reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Cześć Mamuśki,

właśnie wstałam i wcale nie czuję się wyspana.

Patrysia, fajne zdjęcia:-)

Ania31, wierzę Ci. Od tego siedzenia w domu można dostać do głowy. Ale Dzidzia jest najważniejsza, więc to takie drobne ustępstwo z naszej strony na rzecz bezpieczeństwa Maleństwa.

Co do imienia, to moja teściowa ostatnio się zapytała, czy jesteśmy pewni, że chcemy dać dziecku na imię Franciszek. Potwierdziłam, a ona na to, że "dziecko może mieć problem z zapisaniem swojego imienia". Odparłam, ze z pewnością nie będzie mieć z tym problemu, bo to będzie bardzo inteligentne dziecko:-)

Moja siostra przyjeżdża 4.11 z Londynu. Patrzcie jak to idzie - ledwo PO wygrała wybory a już ci Polacy wracają z emigracji:)

reklama
myyszaaa - patrz jaki zbieg okolicznosci heh ja wypozyczalam ta narzutke w Zorach :-)
aggy - dzieki :happy:
a dodalam zdjecia tam wczesniej - musialam edytowac swoj post bo nie chcialo mi sie pisac nowego :sorry: ale len :-D

hej,
dziś mam już lepszy nastrój i kupiłam nawet jedną z pierwszych sukieneczek dla mojej Małej. Od razu mi lepiej. No i narazie, chyba jako druga lileczko, jestem cały czas mamusią lutowej dziewczynki. A co do imienia mojej małej- to cały czas zostaje Marysia.
patrysia - obejrzałam zdjęcia- śliczne są. Bardzo ładnie wyglądałaś. A to na moście- po prostu cudo na plakat, choć tak tylko z oddali Was widać.
łowiczanka78 - gratuluję Aleksandra.
Najka - bardzo się cieszę, że już jest lepiej i się wszystko ustabilizowało. Już coraz bliżej do przytulenia maluszka. Jeszcze tylko 4 miesiące musisz wytrzymać.
Mysia - co ja bym bez Ciebie... Humor mi się poprawił.:tak:

Pozdrowionka dla Wszystkich Mamuś!!!

Cześć dziewczyny!:laugh2:
Dzisiaj mam zły dzień... jakiegoś doła... czuję się zmęczona i niewyspana... mam lenia.:dry:

Ania31 - w 35tc, to ładnie.:yes: Za zwyczaj bliźnięta przychodzą wcześniej na świat. Czym się różnią od siebie?:confused:
patrysia - mmm ... Patrycjusz... nie słyszałam jeszcze, ale mnie się podoba!:-D Zdjęcie możesz zmniejszyć też za pomocą programu Microsoft Office Picture Manager -> Edytuj obraz.
Patrysia, śliczne zdjęcia! Bardzo ładnie wyglądałaś!:rofl::-D:rofl2:
Najka - ja czytam "język niemowląt" i książka pomogła mi zrozumieć i zauważyć kilka ważnych aspektów dotyczących opieki nad noworodkiem. Polecam!:wink:
lileczka - ładne imionka!:-)
Na liście lutowych mam są naniesione przewidywane płci naszych maluszków.
agawa1 - niezła historia... ale tak to jest w naszej służbie zdrowia...:growl: Nad jakimi iminami się zastanawialiście?:confused:
Ika_s - głowa do góry!;-) Najważniejsze, że dzidzia zdrowa!:-) Jeszcze będziesz miała nie jedną okazję.:yes:
Gosia 78 - udanego wypoczynku i do zobaczenia za 2-3tygodnie!:wink:
cloe - dobre, to z tym imieniem...:cool: To o jakich myślałaś?:confused:
kropecka - nie słuchaj rodziny, bo to nic nie da. Najlepsze, jest zawsze to pierwsze, które przyjdzie nam do głowy.:-D Mnie się Aleksander zawsze kojarzył z Aleksandrem Wielkim.:yes:
aggy - myślisz, że to jest zasługa PO?:wink::confused:;-) Ha ha ... dobre!:-D

Buziaki

Ania_ajra - nie znasz Patrycjusza :D a Pratchet :-> głownodowodzący miastem Ankh Morpork - tylko nie jestem pewna czy to imię czy stanowisko :-D

zawsze się nad tym zastanawiam :-)

Z imionami zawsze jest źle - ale dopóki za parę lat dziecko mi nie powie że jemu jego imię się nie podoba to będzie dobrze:-D i rodzina może sobie narzekać :-) Najwyżej nie będą go wołać po imieniu :-D

Czy u was też jest maniera nadawania drugich imion po dziadkach,babciach??

Ja zawsze na Urszulę narzekałam :-) tak na marginesie - ale w sumie sama nie wiem jak inaczej bym chciała się nazywać:-)

Pozdrawiam Myyyszaaa

anna_ajra czym sie różnia :confused:....wszystkim;-)począwszy od charakteru na wygladzie kończąc jeden ma brązowe oczy po mnie drugi błekitne po mężu jeden spokojny drugi troszke narwany(też po mezu:-D)dodałam zdjecia jak miały rok bylismy pod namiotem tam akurat z babcia drugie zdjecie jest z zeszłego roku przy McDonalds
A ja własnie wstałam wyspana wypoczęta troszke świra dostaje od tego lezenia bo bym coś porobiła a tak leże w chatce i nie wiem co zrobic w telewizji nic nie ma ciekawego jakieś filmy juz nie moge na nie patrzeć ale co zrobic...jak mus to mus:tak:
Ja juz dzis uciekam nie wiem czy sie odezwe w weekend jak by co to udanego wypoczynku:-)i mam nadzieje ze do poniedziałku po południu sie poczytamy trzymajcie za mnie kciuki oby było dobrze:-)

Hej:-) Moje dziecko znów ma okres parówkowy Ja na parówki nie moge patrzyć a Julka - wręcz odwrotnie:baffled:
Patrysia śliczne zdjęcia:tak:
Ania 31 ja w rodzinie teżmam bliźniaki: chopca i dziewczynkę i tez różnią się praktycznie we wszystkim:tak:
Aggy a niby czemu miałoby problem z zapiasaniem tak prostego imienia? Jak na szkoleniu było?
Ika ja juz co rusz kupuję maluchowi i za każdym razem daje mi to tyle frajdy że nie wiem co:tak:

reklama
Cześć dziewczyny!:laugh2:
Ja już lepiej... Mąż przekupił mnie słodyczami... i zakupami.:-D

Myyszaaa - przecież...:confused2:
Sugerowałam się 5-letnim stażem w pracy. Nigdy nie uczyłam Patrycjusza, bynajmniej nie było takiego imienia w dzienniku i tak w ogóle:sorry:... a o książce zapomniałam.:rolleyes:
Żyje teraz w świecie wód płodowych i przyszłych pieluch.:-D
Co do drugiego imienia, to myśleliśmy o tym by nadać je po dziadkach, ale nie mamy takiego zwyczaju. Z resztą ciężko byłoby się zdecydować, którego "dziadka" wybrać.:eek: Zdecydowaliśmy się zatem na drugie imię po moim mężu. Będzie Michał Adam.
Mnie się bardzo podoba Twoje imię. Zastanawiałam się nawet nad nim w razie gdyby miała być dziewczynka!:yes:
Ania31 - w końcu bliźniaki...
Na zdjęciu w serduszku nie widać aż tylu różnic, ale na tym z McDonald's są nie do pomylenia.:-D Który jak się nazywa, bo słodkiego Kubusia, to rozpoznaje:-p
I Tobie Aniu udanego wypoczynku!:wink:
cloe - parówki?! Mniam...:happy::rolleyes2: mogłabym przebić piątkę z Twoją córą.Hihi... :-) Najważniejsze, że chce jeść.

Udanego piątkowego wieczoru Wam życzę!:rofl2:

Do góry