4 miesiące musisz wytrzymać.
Mysia - co ja bym bez Ciebie... Humor mi się poprawił.:tak:

Pozdrowionka dla Wszystkich Mamuś!!!

Cześć dziewczyny!:laugh2:
Dzisiaj mam zły dzień... jakiegoś doła... czuję się zmęczona i niewyspana... mam lenia.:dry:

Ania31 - w 35tc, to ładnie.:yes: Za zwyczaj bliźnięta przychodzą wcześniej na świat. Czym się różnią od siebie?:confused:
patrysia - mmm ... Patrycjusz... nie słyszałam jeszcze, ale mnie się podoba!:-D Zdjęcie możesz zmniejszyć też za pomocą programu Microsoft Office Picture Manager -> Edytuj obraz.
Patrysia, śliczne zdjęcia! Bardzo ładnie wyglądałaś!:rofl::-D:rofl2:
Najka - ja czytam "język niemowląt" i książka pomogła mi zrozumieć i zauważyć kilka ważnych aspektów dotyczących opieki nad noworodkiem. Polecam!:wink:
lileczka - ładne imionka!:-)
Na liście lutowych mam są naniesione przewidywane płci naszych maluszków.
agawa1 - niezła historia... ale tak to jest w naszej służbie zdrowia...:growl: Nad jakimi iminami się zastanawialiście?:confused:
Ika_s - głowa do góry!;-) Najważniejsze, że dzidzia zdrowa!:-) Jeszcze będziesz miała nie jedną okazję.:yes:
Gosia 78 - udanego wypoczynku i do zobaczenia za 2-3tygodnie!:wink:
cloe - dobre, to z tym imieniem...:cool: To o jakich myślałaś?:confused:
kropecka - nie słuchaj rodziny, bo to nic nie da. Najlepsze, jest zawsze to pierwsze, które przyjdzie nam do głowy.:-D Mnie się Aleksander zawsze kojarzył z Aleksandrem Wielkim.:yes:
aggy - myślisz, że to jest zasługa PO?:wink::confused:;-) Ha ha ... dobre!:-D

Buziaki

Ania_ajra - nie znasz Patrycjusza :D a Pratchet :-> głownodowodzący miastem Ankh Morpork - tylko nie jestem pewna czy to imię czy stanowisko :-D

zawsze się nad tym zastanawiam :-)

Z imionami zawsze jest źle - ale dopóki za parę lat dziecko mi nie powie że jemu jego imię się nie podoba to będzie dobrze:-D i rodzina może sobie narzekać :-) Najwyżej nie będą go wołać po imieniu :-D

Czy u was też jest maniera nadawania drugich imion po dziadkach,babciach??

Ja zawsze na Urszulę narzekałam :-) tak na marginesie - ale w sumie sama nie wiem jak inaczej bym chciała się nazywać:-)

Pozdrawiam Myyyszaaa

anna_ajra czym sie różnia :confused:....wszystkim;-)począwszy od charakteru na wygladzie kończąc jeden ma brązowe oczy po mnie drugi błekitne po mężu jeden spokojny drugi troszke narwany(też po mezu:-D)dodałam zdjecia jak miały rok bylismy pod namiotem tam akurat z babcia drugie zdjecie jest z zeszłego roku przy McDonalds
A ja własnie wstałam wyspana wypoczęta troszke świra dostaje od tego lezenia bo bym coś porobiła a tak leże w chatce i nie wiem co zrobic w telewizji nic nie ma ciekawego jakieś filmy juz nie moge na nie patrzeć ale co zrobic...jak mus to mus:tak:
Ja juz dzis uciekam nie wiem czy sie odezwe w weekend jak by co to udanego wypoczynku:-)i mam nadzieje ze do poniedziałku po południu sie poczytamy trzymajcie za mnie kciuki oby było dobrze:-)

Hej:-) Moje dziecko znów ma okres parówkowy Ja na parówki nie moge patrzyć a Julka - wręcz odwrotnie:baffled:
Patrysia śliczne zdjęcia:tak:
Ania 31 ja w rodzinie teżmam bliźniaki: chopca i dziewczynkę i tez różnią się praktycznie we wszystkim:tak:
Aggy a niby czemu miałoby problem z zapiasaniem tak prostego imienia? Jak na szkoleniu było?
Ika ja juz co rusz kupuję maluchowi i za każdym razem daje mi to tyle frajdy że nie wiem co:tak:

reklama
Cześć dziewczyny!:laugh2:
Ja już lepiej... Mąż przekupił mnie słodyczami... i zakupami.:-D

Myyszaaa - przecież...:confused2:
Sugerowałam się 5-letnim stażem w pracy. Nigdy nie uczyłam Patrycjusza, bynajmniej nie było takiego imienia w dzienniku i tak w ogóle:sorry:... a o książce zapomniałam.:rolleyes:
Żyje teraz w świecie wód płodowych i przyszłych pieluch.:-D
Co do drugiego imienia, to myśleliśmy o tym by nadać je po dziadkach, ale nie mamy takiego zwyczaju. Z resztą ciężko byłoby się zdecydować, którego "dziadka" wybrać.:eek: Zdecydowaliśmy się zatem na drugie imię po moim mężu. Będzie Michał Adam.
Mnie się bardzo podoba Twoje imię. Zastanawiałam się nawet nad nim w razie gdyby miała być dziewczynka!:yes:
Ania31 - w końcu bliźniaki...
Na zdjęciu w serduszku nie widać aż tylu różnic, ale na tym z McDonald's są nie do pomylenia.:-D Który jak się nazywa, bo słodkiego Kubusia, to rozpoznaje:-p
I Tobie Aniu udanego wypoczynku!:wink:
cloe - parówki?! Mniam...:happy::rolleyes2: mogłabym przebić piątkę z Twoją córą.Hihi... :-) Najważniejsze, że chce jeść.

Udanego piątkowego wieczoru Wam życzę!:rofl2:

Do góry