reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

CZEŚĆ DZIEWCZYNY………….

Dawna Cloe też już mnie korci do kupowania małych ciuszków dla mojej dzidzi, ale jeszcze poczekam. Może gdybym nie poroniła w poprzedniej ciąży w 22 tygodniu:-( to na pewno bym już coś kupiła, a teraz jednak się wstrzymuje od zakupów. W zasadzie w ostatniej chwili można wszystko kupić teraz w sklepach wszystkiego pod dostatkiem. Poczekam do 30 tygodnia ciąży i zaszaleję. Koleżanka dała mi kilka ubranek po swojej córci, wiec tyle w tym dobrego, że co chwilka sobie, te ciuszki oglądam.

Byłam dzisiaj na badaniu krew i mocz jutro wyniki, trzy razy w nocy wstawała, że, nie wiedziałam, który mocz mam oddać :-D

Wizyta u gina już za 13 dni, mój dzidziuś kopie coraz mocniej nawet już widać jak brzucholek drga, super przeżycie z tymi kopniaczkami…Na razie przytyłam 5,5 kg, ale te 5,5 kg to tylko mój brzuszek. Znajomi mówią, że wyglądam jak bym piłkę połknęła.

reklama
Cześć dziewczyny,
ja tez miałam ostatnio kiepskie dni. Okropne bóle pleców - tzn. karku i przy lędźwiach. Aż wyszłam dziś z pracy popracować w domu bo co chwila muszę wstawać od komputera na małą gimnastykę. też tak macie? ja wyję z bólu, mój mnie masuje ile się da ale to i tak niewiele daje...
Z ciuszkami się wstrzymujemy na razie - mój Najmilszy pracuje w branży niemowlęcej i nie będzie problemy żeby coś dobrać w dowolnym momencie, a teściowa się uparła, że nic przed narodzinami mamy nie kupować - tylko wyprawkę do szpitala. Będziemy kupować cichcem :cool2:. Poza tym u mnie w rodzinie mnóstwo bobasów i może coś nam od nich "skapnie". Tylko wózek mamy nowy, ale to i tak spacerówka dla 1,5 letniego dziecka ale nie kupowana tylko taki prezent nam się trafił.

Poza tym robimy ostatnie przygotowania w domu - remont generalny sypialni (czekamy na nowe meble, stare już pojechały na działkę), rolety, nowy materac, lepszy prysznic w łazience itd... jak się z tym uporamy to nic tylko wydawać pieniądze na nasze Maleństwo:happy:.

Szpinak z makaronem mamy jutro na obiad. Mniam. Nie mogę się doczekać, tylko najpierw musimy powyjadać zapasy :-)

No i słuchajcie głupieję z liczeniem tygodni ciąży. Ostatnie usg z 10. września wskazywało na 18 tc i termin na na 07. lutego. Czyli dziś niby 19/20 tc. A jak wpisałam przewidywany termin porodu 07.02 w kalendarz ciąży na "gazeta dziecko" to mi wyskoczyło że dziś ostatni dzień 20. tc. To jak to się liczy? Zgłupieć można :confused:

Anna ajra - gratuluję prawka! to samo niedługo przede mną :szok:
Ania 31 - Kacperkowi sto lat!

mi wychodzi że dzisiaj masz równo 20 tydzień ciąży. tzn patrząc na datę 7 lutego. Wydaje mi się że USG 10 września mogło wskazać 18 tc w przybliżeniu a było np 18 tydzien i 2 dzien. Lekarze często uznaja ze np jak jest 18 tydzien i 6 dzien to ze to jest 18 tydzien a nie 19. Według daty 7 lutego porodu dzisiaj wybija ci równo 20 tygodni ciąży czyli połowinki :)

kropecka - super, dzięki. Mamy więc co świętować (nie mylić z oblewaniem:-p)
a z drugiej strony - jeszcze tylko 4,5 miesiąca noszenia Maleństwa pod sercem....

czesc:-)

ania 31- wszystkiego naj ... dla synka.:laugh2:

anna ajra kiedy pierwsza jazda?

Ja akurat mam duzo malych rzeczy roznego rodzaju po pierwszym dziecku.chociaz przelezaly w szafie wieki:-).Juz wszystkie powoli piore prasuje i do szafki.
oczywiscie jeszcze sporo innych rzeczy dokupie ale w pozniejszym terminie bo teraz niestety leze i nie bardzo moge pozwolic sobie na buszowanie po sklepach.
A poza tym przez te moje skurcze troche sie boje na razie . Takze chyba poczekam do ok 7 miesiaca.:tak:
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny .

lowiczanka78- a wiadomo było u Ciebie co się stało, że poroniłaś w 22 tyg.? To już taka ładna Dzidzia, przecież? Ja też ciągle się boję, ale może koło 25-27 tyg. będzie troche łatwiej.
No i Moja Mała nadal mnie nie kopie. Uparta jest, choć wie jak mnie to stresuje.

Pozdrawiam cieplutko wszystkie Mamcie

Ika_s nie martw sie ze twoja mala cie nie kopie mnie moj maluszek kopnal w 18 tyg natomiast moja szwagierke kolo 20 tyg. :tak: ja tez bylam przerazona bo czekalam na to z utesknieniem az wkoncu sie doczekalam :-) teraz jestem w 20 tc i moj maluszek bo bedziemy mieli syneczka wprawdzie jeszcze nie z mezem bo w zwiazek malzenski wchodze dopiero za miesiac dokladnie 20 pazdziernika :-D juz sie nie moge doczekac. a moj malec powinien sie urodzic 7 lutego kto wie moze dotrwa do walentynek :laugh2:
pozdrawiam wszystkie mamusie.

Witajcie!
Byłam u ginka i z maluszkiem wszystko dobrze!:-)Strasznie sie cieszymy, wprawdzie wygląda na kilka dni młodszego, ale to chyba nie takie istotne. Jet śliczny, ale zdjęcia nie mamy:(, trudno. We wtorek robię ekg i odwiedzam kardiologa i zobaczymy co powie na te moje objawy. Ginek mówi, ze winne może byc niskie ciśnienie i mam sobie mierzyć, a po wizycie u kardiologa zdecydujemy co dalej, może neurolog, ale mam nadzieję, że nie.
Anna ajra to się wymęczyłaś:-(, mam nadzieję, że dziś już lepiej.
Sana współczuję bólu pleców, może jakieś ćwiczonka dla kobiet w ciązy? Tylko to chyba musi Twój lekarz się zgodzić.
Ika_s dziś ginek mi powiedziła, że mam prawo nie czuć ruchów dziecka do 21 tygodnia ciąży. Na pewno nieługo sie doczekamy!:tak:
Patrysia witaj!

Ika-s nie przejmuj się że jeszcze nie czujesz ruchów na pewno lada dzień je wyczujesz przy pierwszym dziecku tak właśnie jest że ruchy wyczuwa się troszkę później mój lekarz mówił że nawet można czekać do 22 tygodnia, CIERPLIWOŚCI doczekasz się.:tak:
Znamy powód dla którego poroniłam, ostatnią ciążę….

reklama
Witam baby!!!
Misiek już śpi a dopiero teraz przeczytałam posty od wczoraj, więc jak nie zapomnę to jutro szczelę Miśkowi zdjęcie :-). Co do mojej osoby to jak chcecie to mogę szczelić sobie fotkę i umieścić na forum ale gwarantuje że będziecie się bały tu zaglądać a w Waszym stanie nie powinnyście się denerwować i bać. :-).:tak::no:
Nam dzionek minął dość dobrze oczywiście pare stresów. Budowlaniec wyluzował i może z niego coś będzie :-). Poza tym Mój M miał wolny dzień i słoneczko świeciło i wogóle :-). Ania ajra obiecaj że jak odbierzesz prawko to zaraz zaczniesz jeździć nie odkładaj tego po porodzie. ok?? Ika_s kochhanie masz stres to idź prywatnie na usg. Wiem co czujesz też tak miałam z Miskiem. Poczułam ruchhy w końcu 20 tygodnia. Koleżanki czuły różnie zazwyczaj wcześniej ale ze tłuszczyk miałam to później poczułam. Jedynie na usg lekarz sie dziwił ze nie czuje bo nie mógł mojego dzidziora pomierzyć tak się wiercił :-)
Całuski kochane

Do góry