reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Ja zabronilam staremu brać wolne 😂jego obowiazkiem bedzie wozic i przywozic corke z przedszkola😂 ma taka prace ze moze sie wyrwac takze to będzie jego obowiązek 😀
Ja tam wolę, żeby siedział ze mną i się zajmował mną i małym, samej pewnie nie będzie mi łatwo, ale też zarobić na nas trzeba, a za jego 80% podstawy plus mój zasiłek macierzyński nie przeżyjemy 😭 Więc to tylko w ostateczności, jakbym faktycznie po porodzie była baaardzo niedysponowana, a nikt inny z rodziny nie mógłby mi pomóc.

No tak co jest te 80% [emoji26]
Ja tam wolę, żeby siedział ze mną i się zajmował mną i małym, samej pewnie nie będzie mi łatwo, ale też zarobić na nas trzeba, a za jego 80% podstawy plus mój zasiłek macierzyński nie przeżyjemy [emoji24] Więc to tylko w ostateczności, jakbym faktycznie po porodzie była baaardzo niedysponowana, a nikt inny z rodziny nie mógłby mi pomóc.

No właśnie mąż jest teraz na opiece 2 tyg ( tak, 80% płatne ) A ojcowski wykorzysta kiedy indziej [emoji1]
Ojjj to jedz jedz i duzo wody pij :) super ze u Was wszystko dobrze, ale Ci zazdroszcze ze masz juz bobsa ze soba :) pewnie jestescie zorientowani, ale w razie czego maz moze wziac 2 tygodnie opieki nad osoba dorosla zwlaszcza jak jestes po cc. Jeszcze sie nie orientowalam ale to sie chyba liczy jak L4, czyli platne 80%. Duzo parek tak robi ze biora 2 tygodnie opieki dla taty a pozniej jeszcze 2 tygodnie ojcowskiego i w ten sposob partner moze byc z Wami przez caly miesiac. My z tego skorzystamy na pierwsze dwa tygodnie, a ojcowski zostawimy sobie na lato. Chyba ze bede bardzo potrzebowac meza po porodzie. :)

Ja tam wolę, żeby siedział ze mną i się zajmował mną i małym, samej pewnie nie będzie mi łatwo, ale też zarobić na nas trzeba, a za jego 80% podstawy plus mój zasiłek macierzyński nie przeżyjemy 😭 Więc to tylko w ostateczności, jakbym faktycznie po porodzie była baaardzo niedysponowana, a nikt inny z rodziny nie mógłby mi pomóc.
Noo to najgorsze zawsze problemy z kasa. Wiadomo jak cos bedzie nie tak do zostanie w domu. Trzymam sie mysli ze bedzie dobrze i bede latac po 2 dniach 😂ale z moim szczęściem to nie wiem sama. Sprzatnelam łazienki, robie im pranie żeby gaci im nie zabrakło 😂😂takze szykuje ich na moja nieobecność 😥

Dziewczyny - ja ostatnio spie jak zabita. Z tego co czytam to wiekszosc z Was ma problemy ze snem... czy ktoras tez ma taka sennosc? Wczoraj spalam po poludniu, dzisiaj niecale 7h w nocy z dwoma sikaniami w międzyczasie, zjadlam śniadanie z kawa i od razu drzemka ... 🤦‍♀️ Wyniki mam bardzo dobre, hemoglobina ponad 13.

Ja w dzień bardzo rzadko śpię, ale w noce przesypiam całe 🙂 i na siusiu nawet nie wstaje, także, ja nie narzekam na bezsenność ☺️ ale za to mąż mówi, że bardzo chrapię w nocy, dzisiaj już spał w salonie bo niby tak zaciągałam, że telewizji nie słyszał 😅 i on się przeze mnie nie wysypia 😅

Ja w dzień bardzo rzadko śpię, ale w noce przesypiam całe 🙂 i na siusiu nawet nie wstaje, także, ja nie narzekam na bezsenność ☺️ ale za to mąż mówi, że bardzo chrapię w nocy, dzisiaj już spał w salonie bo niby tak zaciągałam, że telewizji nie słyszał 😅 i on się przeze mnie nie wysypia 😅
Hahah, to jest straszne... mnie pare razy tez obudzilo moje chrapniecie 🤣 ja normalnie nigdy nie chrapalam 😅 no moj maz juz dawno wyemigrowal z sypialni 🤭

reklama
No tak co jest te 80% [emoji26]
We Francji zwolnienie lekarskie jest płatne 50% nawet w ciąży, więc 80% dla tatusiów to jest super sprawa. Tu tata ma 3 dni robocze płatne 100% i koniec. A jesli dzidzia urodzi się w week-end, to trudno, jeśli tata pracuje pon.- piątek, a dziecko utodzi się w sobotę, to płacą tylko za poniedziałek😛.

Do góry