Właśnie też się okazało, że mam tych mat za mało, bo często robi takie akcje z sikaniem w trakcie przewijania, podobnie w łóżeczku- zdarzyło się, że rożków mi zabrakło, nie nadążam z praniem, a zwłaszcza z suszeniem :/Dlatego ja mojej daje pospac czasami z kupą dla mnie gorzej jak sie zsika w trakcie, bo wtedy jeszcze mata ląduje do prania (musze zamowic wiecej !!!) a kupka nawet jak niespodzianka to trafia do pieluchy na szczescie
reklama
Ja jeszcze noszę, a jestem już 22 dni po cc. Zwykłych majtek nie noszę, bo dotykałyby rany, a ta wciąż mnie boli z jednej strony, jedynie od mamy ginekolog zamówiłam majtki poporodowe bawełniane i są fajne wysokie, to z tymi na zmianę, ale tylko 2 pary tych mam, więc częściej zakładam siateczkowe, chociaż już mnie trochę wkurzają.Jak dlugo po cięciu zakladacie te siateczkowe gacie?
Karolina9933
Fanka BB :)
Hehehe sama się chętnie dowiem, bo już miałam dwie akcje. Raz musiałam sprzątać kupkę z podłogi, a raz wystrzelił tak, że ubabrane było wszystko włączając nawet firanki i kaloryfer xdPowiem Wam że mi też dnia brakuje. Nie sądziłam że dziecko pochłania tyle czasu. Chociaż nie mogę narzekać bo póki co ładnie śpi w nocy i w dzień też nie jest najgorzej. Oby tak zostało Najbardziej się obawiam że dopadną nas kolki A wiecie co mnie wkurza jak mały sobie twardo śpi i słyszę że zrobił kupę i go muszę wybudzać Albo zaczynam przebierać, wszystko wytarte a tu nagle kupa ciąg dalszy i wszystko zasrane Macie jakiś patent na to?
Karolina9933
Zapytam przy okazji, wszystkie z Was wkładają dzieci w rożki? Bo u nas od początku nie dawał się spowijać. Potrafi tak się szarpać, że wyciąga rączki nawet z tulika...Właśnie też się okazało, że mam tych mat za mało, bo często robi takie akcje z sikaniem w trakcie przewijania, podobnie w łóżeczku- zdarzyło się, że rożków mi zabrakło, nie nadążam z praniem, a zwłaszcza z suszeniem :/
KarolinaAnna.K
Moja śpi w nocy w rożku, ale rączki ma na wierzchuZapytam przy okazji, wszystkie z Was wkładają dzieci w rożki? Bo u nas od początku nie dawał się spowijać. Potrafi tak się szarpać, że wyciąga rączki nawet z tulika...
Ewq9
No to tak jak u nas, spokój w nocy za co dziękuję Bogu!
Głównie wieczorem tak kolo 19-20, ale zdarzyło się i kilka razy w ciągu dnia :/ w nocy póki co jest spokój
Śpi w rożku, ale czasem rozkopuje ten dół, że stópki ma wentylowane i rączki zwykle też na zewnętrz rożka, ogólnie nie zapinamy mu tego jakoś ciasnoZapytam przy okazji, wszystkie z Was wkładają dzieci w rożki? Bo u nas od początku nie dawał się spowijać. Potrafi tak się szarpać, że wyciąga rączki nawet z tulika...
marta18691
Nie możesz mowic ze jestes zla matka jak nie wiesz czegos wystarczy zapytac tutaj pomozemy przeciez 3dzieci wychowuje i nie mowie ze jest lekko wczoraj paznokcie sobie zrobilam i makijaz posprzatalam sypialnie i lazienke mam az 3 łazienkikazdego dnia probuje zrobic cos dla siebie tez nawet jak maseczkę sobie zrobie to sie cieszebo ja wszystko robie dla rodziny nie jestem robotem zeby zasowacu mnie ze lozeczkiem i smoczkiem nie ma problemu moj je po 120ml bo jest na samym mm i nie uwazam zebym była gorsza od innych bo inni tak sabie moga mowic bo sa matkami idealnymiMiałam do nadrobienia dwa-trzy dni czytania, ale udało się.
Ja mam nieodkładalne dziecko, w łóżeczku, ani nie poleży, ani nie uśnie..., o smoczku mogę zapomnieć, dziś ją kąpaliśmy o rany jak ona się darła i tak jak wasze zaczęła być marudna płaczliwa, ciągle chce być tylko na rękach, ewentualnie wózek, itp. No i odkryliśmy, że nie dojadała, więc dajemy fodatkowo 3x60-90ml mleka, ale czytając ile wy dajecie, to chyba zwiększę jej częstotliwość, żeby malutka nie głodowała❤.
Czasami dopadają mnie myśli, że jestem złą matką, bo słucham tych głupich lekarzy, a nie powonnam, i tak hak z mm, jesli widzę, że malutka jeszcze głodna, to zamiast dorzucić jej ze dwie mardi więcej, to js się ich głupich wytycznych słucham. I dobrze, żepiszecie, że Wasze tak marudzą i płaczą, bo ja już też myślałam, że od trzech dni, moje tylko takie jest.... i że ja coś nie halo robię.
marta18691
Ja misiac nosilamJa wytrzymałam 2 tyg
reklama
U nas nie chce w rożku. Śpi pod kocykiemŚpi w rożku, ale czasem rozkopuje ten dół, że stópki ma wentylowane i rączki zwykle też na zewnętrz rożka, ogólnie nie zapinamy mu tego jakoś ciasno