reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja bym chciała z dwa lata. Ale to takie założenie na ten moment, bo nie mam pojęcia jak się będę odnajdywać w macierzyństwie, jakie będzie dziecko, jak będzie wyglądała nasza sytuacja finansowa i czy będziemy chcieli dalej poszerzać rodzinę.

@kwiatek250, ta opcja z rozłożeniem czasu pracy w mniejszą ilość dni brzmi całkiem fajnie.
Wiem, to mi daje nadzieję, że będzie dla mnie takim psychicznym wsparciem, że z jednej strony wrócę do pracy, z drugiej, nie zostawię maleńkiego dzidziusia na całe 5 długich dni w żłobku, tylko 3-4.

reklama
U mnie dziś intensywny dzień, od rana cały czas na nogach w pozycji stojącej. Więc mam nadzieję że grawitacja podziała 😂 Ale po tych moich przechadzkach nóg nie czuje😏 A dziś miałam w planach męża wykorzystać a całkiem z sił opadłam🙈 Ostatnio oglądałam jak wygląda w całej okazałości poród sn i się przeraziłam jak to się odbywa😱

U mnie dziś intensywny dzień, od rana cały czas na nogach w pozycji stojącej. Więc mam nadzieję że grawitacja podziała 😂 Ale po tych moich przechadzkach nóg nie czuje😏 A dziś miałam w planach męża wykorzystać a całkiem z sił opadłam🙈 Ostatnio oglądałam jak wygląda w całej okazałości poród sn i się przeraziłam jak to się odbywa😱
Na czym oglądałaś? Możesz podrzucić link?

Dlatego lepiej tego nie oglądać 😂 Ja z natury jestem panikara, więc gdybym obejrzała taki poród, to obawiam się, że nie dałoby się już tego odzobaczyć i stresowałabym się teraz niepotrzebnie, a tak mam luzik :D Nawet chłopak zdziwiony, że mi się tak spieszy i "się nie boję" :D

ja tez czesto slysze takie pękniecie i juz mam nadzieje ze to wody a tu nic🙉😂
Te specyficzne "pyk" pojawia się co jakiś czas i u mnie:D i za każdym razem liczę że to wody i że wkońcu będzie kierunek szpital ;p ale ciągle nic... A szczerze mówiąc to są dni kiedy jestem naprawdę mega zmęczona tymi bólami pleców, zatkanym nosem, trudnościami w oddychaniu i wogóle. Niby brzuch się powinien przed porodem obniżać a ja ciągle słysze "ten brzuch to masz jeszcze wysoko" :D i to tak irytuje ;p
O widzicie, u mnie to tez nie byl pierwszy raz 🙂 gdzies wyczytalam ze to moze byc slychac stawy dziecka albo uderzenie wod plodowych - ale to byly jakies niezindentyfikowane fora dla matek, wiec troche watpliwe zrodlo informacji 😁

ja tez powolutku mam dosc. Brzuch ciezki, juz ugniata mnie wszedzie. Jak wstaje to ide jak niepelnosprawna zeby sie nie posikac 😳😁😁

Hejkaa dziewczynki. Jestem juz taka Duża ze hoho! Dziewczyny serio fajnie juz miec to wszystko za sobą 😀😀

Załączniki

• Screenshot_20210206_190453_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20210206_190453_com.android.gallery3d.jpg
    248,5 KB · Wyświetleń: 166
reklama
Do góry