reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Hey, u mnie za dwa dni 32tc. Na plusie 10kilo. Noce bezsenne - uciska mi płuca, budzę się blada, niedotleniona, skurcze łydek , uczucie płonących stop :/ ja już połowę rzeczy mam przygotowanych do szpitala, muszę to zacząć ogarniać, bo rodziłam syna przedwcześnie 35tc. Ginekolorzka powiedziała że córka malutka i raczej nie przekroczy 3kg. Skurcze Brakstona już są. Wiem, że już obrócona główka do dołu. Mam bóle kręgosłupa :/ a wygodnej pozycji już nie umiem znaleźć... Syna miałam na luty a urodziła w styczniu. Coś mi się wydaje że i tym razem tak będzie. U nas bielsko biała - podkładki higieniczne - wymagane 60x90 . Koleżanka powiedziała że tak jak urodziła na łóżku tak leżała w nim 3 dni. Nie zmienili jej poscieli. Masakra. I w takiej zakrwawionej leżała. Mleko modyfikowane miała od szpitala. Ale też nie rozumiem. Miała pokarm a dziecko jej wzięli żeby sobie odpoczęła i zamiast jej na karmienie przynieść to nakarmili ja modyfikowanym.
No tak robia zalezy jak rodzila czy cc miala czy naturalnie podklad to samemu mozna zmienic a poscieli nie zmieniaja bo pewnie nie maja tak duzo bo co innego tak to by pewnie zmienili

reklama
U mnie do porodu raczej jeszcze daleko, pewnie po 38tc. zacznę się wspomagać herbatką z liści malin, bo przenosić też nie chcę. Póki co żadnych dodatkowych dolegliwości, bólów, problemów ze snem, a nawet jakby rzadziej brzuch mi twardniał 😯 może dlatego, że w święta dużo odpoczywałam :) A co najważniejsze, maluszek zaczął się ruszać regularnie jak przed świętami, przez to miałam największy stres ostatnio. Teraz tylko czekam do wizyty u lekarza, żeby potwierdzić, że na pewno wszystko ok. Dzisiaj zaczynam też pranie, zamawiam ostatnie rzeczy, myślę, że po Nowym Roku walizka będzie gotowa ;)

U mnie do porodu raczej jeszcze daleko, pewnie po 38tc. zacznę się wspomagać herbatką z liści malin, bo przenosić też nie chcę. Póki co żadnych dodatkowych dolegliwości, bólów, problemów ze snem, a nawet jakby rzadziej brzuch mi twardniał 😯 może dlatego, że w święta dużo odpoczywałam :) A co najważniejsze, maluszek zaczął się ruszać regularnie jak przed świętami, przez to miałam największy stres ostatnio. Teraz tylko czekam do wizyty u lekarza, żeby potwierdzić, że na pewno wszystko ok. Dzisiaj zaczynam też pranie, zamawiam ostatnie rzeczy, myślę, że po Nowym Roku walizka będzie gotowa ;)
Ja piore sobie rzeczy na 62 zeby miec z glowy i poprasowac potem reszta posciele koc rozki itd

Hej dziewczyny - mam pytanko, jak u Was wygladaja/wygladaly ruchy w ok. 32 tygodniu ciazy? Ja wlasnie jestem w 32+0, mala zaczela znowu fikac regularnie w brzuszki (chyba glosne tony w domu ja traumatyzowaly 🤦‍♀️), ale dzisiaj znalazlam taki filmik gdzie kobieta na tym etapie ciazy widzi juz bardzo wystajace ruchy 😳 u mnie to nawet nie jest podobne. Moze to kwestia tego ze lozysko jest w gornej, przedniej czesci macicy i reszty nie widze 😅 albo ona ma rzeczywiscie wyjatkowo „spektakularne” ruchy jak na ten czas?

Hej dziewczyny - mam pytanko, jak u Was wygladaja/wygladaly ruchy w ok. 32 tygodniu ciazy? Ja wlasnie jestem w 32+0, mala zaczela znowu fikac regularnie w brzuszki (chyba glosne tony w domu ja traumatyzowaly 🤦‍♀️), ale dzisiaj znalazlam taki filmik gdzie kobieta na tym etapie ciazy widzi juz bardzo wystajace ruchy 😳 u mnie to nawet nie jest podobne. Moze to kwestia tego ze lozysko jest w gornej, przedniej czesci macicy i reszty nie widze 😅 albo ona ma rzeczywiscie wyjatkowo „spektakularne” ruchy jak na ten czas?

Ja jestem w 32+4 i aż tak spektakularnych ruchów dziecka nie mam...

Dziewczyny, ja już jestem w 32+4 i niedługo zacznę 34!!!!!!!!!!! tydzień, czyli czas kiedy mogę zacząć wierzyć, że tym razem będzie dobrze, a co za tym idzie zacząć szykować walizki, dla siebie i dziecka, i zacząć kupować rzeczy dla maluszka do domu. Jeśli macie jakieś rady, listy rzeczy, itp, to będę wdzięczna:)

Moja mała też jest dość skoczna. Potrafi wypchnąć nogę na jakieś 2-3 cm 🤣

reklama

Ja az tak to nie mam ale tez czasami cos wypnie 😂jak uda mi sie nagrac to wyślę 😂😁

Do góry