reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

anna_ajra ja czytałam sage zmierzch jakies 1,5 roku temu:-) i wciagneła mnie niesamowicie ale tylko wersja ksiazkowa, do kina mnie nie ciagnie;-) pamietam, ze czytałam ja doslownie wszedzie, najczesciej karmiac małą piersią w półmroku:tak:
przyszli rodzice moje gratulacje! widze ze starania nie poszły na marne hihi;-)
oliwka termin mam niedługo po tobie a mój brzusio jest duzo wiekszy, ale mały podobno juz ma ok 2 kg, duzy chłopak sie zapowiada:-)

reklama
Cześć dziewczyny!
W niecały tydzień przeczytałam dwa pierwsze tomy Sagi Zmierzch i nie mogę przestać… choć nie jest to takie łatwe i oczywiste przy dwójce małych dzieci… wczoraj czytałam do 1 w nocy… ale teraz przerwa na Babyboom - nie chcę Was dłużej zaniedbywać.
W zeszłym tygodniu byłam z Martynką u lekarza, bo zaczęła brzydko kaszleć. Na szczęście jest już lepiej. Byłam też z Michałkiem u alergologa i stomatologa – pisałam o tym, ale żadna z Was prócz Myszy widocznie tego nie zauważyła…
W każdym razie się streszczę bo być może zanudzam…
Michaś jest uczulony na trawy, żyto, koty i bylicę (to taki łąkowy kwiat). Jeśli chodzi o zęba (prawą jedynkę) to obumarł. W najgorszym przypadku trzeba będzie go wyrwać! Mam go obserwować. Najprawdopodobniej trzeba będzie go przewiercić.
Przerażają mnie te myśli… z tego wszystkiego się popłakałam…
A tak w ogóle, to większość czasu spędzamy na dworze.
25 sierpnia, czyli już tuż tuż wracam do pracy. Michaś idze do przedszkola, a Martynka zostaje pod opieką teścia z 7-letnim doświadczeniem.

Mysza – gratuluję moderatora! Nawet nie wiedziałam…
Mikołaj pewnie zadowolony, że będzie mógł spędzać czas u dziadków niżeli w przedszkolu. Fajnie, że Wam pomagają!
Syneczki2 – spędzacie wakacje w Rewalu…!? To tak jak my! Daj koniecznie znać, jak było!
oliwka_11 – witaj po długie przerwie! Wyglądasz rewelacyjnie (super fotki) i jeszcze raz Tobie gratuluję córci!
Rekinasia – co teraz czytasz? Czytałaś Sagę?
ladna.ex.panna – ta książka to istny fenomen! Początkowo śmiałam się z uzależnionych… ale żadna dotychczas przeczytana książka nie wciągnęła mnie do podobnego stopnia. Czyta się ją jednym tchem!
anna_ajra ja czytałam sage zmierzch jakies 1,5 roku temu:-) i wciagneła mnie niesamowicie ale tylko wersja ksiazkowa, do kina mnie nie ciagnie;-) pamietam, ze czytałam ja doslownie wszedzie, najczesciej karmiac małą piersią w półmroku:tak:
dziewczyny – dajcie znać, która z Was jest na facebook’u.

Pozdrawiam!

Ostatnia edycja:
wczoraj napisałam posta, ale ten p**y babyboom mnie wylogował (choć cały czas byłam aktywna) i nie zapisał posta, to już niestety, nie pierwszy raz i czasem zapisuje posty, zanim zatwierdzę, tym razem tego nie zrobiłam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wkurzające
w dużym skrócie, to przed Rodos wybieramy się do Łeby na kilka dni. Nic nam się w tym roku nie zgrywa, bo zajęcia integracyjne w przedszkolu, bo moja obrona etc.
W niedzielę byliśmy na rowerach i M się przewrócił na ostrym zakręcie razem z Igorem. Jechał bardzo powoli, ale stracil równowagę i źle się podparł nogą. Nic się nie stało, Igi był w kasku, jedynie brudna rączka i dużo łez. Zresztą już wcześniej powtarzał 'zamykają mnie się oczy' :-D bo był śpiący. Na szczęście perspektywa samochodu na placu zabaw odwróciła uwagę i pojechaliśmy dalej...
Byłam wczoraj na Incepcji, tak mnie wciągnął, że spoglądałam co chwila na zegarek :-)
Aniu dobrze, że to mleczny ząbek.... wyjaśniło się, co z kaszlem Martynki? nie do wiary, że już wracasz do pracy - jak to szybko minęło. Cieszysz się?

Hej

:-) Dziewczyny Zytka na tajnym dała znak życia :-)

Oliwka - a chyba pisałaś koniec z dziećmi :-D
Rekinasia :-D Rodos :-) i jak obroniona bo nie doczytałam ?
Cloe = tydzień w Holandii byliśmy :-) Muzea zaliczyliśmy :-) Mikołajowi się najbardziej podobał obraz "Dziewczyna z perła". Nazwał ją chrupiącą panią :-)

A teraz mamy akcję na dinozaury :-) Umie nazwać swojem ulubione :-D

Ania_A - napisz na gg - to Ci odeślę namiary na Facebooka :-) A co do książki - to prawie każdego to wciąga :-D ale filmy są przesłodzone :-)

Pozdrawiam M :-)

Mysza... w ciąży jesteś??? Jak to, kiedy???
Oj kochana, G R A T U L U J Ę ogronie! :-D:-D:-D
Ale fajnie! Wow, bardzo się dla Was cieszę!!!
Jak się czujesz, na kiedy masz termin??? Och, och, och...
Ściskam Cię mocno!

gratuluje wszystkim przyszlym Mamusiom!!!
widze ze duzo z Was postaralo sie juz o rodzeństwo dla pociech
no i prawidlowo
my wlasnie z Tymkiem wyroslismy z kolek
a z Hania z okresu adaptacyjnego w stosunku do brata
zaczyna byc calkiem sympatycznie :)

reklama
Myszko gratuluję! Ale fajnie!:-D Jak się czujesz?
Ania ajra oj, z tym zębem Michasia nieciekawie... A co dostaje na alergię? Bo na odczulanie chyba za wcześnie?
Ja czekam na koniec upałów, niedobrze je znoszę, dziś było lepiej,ale podobno jeszcze mają wrócić.... Brzuch wiekszy niż w pierwszej ciąży, więc już odczuwam ograniczenia, za Ewcią nie nadążam na spacerach, a ona jest taką wędrowniczką, uwielbia chodzić i biegać:-)
Pozdrowienia dla Wszystkich!

Do góry