reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Cześć dziewczyny!:-)
Weekend, jak to weekend… za szybko minął! Byliśmy u teściów na działce (grill, zabawa w baseniku, kuzynostwo, itp.).

patrysia – my czekaliśmy 14 dni na decyzję przyznania kredytu. Mam nadzieję, że dowiecie się w obiecanym czasie! Jestem dobrej myśli.;-)
agawa1 – widziałam fotki na tajnym! Są super!:-D Chłopy nieźle wyrośli, a Miłoszek jaki blondynek!:shocked2: Buziaki dla nich.
Rzeczywiście wakacje już dobiegają końca… Kiedy wracasz do pracy? U nas już 26 sierpnia. Idę oczywiście na L-4.
Dowiedziałaś się w końcu od kogo ten SMS?:confused:
Fajnie, że szczepienie poszło tak bezproblemowo!
Rekinasia – co za ulga… skończona praca zaliczeniowa… Gratuluję!:-D
Zytka - och biedulko…

Boszsz...jakie to wszystko trudne:-( M dziś w pracy, Marcelutek śpiocha a ja dostaję świra od tego myślenia:szok: Do tego wszystkiego ciągle mamy nocki do bani,dzis np. pobudka co 2h-ja wysiadam:sorry2:
Może powinnaś zrobić sobie przerwę? Potrzebujesz odskoczni, innych myśli. Może wyjazd do rodziców, przespana noc lub Spa?
Zytka pisze:
Anna_ajra- nowa fryzurka powiadasz? Pokaż sięJak się miewa M, antybiotyk zadziałał? U nas juz okA co do filmów, to ja uwielbiam Julie Roberts i Meg Ryan i filmy,w których zagrały mogę oglądać nawet po kilka razyMój M uwielbia sf-więc rzadko oglądamy coś razemNawet do kina chodzimy czasem osobnoTzn. ja juz bardzo dawno nie byłam!
Nowa fryzura nie jest aż tak inna, jedynie włosy krótsze.
A mój Adam się śmieje, że po tych ukoszeniach niebawem zamieni się w larwę…:-D:-D:-D Ale dziękuje, miewa się już bardzo dobrze.;-)
Również lubię filmy z J. Roberts i M. Ryan – spoko, dzięki!:-)

Dokończę później - Buziaki!

Ostatnia edycja:
reklama
No to dziewczynki prosze o trzymanie kciukow na jutro. Chyba jutro wybije dla nas godzina zero. Mysle ze jak zrobia probe oksy to polece.;-)Postaram sie byc z wami na biezaco zdjatko jakby co wysle do Ani PR bo Anetka uciekla a Ani numer mam:-DZaczynam cykorzyc no ale urodzic trzeba:dry:
Buziaki dla wszystkich

kasienka poniewaz juz po północy w PL to zaciskam jak najmocniej oby jutro (dziś znaczy) Miłoszek jednak się zdecydował prędzej od lekarzy :tak:

trzymac_kciuki_jutro_prosze_d.jpg

Kasia ja tez trzymam mocno kciuki i czekam na zdjecie

A i sie pochwale wczoraj mlodej wyszly 2 trzonowce tak wiec ma juz 10 zebow:)

Ostatnia edycja:
wysledzilam na sierpniu ze kasia jest podlaczona pod kroplowke i ma slabe ale regularne skorcze. zaraz ja lekaz bedzie badal i powie czy cos sie ruszylo. Kasiu kochana jesteśmy z TOBA
MILOSZEK- wychodz juz.
Szybkiego i bezbolesnego porodu życzymy ci Kasiu kochana

wiesci z sierpnia
Dziewczyny Kasia pisała i niestety szyjka długa i się nie skraca. Główka się ciut obniżyła. Mówią, że jeszcze się może rozkręcić. Trzymajcie mocno kciuki, by już dziś urodziła.

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny!:-D
Umówiłam się dzisiaj na drugie już USG genetyczne (03 września). Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i że się dowiemy kto zamieszkał w moim brzuszku… Martynka, czy Krzysiu?:rolleyes2:

Margaritta – cieszę się, że pobyt w Polsce był taki inspirujący i miły. Planujesz w najbliższym czasie ponowne odwiedziny?:confused:
kaskax25 – trzymam mocno kciuki i czekam z niecierpliwością!:tak:
Gosia 78 – nie masz co się przejmować… włosy to nie ręka, szybko odrosną. :wink:
ulenka507 – jak Wam idzie po odstawieniu od piersi?:confused:
Gratulację dla chrześniaczki!:-)
agawa1 – nie kuś, nie kuś tym ciastem, bo wszystkie przyjedziemy.:-D
Ania31 gratuluję wspaniale zdanego egzaminu! Oby tak dalej!:cool2:
cloe – :happy2:
Zytka – jak tam samopoczucie?:sorry2:
przyszlirodzice – uuu… kolejne nowe ząbki – super!

Pozdrowienia dla Ciebie!

U Kasi jednak zaczyna coś się dziać skurcze przybrały na sile i są regularnie co 3 minuty :-D
Kasia po szpitalnym obiadku ma nadzieje że jednak to już będzie to i siły jej nie zabraknie
:-D

anna ajra dzieki i masz racje oby tak dalej niestety piatkowa jazde musiałam odwołać nie mam jak z dzieciakami i syn wraca z koloni wiec jeżdżę teraz dopiero w poniedziałek i zostana 4 godz. mam nadzieje skończyć to szybko:tak:

Pewnie jak wiekszość z Was czekamy na wiesci od Kasi ja podczytalam wątek sierpniowy i biedna Kasieńka szykuje sie do wyjscia do domku nic sie nie dzieje pomimo regularnych skurczy

reklama
ech po kiego .... Kasie wypisują, moze licza na to że w domku w warunkach naturalnych pusci stres i wtedy sie ruszy akcja porodowa, czasem tak jest ze wyśla kobietę do domu a za kilka godzin wraca i juz rodzi, oby tak było w tym przypadku :))) trzymam kciuki!!!!!!!!!
Aniu no brawo za testy, trzymam kciuki żeby wszystko poszło jak po masle :)
Anna ajra jak nam idzie po odstawieniu - no cóż muszę pochwalić moja Gabrysie bo okazała sie bardzo mądra dziewczynką , szybko zrozumiała ze nastąpiła zmiana , że rozdział pod tytułem karmienie piersią juz zamknęłyśmy :-) ja jeszcze sie mecze z nadmiarem pokarmu, jest juz nieco mniej ale jeszcze muszę wieczorem odciągać, biorę również tabletki cały czas, a czuję się po nich fatalnie :-( i pije szałwię , mam nadzieję ze lada dzień wszystko wróci do normy, wczoraj Gabi spała w swoim łóżeczku do 6 rano , a dziś do 8 :) po raz pierwszy przespała wiec całą noc sama :-):-):-):-) oczywiście jeszcze na godzinkę wtuliła się w mamusie i spała ze mną w łóżku :-D kochana córeczka, a ja tak sie bałam jak to będzie gdy przyjdzie czas na odstawienie od piersi
Anno ajro na pewno 3 września okaże sie kto mieszka w twoim brzuszku, na takim badaniu wszystko widać bardzo dokładnie;) ja co prawda nie widziałam na własne oczy ale jak miałam robione usg genetyczne to mój K był i obserwował monitor i był pod ogromnym wrażeniem dokładności obrazu a było to zaledwie w 12 tygodniu ciąży , z tym że my nie pytaliśmy wtedy o płeć, jakoś nam to pytanie umknęło podczas badania ;)
przyszli rodzice gratki z okazji kolejnych zębolków, u nas jeest 12 i zamierzają chyba trójeczki wyjść lada moment bo dziąsełka sa juz w tych miejscach białe:)

Do góry