reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Co do ruchów dzidziusia - w 18 tc zabolał mnie brzuch (w sobotę wieczorem) a przez niedzielę nie czułam kopania. W poniedziałek rano polecałam prywatnie na usg i opowiedziałam historię. A lekarz się zdziwił - to Pani już czuje ruchy?? Także spokojnie, każda ma inaczej.

agawa1 -dawaj zdjęcie, a co! mi mój M kazał zmienić zdjęcie na forum bo ponoć ja tysiąc razy lepiej wyglądam :eek:
Najka - wiekiem Dzidziusia na usg za bardzo się nie przejmuj, u nas pomiędzy poszczególnymi pomiarami (brzuszek, główka, kość udowa) były kolosalne rozbieżności i to już w 16 tc, ale lekarze mówią, że to nic. Nie każde dziecko rodzi si 3500 g i 56 cm :)

reklama
Witam dziewczyny. :-)Moja Julka zasnęla dziś na rękach u taty więc miałam z głowy codzienny schemat związany z kąpiela i usypianiem:-p Mam tylko nadzieję że jutro nie obudzi sie jeszcze wcześniej jak dziś
Moje maleństwo kopie ale dość delikatnie brzuch w każdym bądź razie nie faluje
Sana ty masz problemy z plecami ja natomiast cierpie z powodu bioder. Pewnie dlatego że przy córci nie mam zbyt wiele okazji by posiedzieć.:baffled:
Agawa to może uda wam się dogadać bez sądu? Zresztą podejrzewam że budowlaniec wie że i tak nie ma szans to w końcu ewidentnie jego zaniedbanie :dry:Oby wszystko sie dobrze skończyło bo dodatkowe stresy nie są ci do niczego potrzebne

Hej - dziś mam urlop:-) I wizytę o 17 :-) Dam znać co i jak po :-)
Sana - widać że masz urlop :-D Mnie też plecy bolą- jak położę się spać na plecach ::baffled: Jak spię na boku - to wszystko w porządku:sorry2:
Pozdrawiam Ula

Witam,
A ja dziś pierwszy dzień w pracy. Wszystko nie tak jak bym chciała, ale to już inna bajka.
Pozdrawiam cieplutko i miłego dnia.

hihi co za dzień! ja tez dzisiaj mam urlop, ale taki niespodziewany:-)
po prostu rano stwierdziłam ze dzis poświece czas na przyjemnosci:-D
przywieźli nam we wtorek nowe meble do salonu i mam zamiar je zagospodarować, a potem moze pojade do Ikea...cały czas mysle jak urządzic pokoik maluszka:tak:
pozdrawiam wszystkie mamusie i ich brzusie:cool2:

hej :-)
witam wszystkich.
Ja tez dzis mam wizyte i licze na dobre wiesci.No i moze usg.
U mnie dzis super pogoda i piekne sloneczko. Od razu lepsze samopoczucie.:cool2:
Pozdrawiam cieplo..

Cześć dziewczyny!:happy2:
Wzięłam wczoraj APAP i mi przeszło, całe szczęście... :sorry2:
Idziemy dzisiaj na 17:00 do mojego lekarza prowadzącego. Zobaczymy co powie?:eek: Muszę odebrać zatem jeszcze wyniki.

cloe - dzięki!:wink: Na pewno będę jeździć. :yes:
Ja jeszcze nic nie kupowałam dla maleństwa. W październiku zamierzamy przygotować pokoik, więc pewnie po tym czasie wpadnę w szał zakupów.:-D
lowiczanka78 - jak robiłam badania, to też nie wiedziałam który mocz mam oddać...:biggrin2: dobre!
sana - ja jestem na zwolnieniu lekarskim, a czas który spędzam przed kompem nie jest na tyle długi, ażeby mnie
bolały plecy. Oszczędzaj się!:yes:
lileczka - pierwsza jazda będzie zapewne tego dnia, w którym dostanę prawko!:rolleyes: Bardzo się cieszę!:cool:
Razem z Myszą mamy dzisiaj wizytę u gin.:-D
Ika_s - historię lowiczanki78 znajdziesz na "Pogadajmy o sobie". Uważaj na siebie w pracy!
kropecka, ladna.ex.panna, Myyszaaa - :happy:
Najka - super, że z dzidzią wszystko ok.:yes: Jeżeli będzie trzeba zrobić badania, to po prostu je zrobisz. Nie ma co się martwić. Widocznie jesteś pod dobrą opieką!:wink:
agawa1 - nie strasz, nie strasz... mnie nie widziałaś... ha ha...:-D
Tak jak i cloe mam nadzieję, że budowa waszego domku dobrze się skończy!:yes:

Życzę udanego weekendu
Ściskam Was mocno!

Witam Was mamusie :laugh2:
Jak to dobrze że dziś ładna pogoda no i słoneczko świeci :-D ale i tak przez cały dzień będę się nudziła :sad: no ale cóż może jeszcze cosik wykombinuje...

Ika_s jak fajnie że znalazłaś pracę bo ja jakoś szukam i niestety nie da rady nie chcą mnie więc będę musiała poszukać jakiejś domowej pracki.
ladna.ex.panna widzę że co do pokoju bobaska nie tylko ja się zastanawiam jak go ułożyć ale nestety zamiast bawić się w remoncik dla maluszka to wychodzi na to że synuś będzie dzielił jak narazie sypialnie z nami :-)
Myyszaaa i lileczka dajcie znać co do maleństwa bo chętnie się dowiem ;-)
anna_ajra też jestem ciekawa :happy:
pozdrawiam cieplutko
buziak:blink:

witajcie dziewczyny. ja sie czuje fatalnie dzisiaj, obudzilam sie z bolem brzucha (mam biegunke), potem doszly mdlosci. okropnie. i boje sie o maluszka, bo nie moge ruchow wyczuc :(

reklama
Do góry