reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Ja bralam 2 razy nospe w ciąży. Ale wczoraj gdybym miała to bym wzięła 😅
Ja brałam w sierpniu jakoś, ale tak zapobiegawczo raczej mi zapisali jak miałam plamienie, na skurcze bym nospy i tak nie brała, bo mi ona nie pomaga, przynajmniej na skurcze okresowe 😂 Jedynie będę się termoforem ratować jak już coś zacznie się dziać, ale póki co tylko raz miałam takie lekkie skurcze i to już jakiś czas temu, także jakoś nie czuję, że niedługo mam rodzić 😂 I pewnie dlatego walizka wciąż stoi pusta 😂

Cześć dziewczyny, ja też już dzisiaj po wizycie, moja kluska waży już 2500g. ( 34+6tc) ale wszystkie parametry ma jak na 36tc a obwód brzuszka na 33tc. Poza tym to mówiła, że główka jest już bardzo nisko ale szyjka jeszcze trzyma i też miałam dzisiaj pobierany ten wymaz, który musiałam zawieźć do laboratorium.

Jestem wykończona dzisiejszym dniem, wyszłam z domu po 10ej a jakąś godzinę temu dopiero wróciłam, dużo załatwiania dzisiaj miałam i jak na złość znowu rwa nie daje mi żyć 😔
byłam się niedawno wykąpać i kątem oka zobaczyłam czerwony skrzep ale nie zdążyłam się dobrze przyjrzeć, więc nie wiem czy może ten czop dalej wylatuje.
Mi chyba tez powoli odchodzi czop tylko, ze przezroczysty. W ogole teraz mam bardzo gesty śluz. Mi lekarz przelozyl wymaz na nastepna wizyte a mam 1 lutego i cos czuje, ze nie zdąży mi zrobić 😥

To może czas na wymianę opon? Bo w razie wypadku lub kolizji to ciężko będzie mówić o "niespodziance"...
Ha ha no pewnie tylko trzeba je najpierw skombinować, bo na kupno nas teraz nie stać 😂 Chłopak mechanik także wierzę, że to ogarnie, jeszcze przed porodem ;) Ogólnie kupiliśmy to auto jako drugie w połowie zeszłego roku, więc tam jeszcze wiele jest do zrobienia, żeby było w 100% pewne. Bardziej miałam na myśli niespodziankę w stylu, że nie odpali albo coś się zepsuje akurat na akcję porodową - wtedy zostaje niezawodna stara beemka - tam już jest zrobione wszystko, co mogłoby się zepsuć, opony porządne tylko samo auto niezbyt wygodne dla ciężarnej 😂

Haha widzę że nie tylko dla mnie ta końcówka ciazy nie jest łaskawa;p dobrze wiedzieć ze jest nas więcej;D walizki popakowane? U mnie ciagle coś przekładam i sprawdzam ;p
Ktora z dziewczyn dzis wizytuje ? Dajcie znać po;)
Ja torbę nadal nie spakowałam ale obiecałam sobie że do piątku to zrobię;)
Dziś miałam wizytę. 35 tydzień maluch waży 2416 🤣😂 nie bd dużym noworodkiem. Najważniejsze,że obrocil się prawidłowo i planowany jest poród naturalny ;)

Spokojnie kochana, zdążysz wszystko zrobic na ip. 😁Ja biore jednak jedna walizkę bo siostra mowila, ze trzeba samemu sobie u nas dzwigac walizki
To ze zdążę to jakoś nie mysle. Bardziej chodzi mi żeby mieć pod ręką te pierwsze rzeczy bo h nas tez na izbę wchodzi sie juz bez męża. Takze zostane z ta walizka sama.

reklama
Do góry