reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

no ale mnie dziewczyny pocieszylyscie... :shocked2:
nam w banku powiedziala ze do 2 tygodni maja dac znac telefonicznie...
a potem ostatnia sprawa to przelew i umowa notarialna...
wiec mysle ze predzej ten notariusz dlugo potrwa chociaz jak oni dali ogloszenie przez agencje to notariusza powinni miec juz zaltwionego na spisanie miedzy nami akt wlasnosci :confused::sorry:

reklama
No cześć Panie drogie

Kurcze wakacje mi się kończą a ja zero odpoczynku. Piekę drożdżowy ze śliwkami i zapraszam :-)
JA też jestem uczulona na meszki - niestety dowiedziałam się jak mnie podgryzły we własnym ogrodzie larwy jedne- nogi miałam jak konewy a bolały że myśłamłam ze odpadną - na szczęście jest spokój a ja wieczorami unikam miejsc gdzie jadły me ciałko:-)
Myszma się rozumieć że do pionu. :tak:
Z filmów polecam UNBORN i Hounting in Connecticut - dla tych które lubią się bać :-).

Wyobraźcie sobie że dostałam smsa od kogoś kogo nie znam że urodziła córeczkę w nocy - numeru nie znam - podpisała się imieniem i bądź tu człowieku mądry :no:
Kaskax25 coś cichho - może rodzi??:confused::tak: Trzymam kciuki - Miłosz WYŁAŹ

PATRYSIA My czekaliśmy jakiś miesiąc od złożenia papierów w OF ale w banku było już szybciutko - jakieś 2 tygodnie.

U nas też nie było problemów na szczepieniu młody powiedział tylko ała - a waży aż 9700 g - utył 40 dag. No cóż może i dobrze:-)i urósł 4 cm - trochę mało jak dla mnie no ale pewnie po mamusi będzie kurdupelek za to charakterkiem nadrabia ;-)
Zbliża się 23 chyba pójdę w wyrko :-) Całuje Was laseczki mocno.Dobrej nocki!!!

skończyłam pisać ostatnią pracę zaliczeniową i do was zaglądam późną wieczorową porą :-D
Agawa przypomniałaś mi, że Igi też był mierzony i ważony, bo w poniedziałek skończył 18 miesięcy - waży 11,5kg, mierzy 83cm, sporo urósł, ale przez ostatnie pół roku przybrał tylko kilogram :confused:
Mysza horrory to nie dla mnie, jestem człek o słabych nerwach, bojuch :)
Przyszlirodzice no zdarza się, no! tylko gdzie ona podpatrzyła to golenie???

Igi dzisiaj został na chwilę z tatusiem, mówię pilnuj go, idę do łazienki, za chwilę słyszę płacz, wychodzę, krew na buzi!!! wypadł z pojemnika na zabawki, twarzą prosto na samochód :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:pokłóciliśmy się od razu, bo on albo go nadmiernie asekuruje, nawet w piaskownicy albo popada w drugą skrajność i traktuje jak nastolatka :no: przecież ostatnio w Poznaniu uznał, że Igor może sam zjeżdżać ze ślizgawki, Igi przywalił nosem i leciała mu krew :wściekła/y::wściekła/y: wyjaśniliśmy sobie to już na spokojnie, więc może to była ostatania taka wpadka :)

dzisiaj zjechaliśmy nad jeziorko, Igi już spał, przeniosłam go tylko z fotelika do łóżka, jutro pewnie o 6tej rano będzie chciał lecieć 'ajci' :))) co oznacza, że pora na mnie!!! :szok:
paaaa!

zob9206_49v1_xxl.jpg

Ulu, z okazji urodzin -
najlepsze życzonka, dużo zdrówka i słonka,
humoru dobrego, życia kolorowego
i wielkich wrażeń przy spełnianiu marzeń!:-D

:-)Myszko droga wszystkiego najlepsiejszego w dniu Twoich urodzinków:-)

Cześć Dziewczyny!

Nie zaglądałam do Was długo bo od powrotu z naszego miłego spotkania ciągle coś się wydarza. Po pierwsze jestem taka zakręcona,że zostawiłam w Poznaniu spodnie mojego M:-DNie był nawet bardzo zły,choć były to jego ulubione letnie gacie:-( Od wtorku jeździmy i oglądamy mieszkania i zwiedzamy Łódź przy okazji. Mamy jedno na oku,ale ja zaczęłam się wahać jak zwykle:-(Nie bardzo mi ta okolica odpowiada i odległość do pracy koszmarna,że nie wspomnę o tym,że nie wiem gdzie tam jakieś przedszkole czy szkoła! Boszsz...jakie to wszystko trudne:-( M dziś w pracy, Marcelutek śpiocha a ja dostaję świra od tego myślenia:szok: Do tego wszystkiego ciągle mamy nocki do bani,dzis np. pobudka co 2h-ja wysiadam:sorry2:

Patrysia-trzymam kciuki,żeby wszystko poszło sprawnie z Twoim mieszkankiem (mam pytanie ale to na tajnym :))

Rekinasia- o której Ty chodzisz spać babolcu:szok: Biedny Iguś,ledwo mu się nosio zagoił a tu mu Tatus zgotował następna przygodę:dry: Ukochaj go (Igorka oczywiście!!!)od cioci Zyci:tak::-)

Ania31-jak tam po examinach?

Anna_ajra
- nowa fryzurka powiadasz?Pokaż się:tak:Jak się miewa M,antybiotyk zadziałał? U nas juz ok:tak:A co do filmów,to ja uwielbiam Julie Roberts i Meg Ryan i filmy,w których zagrały mogę oglądać nawet po kilka razy:tak:Mój M uwielbia sf-więc rzadko oglądamy coś razem:-DNawet do kina chodzimy czasem osobno:-)Tzn. ja juz bardzo dawno nie byłam!

Gosiaczku-co u Was? Jak się maąa Twoje chłopaki? Piotruś wspomina czasem Cysię?:-DJakie wrażenia po ZOO?Byliście na trampolinie? Całuskam Was:-)

Agawa-wpraszam sie na ciacho:tak::-D

Margaricia-gdzie Ty?

Kasia-rodzisz?:-)

Buźki dla Was wszystkich Mamutki!

Czesc dziewczynki moje kochane:-)
Miło mi czytać,ze pamiętacie mnie (Zycia, Rekinasia;-) ). Nie ma mnie często, bo korzystamy z z pogody ile sie da- slonko jest i ciepełko nawet a tutaj to niezbyt czesty widok:-Ddlatego tez- podczytuje,ale juz z napisaniem ciezej.
Odkąd wróciliśmy z PL pogoda nas rozpieszcza z czegosie bardzo ciesze.Musze tez "zajmowac" czymś Martysie, bo tęskni dziewcze bardzo za PL:-( Dlatego tez duuuzo spacerów, gry planszowe i takie tam wypelniają mi dzien.Nie wspomne ,ze w tym wszystkim jest tez Niki:-D ;-)
A Niki moja- rośnie, mówi coraz więcej,włosy jej szybko bardzo rosną:sorry2: i ogolnie kochany dzieciaczek.Moi rodzice powiedzieli,ze Martysia w jej wieku była duzo bardziej niegrzeczna :confused::-D

Syneczki2 а ą b c ć d e ę f g h i j k l ł m n ń o ó p r s ś t u w y z ź ż- specjalnie dla Ciebie :-D:-D:-D ;-) Jak przebiega Twój pobyt nad morzem? Jestescie tam jeszcze?

Kasia czyzby wykrakały te wiedzmy tu :-D i jestes juz na porodówce? W kazdym razie myslam jestem z Tobą kochana.Dzielna dziewczynka z Ciebie:tak:

Zycia sie tak przez moment zastanowiłam jak bardzo mój szanowny bylby zły za te spodnie ( jedne z ulubionych):-D Powiedz no lepiej,ze "wynagrodziłas" mu ich strate i dlatego nie był tak bardzo wsciekły :-p:-D Buzka

pati kciukasy zaciśniete oby szybko i sprawnie te procedury bankowe poszły.A jak Ty sie czujesz? Moze jakas focia na tajnym:tak:

agawa1 witaj "po latach" :-D:-D i ja wstepuje na placek :tak: z całą rodzinką:-D

anna_ajra ;-)

dziewczynki wiecie dobrze, ze nie sposób wsiem odpisac:zawstydzona/y: Niemniej jednak pozdrawiam oczywiscie wszystkie.

Ale lileczka to juz mogłabyś sie odezwać :wściekła/y:

Myszaaaaa znaczy ,ze urodziny masz dziś- z tego co widze:-D
Pozwól ,ze dołącze się do najszczerszych zyczen:tak:
czego sobie tam tylko zamarzysz oby Ci się ziściło
:cool2:

birthday_cake_raspberry.jpg

Do milego kobietki;-)

Niestety nie jestem i nie wybieram sie:confused2::confused2:Mysle ze jednak na wtorku sie zakonczy oby mnie nie odeslali:confused2::confused2:
Myszko najlepsze zyczenia, tez chcialam na NK ale sie nie da:sorry:

Kasia buuu, az słychac w literkach Twych,ze humor masz do bani :-( Tulam Cię- moze szybki i malo bolesny poród wynagrodzi Ci to oczekiwanie:tak: Czego Ci serdecznie zycze.
daj.jpg

reklama
Hej dziewczyny!

Ja też ciągle w biegu i na BB czasu brak...:zawstydzona/y:

Ula - sto lat! Zdrówka i mnóstwa radości na co dzień a z takim skarbem jak Mikuś o uśmiech na pewno nie będzie trudno:tak::-)

Kaskax25 - trzymam kciuki za maluszka by w końcu zechciał obejrzeć mamusię:tak: Kasiu, a przynajmniej bezbolesne masz te skurcze? Mnie bolało koszmarnie w plecach a na ktg nie wychodziło prawie nic...

Patrysia - trzymam kciuki byście nie czekali zbyt długo na decyzję no i oczywiście by była ona pozytywna:tak:

Margaritta- kiedy planujecie wrócić na stałe do kraju? Martysia już duża dziewczynka i może powoli zacząć się buntować...

Agawa- może jakieś fotki chłopaków wrzuciłabyś na tajnym, jak rok szkolny się rozpocznie to pewnie dopiero za rok Cię tu zobaczymy...

Ania 31 - jak testy?

Justynko - Piotruś z wizyty w zoo zadowolony, pytał nawet kiedy znów pójdziemy. Na trampolinie nie byliśmy, zajechaliśmy do Ikei i tam nam się trochę zeszło. Kupiliśmy chłopakom stolik + 2 krzesełka. Chłopakom się spodobał, chętniej samodzielnie przy nim jedzą:tak:. Poza tym ja ciągle w biegu... jakieś dżemy, kwaszenie ogórków, mycie okien...ale już niedługo M będzie na urlopie i stanęło na tym, że jedziemy do Chorwacji:-). Ale się cieszę, czytam forum na cro.pl i przygotowuję nas powoli do wyjazdu:tak:.

Rekiniasia - ciekawa jestem do której Igi pozwolił Ci pospać...a swoją drogą to nie masz kłopotu z zaśnięciem o tak późnej porze?

Anna ajra - Ania fajnie, że po wizycie u fryzjera nastrój lepszy, ja ciągle dołuję i chyba nie prędko wybiorę się na strzyżenie a na pewno nigdy nie na "łapu - capu" jak ostanio:-(

Pozdrawiam cieplutko.

Do góry