Jak Ci tak powiedział, to znaczy, że wszystko jest ok i nie ma potrzeby robić wcześniej, ale jak masz się stresować, to wiadomo, że lepiej zrobić na własną rękę Mi na tym ostatnim KTG i tak nic nie wyszło, tylko miarodajne bicie serduszka, żadnych skurczy, ruchów chyba też nie zarejestrowało, bo i w sumie nic się nie działoDziewczyny każda z Was miała KTG ? mi ginekolog nic nie mówił.. A jak zapytałam to on że mogę iść do szpitala i tam.zrobic
Koleżanka miała dopiero robione w dniu porodu i zastanawiam się czy jest sens iść wcześniej..
reklama
Już jutro idziesz do szpitala? Masz planowaną cesarkę, czy coś się dzieje?Ktg robi się od 35 tygodnia ciazy srednio dwa lub raz w tygodniu. Ja juz mialam 3 ktg i nastepne pewnie jutro na oddziale
U mnie wizyty co 2 tygodnie, więc i KTG co 2 tygodnie, jak nie urodzę w terminie, to kolejną wizytę będę miała dopiero 5 dni po terminie, to oszaleję :/
MimiiMalwina
Fanka BB :)
Dokładnie.. tym bardziej że to moja 1 ciąża i jestem zielona w tych tematachJeszcze czego ale teoria. Po co chodzic do ginekologa skoro sama masz zgadywac jakie badania sa potrzebne ...
Monik93
Tak, jutro sie wstawiam do szpitala i w środę cc. U mnie ciecie elektywne . Stresik jestJuż jutro idziesz do szpitala? Masz planowaną cesarkę, czy coś się dzieje?
U mnie wizyty co 2 tygodnie, więc i KTG co 2 tygodnie, jak nie urodzę w terminie, to kolejną wizytę będę miała dopiero 5 dni po terminie, to oszaleję :/
Zaraz przypominają mi się te konowały z początku ciąży jak szukałam lekarza, co nawet skierowania na badania krwi nie chcieli dać, a o wydruku z usg to już w ogóle zapomnij... Jeden to mi nawet nie pokazał monitora, a jak się upomniałam, to że na kolejnej wizycie (której oczywiście nie było i już nie będzie!) mam mu przypomnieć... I to chyba nawet nie kwestia NFZ, tylko jego ignorancji (chodziłam do niego kiedyś na wizyty kontrolne, a kilka razy byłam nawet prywatnie na zabiegu i nie czułam różnicy).No różni są lekarze niestety. Ale dobrze ze sie zapisałaś!
MimiiMalwina
Niestety u nas właśnie tak jest.. Jedna łazienka ma korytarzu chyba że wykupisz sale i masz pokój z łazienką..Ja mam iść w terminie porodu, a potem lekarz rekomendował co dwa dni, chociaż podobno większość szpitali nie chce tak często planowo robić
W "moich" rozważanych szpitalach albo nie ma takiej opcji albo nie ma obecnie że względu na COVID (powydziedzielane izolatki)
Na szczęście łatanie po korytarzach do łazienki, o którym pisałaś w kolejnym poście, mi nie grozi, bo sale są dwuosobowe z łazienkami.
Najbardziej żałuję, że przez COVID nie ma opcji o której wcześniej czytałam, czyli wykupujesz taką salę "jednoosobową", gdzie osoba towarzysząca może z Tobą ciągle być
Masz rację przez Covid nie możne nikt Cię odwiedzić nie mówiąc żeby siedział z Tb w sali jednoosobowej... słabo strasznie
MimiiMalwina
Będzie dobrze grunt pozytywne myślenie W którym tyg jesteś?Tak, jutro sie wstawiam do szpitala i w środę cc. U mnie ciecie elektywne . Stresik jest
Monik93
Daj spokój... brak słówZaraz przypominają mi się te konowały z początku ciąży jak szukałam lekarza, co nawet skierowania na badania krwi nie chcieli dać, a o wydruku z usg to już w ogóle zapomnij... Jeden to mi nawet nie pokazał monitora, a jak się upomniałam, to że na kolejnej wizycie (której oczywiście nie było i już nie będzie!) mam mu przypomnieć... I to chyba nawet nie kwestia NFZ, tylko jego ignorancji (chodziłam do niego kiedyś na wizyty kontrolne, a kilka razy byłam nawet prywatnie na zabiegu i nie czułam różnicy).
Monik93
38+2 . Napewno będzie dobrze. Juz sie doczekać nie mogę na jedno az sie zobaczymy ale tez bardzo sie boje jednocześnieBędzie dobrze grunt pozytywne myślenie W którym tyg jesteś?
reklama
Ja mam wrażenie, że im lekarz wyżej stoi w hierarchii placówki, tym właśnie jest bardziej olewczy, dlatego bałam się zapisywać na wizytę do jakichś profesorów.A co najlepsze mój ginekolog jest ordynatorem a patrząc jak prowadzi ta ciążę to pożal się Boże..
Ile u Was kosztuje w szpitalu pojedyncza sala ?
U mnie w szpitalu, to się chyba nie da wykupić pojedynczej sali... W sumie się nie interesowałam, ale jak wycofali usługę "wykupienia" konkretnej położnej na poród, to i pojedynczej sali się pewnie nie wykupi. Ale masz na myśli salę porodową, czy poporodową? Bo u mnie porodowe na szczęście są tylko pojedyncze, nie wyobrażam sobie rodzić i zza kotary słyszeć inną rodzącą i jeszcze komentarze lekarzy jakby się coś działo obok