reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Witajcie!
Byłam na usg szyjki i już się nie skraca!:) Pomaga leżenie i leki. Ale są skurcze, twardy brzuch, wiec dalej to samo- leżenie i leki, a jakby coś sie pogorszyło szpital i jakiś inny lek(nie pamietam nazwy). Ale do kontroli za tydzień mam leżeć w domku, i mam nadzieje, że będzie dobrze, skoro się stan ustabilizował:)
Gosia78 trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę!
Ik_s i za Twoje usg też trzymam!
Asiu witaj! Bądź pod kontrolą, uważaj na siebie, a będzie dobrze!
Anna ajra i jak na basenie?
Aggy szkoda, że tak kiepsko u Ciebie na szkole rodzenia. ja miałam iśc za 3 tygodnie, ale w związku z tym przymusowym leżeniem będę musiała zrezygnować. Żałuję, bo podobno akurat ta jest fajna. I liczyłam na podpowiedzi co do opieki nad noworodkiem, bo jestem zielona w tej kwestii i trochę sie boję. Miłego szkolenia!
Ania31 dobrze, że u Ciebie lepiej:)
Pozdrawiam Wszystkie Lutóweczki!

reklama
Cześć dziewczyny!:laugh2:
Nie ma to jak basen... mmm...:happy:
Wracając dzisiaj rano z piekarni, tak sobie pomyślałam, że w ciąży jest się tylko kilka razy w życiu. Tak zaokrąglony brzuszek, to CUDowna sprawa.:-D Jestem szczęśliwa z moimi 14kg na plusie i odrobiną rozstępów na piersiach! ;-)
Uwieźcie mi dziewczyny, że nie jedna kobieta nam zazdrości.:yes:

Ika_s - a też nie lubię chodzić po domu taka wysmarowana.:baffled: Wszystko się lepi. Kremuję się zawsze przed pójściem spać, to przynajmniej nie myślę długo o tym.:-)
kropecka - dużo moich koleżanek, też tak miało, że rozstępy pojawiły się na koniec ciąży. Także mam nadzieję, że te kremy coś pomogą...:sorry:
Myyszaaa - masz racje!:yes: TvnStyle - jak dobrze wyglądać nago?! To jest to! Też czytam T. Pratchet'a. Super humor! Zawsze się rozbawie. A co do awatarka, to masz się czym chwalić!:-D
Niestety nie wchodzi mi ten link.:hmm:
Ania31 - przy ciąży bliźniaczej zapewne brzuszek jest dużo większy, także już chyba Ciebie obecna ciąża nie zaskoczy (rozmiarem).:wink: W którym tygodniu urodziłaś chłopców?:confused:
No i co za śliczny brzuszek!? :-D Super!
lileczka - czy już wiecie, co wam się urodzi?:confused: Nad jakimi imionkami myślicie?:confused:
cloe - nie będzie tak źle. Masz dobry odstęp pomiędzy ciążami, także spoko!:wink::yes:
Gosia 78 - co do wyglądu jak chomik, to też tak mam...:dry: Wyglądam, jak księżyc w pełni.:-D
agawa1 - ja bym tam chciała kopie swojego męża...:rolleyes: O co chodzi z tą krzywą???:eek:
aggy - czy to jedyna szkoła rodzenia w okolicy?:confused2: Ile płacicie za całość?:confused: My zaczynamy zajęcia początkiem listopada. Zobaczymy co nas tam czeka... Płacimy 190zł za 12h. Mam nadzieję, że się czegoś konkretnego nauczę i dowiem.:oo:
Twój szef, to taki miły, czy nadgorliwy?:confused::wink:
Najka - super, dzięki! Cieszę się, że stan się ustabilizował! Tak trzymaj!:-D

Pozdrawiam Was serdecznie!

Najka świetnie ze u Ciebie ok ja bede wiedział w poniedziałek ale czuje sie dobrze lezenie pomaga i oszczedny tryb zycia:tak:
anna_ajra w 35tc własnie porównuje karty ciazy a brzuszek zaskoczy nie pamieta sie juz jak wyglada ale nie jest źle podoba mi sie grunt ze dzidzi wygodnie:-)
Pozdrawiam

joemonster.org/art/8068/Tatus-zaprasza-na-slub

Dziewczyny w związku z buntem BB i nie możnością poprawnego wklejenia tego Linka :-D dałam go w wersji do przeklejenia :-D na górny pasek...

Najka - supeeeer że się już nie skraca - spokojnie sobie dalej leż - jak już urodzisz to położna która Cię odwiedzi wszystko Ci wyjaśni :-) jakby co :-D

U mnie szkoła rodzenia przy szpitalu - bezpłatna jest :-) przynajmniej tak mi się wydaje :-D i zajęcia mam 17 grudnia :-) chyba najpóźniej do niej z nas wszystkich pójdę...

Najka, jesli chodzi o opieke nad noworodkiem to mysle ze szkola rodzenia nie jest do tego potrzebna. spokojnie wszystkiego sie sama nauczysz w pierwszych dniach, to jakos samo przyjdzie. w szpitalu jak wiktor sie urodzil to bylo tak dziwnie, nie wiedzialam czy moge go podniesc, przebrac, przewinac :) czulam sie tak dziwnie i obco. z czasem nabiera sie wprawy a bedac na BB kazda sobie doradza i wiadomo co i jak :)

Witam Was kochaniutkie mamusie!
sporo napisalyscie tak wiec bylo co poczytac :-) fajnie sie czytalo i dowiadywalo nowych rzeczy ale widze ze nasze lutoweczki sa w jak najlepszej formie :laugh2: to dobrze:happy:
mnie to wczoraj jakos brzuch bolal ale dzis juz przeszedl i jest wporzadku ;-) chcialam Wam zdjecia jakies dac ale nie moge (jestem u rodzicow) no i tutaj na kompie nie dziala nam plyta bo ona jest dvd a my mamy cd tak wiec zrobie to jak przyjde do domciu :tak: ale mialam dobre checi :-D
pozdrawiam Was goraco przesylam milion buziakow mamusiom !!!

Kropecka, Myszaaa dzięki za pocieszenie w sprawie opieki nad noworodkiem, jakoś to będzie rzeczywiście. A na razie spróbuję trochę poczytać.
Patrysia to czekamy na zdjęcia:)

Najka - ja też się boję tego - ale sobie przypomniałam jak się pchałam by swoją chrześnicę ponosić:-) Dobrze że jej mama nie miała oporów przed pokazaniem jak to robić :-) więc czuje się już lekko przygotowana :-D

reklama
Witam was Dziewczyny…………..
Bardzo dawno mnie nie było ale o was nie zapomniałam. Zaczęliśmy mały remont garażu i jakoś tak nie miałam czasu pisać. Teraz garaż już skończony zaczynamy szykować piętro po 10 latach mieszkania trzeba coś zmienić. Najbardziej zależy mi na łazience i na sypialni.
Byłam na drugim usg 24 tydzień wszystko z moim synkiem jest ok. i oby tak dalej. Zdjęcia z usg umieściłam „w pierwszych zdjęciach naszych maleństw”
Pozdrawiam was wszystkie….

Do góry