reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
U nas nie chce w rożku. Śpi pod kocykiem 😉
Moj tez ppd kocykiem ❤
U nas też tylko kocyk :)
Nie boicie się, że maluszek nakryje sobie buzię w nocy? Ja kilka razy jak rożki miałam wszystkie brudne albo mokre po praniu, to lekko nakrylam nóżki kocykiem, ale miałam stracha, w taki cieńszy na noc zawinęłam jak w rożek, a taki grubszy raz chłopak zostawił i nakrył go w nocy normalnie, a rano cały był nim przykryty i jęczał, wyskoczyłam z łóżka jak poparzona jak to zobaczyłam 🙁

Dziewczyny jak ubieracie swoje dzieci w domu? Ja mam problem z tym jak mala ubrac bo wydaje mi się ze jej za ciepło. Ale z drugiej strony ja mam sama problemy z tarczyca i mam inne odczuwanie temperatury wiec ciezko mi ja wyczuc. Raz ma łapki zimne a raz cieple. Kark to samo raz chlodny za chwile mokry. A tak naprawdę to ma bodziaka na długi rękaw i spodenki do tego. I jak spi to nakrywam kocykiem
Ja zazwyczaj w domu ubieram w body z długim rękawem (ew. pajac) i nic więcej, mam w sypialni 21-22 stopnie, a i tak czasem mam wrażenie, że mu za ciepło, no ale kark zawsze ma ciepły, się jeszcze nie zdarzyło, żeby miał zimny, a rączki i nóżki czasem ma zimne, ale maluszki tak chyba mają, to nie znaczy, że im zimno, a noworodki mają problemy z termoregulacją. Ja się stresowałam jak mały miał temperaturę 37,5 a położna mówiła, że to normalna temperatura dla noworodka ;)

Nie boicie się, że maluszek nakryje sobie buzię w nocy? Ja kilka razy jak rożki miałam wszystkie brudne albo mokre po praniu, to lekko nakrylam nóżki kocykiem, ale miałam stracha, w taki cieńszy na noc zawinęłam jak w rożek, a taki grubszy raz chłopak zostawił i nakrył go w nocy normalnie, a rano cały był nim przykryty i jęczał, wyskoczyłam z łóżka jak poparzona jak to zobaczyłam 🙁
Moja mi raz sie nakryła. Ja w dzien kocyk a nocy spiworek. Rozka jakos nie lubię. W ogole mi sie nie przydały. A na początku zawijalam ja w otulacz jak mumie 😁😁😁

@Beti.mama powiem ci, ze jednak najlepsza antykoncpcja to noworodek 😂😂 wczoraj takie plany na wieczór uhuhu. Filmy, pizza, przytulanki. A tu dupa, ksiezna wstala o 21.45 i oczy jak 5 zl 😂 i wiedzialam z nia w sypialni do północy az usnela. Oczywiście ja tez 😁 pizze jadlan w sypialni nad glowka Hani, bardzo wygodnie mi było 😂 a dzisiaj sie zastanawialan co to za kechup na pajacu 😁

Dziewczyny jak u Was z odbijaniem maluszkow? Ja probuje odbijac bo ja mecza gazy, ale masakra, ma tak niestabilna glowke ze za kazdym razem mam wrazenie ze ja tylko przyduszam zelaszcza ze od razu placze😔 i konczy sie na tym ze jednak sie nie odbijamy. To samo z taka kangurowa pozycja na klatce piersiowej.

u nas od paru dni ryk codziennie ....

reklama
Dziewczyny jak u Was z odbijaniem maluszkow? Ja probuje odbijac bo ja mecza gazy, ale masakra, ma tak niestabilna glowke ze za kazdym razem mam wrazenie ze ja tylko przyduszam zelaszcza ze od razu placze😔 i konczy sie na tym ze jednak sie nie odbijamy. To samo z taka kangurowa pozycja na klatce piersiowej.

u nas od paru dni ryk codziennie ....
Ja odbijam po każdym jedzeniu, bo jest ryk zawsze. Jak odbiję to się uspokaja. Ale generalnie też nie lubi tej pozycji i się wkurza jak go tak podnoszę🤷‍♀️

Do góry