reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Co to znaczy cięcie elektywne? 😯
Nie dziwię się, że się stresujesz, ale z drugiej strony jeszcze kilka dni i wiesz, że będziesz już miała dzidziusia przy sobie i będziesz po, trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze (szybko, sprawnie i bezboleśnie) poszło! 😍
To znaczyć ciecie planowane. Tydzień temu w środę dostalam skierowanie w szpitalu i wytyczne na badania czyli krew plus covid.
Jestesmy dzielne więc damy radę wszystkie! 😇

reklama
38+2 . Napewno będzie dobrze. Juz sie doczekać nie mogę na jedno az sie zobaczymy 😍 ale tez bardzo sie boje jednocześnie 😬
Też się nie mogę doczekać aż zobaczę mojego bobaska, mam w pamięci zdjęcie 3d z usg prenatalnego i jestem ciekawa, czy faktycznie mniej więcej tak będzie wyglądał, jaki duży będzie, czy będzie miał włoski i czy będzie do mnie albo do taty podobny 😍

dziewczyny ja jutro 39+7 czyli kończymy terminem a KTG nie miałam ani razu bo ze względu na covid nie wpuszczają na oddzial!;D zastanawia mnie czego dowiem się jutro na wizycie. Chciałabym żeby ktg bylo zrobione bo wtedy wiem czy cos sie zaczyna dziać i czy z małą ok. Ale troche się obawiam ze będą musieli mnie polozyc juz na oddzial bo inaczej nie ma opcji. A bez ktg chodzić do samego końca to trochę chyba nie zbyt bezpieczne. Takze dla mnie jutrzejszy dzień jest decydujący;D
A z drugiej strony nie szukałam ktg na własną rękę bo po to jest poradnia i lekarz żeby się tym zająć. Po to jest opieka nad ciężarna;D

dziewczyny ja jutro 39+7 czyli kończymy terminem a KTG nie miałam ani razu bo ze względu na covid nie wpuszczają na oddzial!;D zastanawia mnie czego dowiem się jutro na wizycie. Chciałabym żeby ktg bylo zrobione bo wtedy wiem czy cos sie zaczyna dziać i czy z małą ok. Ale troche się obawiam ze będą musieli mnie polozyc juz na oddzial bo inaczej nie ma opcji. A bez ktg chodzić do samego końca to trochę chyba nie zbyt bezpieczne. Takze dla mnie jutrzejszy dzień jest decydujący;D
A z drugiej strony nie szukałam ktg na własną rękę bo po to jest poradnia i lekarz żeby się tym zająć. Po to jest opieka nad ciężarna;D
Może to KTG nie.jest aż tak istotne.. Ginekolog na wizycie przecież robi usg sprawdza serduszko itp jakby było coś nie tak.to pewnie sam by kazał zrobić takie badanie.. Nie wiem co mam już o tym myśleć. Robiłam wywiad wśród koleżanek, różne są opinie i nie każda miała robione ktg

Lekarz Ci tak powiedział?? To lekarz prowadzi ciążę i on musi wiedzieć, jakie badanie kiedy robić! Mi nawet kiedyś lekarka powiedziała jak dopytywałam o wymaz gbs, że ona wszystkich badań pilnuje i jak będzie czas to mi zrobi i oczywiście odpowiedziała, kiedy się go wykonuje ;)
Nie. Nic nie mówił na temat ktg. Stwierdził, że wszytsko jest ok😅 Aa jak dopytywalam sama to powiedział że jak chce mogę zrobić takie badanie 🤪

reklama
Do góry