Wmawiam sobie, ale jakoś ciężko w to uwierzyćKochana grunt to dobre nastawienie z góry zakładaj że będzie dobrze A na pewno sobie poradzisz
Tez sobie muszę to wmawiać
reklama
My mamy o wiele latwiej. Pieluch nie musimy prac duzo ułatwieńWmawiam sobie, ale jakoś ciężko w to uwierzyć
KarolinaAnna.K
Fanka BB :)
Posiadam chustę, chciałabym spróbować chustonoszenia, ale zobaczymy jak wyjdzieCzy będziecie dziewczyny nosic malucha w chustach? )
Najwyższy czas Ja jeszcze czekam na laktator by go włożyć, trochę kosmetyków i przekąsek muszę dołożyć, ale tak to większość rzeczy już spakowana.Ja w tym.tyg się pakuje. Muszę się zmotywować!
Ja znalazłam chuste która kupialam z córką pierwsza jak w ciazy bylam. Uzywalam bardzo mało, bo moje dziecko bylo odkladalskie albo na fotelik albo lozeczko. Jak sie trafi jakas maruda to bede wiązać i ręce wolne miecPosiadam chustę, chciałabym spróbować chustonoszenia, ale zobaczymy jak wyjdzie
Najwyższy czas Ja jeszcze czekam na laktator by go włożyć, trochę kosmetyków i przekąsek muszę dołożyć, ale tak to większość rzeczy już spakowana.
I to bedzie ktory tydzien ciazy?Ja mam 28stycznia wizyte i wtedy ustali termin wcześniej mowil ze na 5lutego i zapewne tak bedzie
Taaak to jest okropne, budze sienprzez to w nocy. Juz probuje roznych pozycji niby na boku, troche bardziej opieram sie brzuchem ale oczywiscie tak zeby nie przygniesc.Hejka ! Czujemy sie ok tylko najgorsze jest to, ze strasznie mnie męczy bol pleców na samym dole jak leze na wznak. No nie moge na plecach, a z tego lezenia na boku jednyn i drugim juz mnie boki bolą xD tez tak macie ?
Mam ten sam problem juz nauczylam sie wizaca w koka na noc, bo z dlugimi i tym brzuchem to jest naprawde irytujaceMnie najbardziej lewy bok boli, ale jak zmieniam na prawy to przechodzi, w ogóle więcej chyba jednak śpię na prawym i się potem stresuję, że dzidzi zaszkodzę, ale na lewym nie zasnę Plecy na szczęście jakoś bardzo nie bolą, ale ja nie śpię na plecach, jedynie jak zmieniam bok, to czasem na chwilę zostanę na plecach, bo to przekręcanie z boku na bok z tym wielkim brzuchem wymaga jednak trochę wysiłku, a jeszcze do tego włosy za każdym razem muszę przekładać albo wyciągać spod siebie
Moze poprosic o opoznienie rozpoczecia zatrudnienia np. o miesiac z uwagi na sytuacje. Zawsze warto sprobowac. Mi sie tak zgodzili jakis czas temu jak bralam slubMój mąż ma jeszcze dużo zaległego urlopu wypoczynkowego za rok 2020, więc będę chciała by trochę czasu z maluchem i ze mną po porodzie spędził. Chociaż dostał też propozycje zmiany pracy, więc nie wiem jak to wyjdzie :/
Haha, a ja ostatnio sie wrylam w kolejke przez przypadek innej ciezarnej ale siara ale stala jak sierotka marysia w sklepie z boku kolejki, przy polkach tak ze jej brzucha nie widzialam. I dopiero jak Pani za mna jej ustapila to zauwazylam ze tez w ciazyMi chodzi takie dzieci do 3 lat ktore jeszcze malo rozumieją no wiadomo ciezko jest a ludzie zawsze sa wredni. Zauważyłam, ze faceci predzej puszcza niz kobieta... Ja zawsze przepuszczam kobiete w ciazy, bo ja sie dobrze czuje, ale ktos moze zle znosi ciaze. U mnie w laboratorium nie ma zmiłuj ani dzieci ani kobiety w ciazy pierwszenstwa nie maja.. Ja kiedyś puściłam kobiete z wielkim brzuchem przed siebie (sama bylam w ciazy ale na początku) to awantura na cale laboratorium.
reklama
Ja pozyczam od znajomych. Ogolnie nastawialam sie na tak, ale duzo naszych znajomych twierdzi ze im sie chusta nie sprawdzila. Na poczatku dziecko jest takie malutkie ze sie boisz, a pozniej tak sie dzieciaki krecily ze ciezko je bylo w dobrej pozycji zawiazac. Dlatego pozyczamy a nie kupujemy.Czy będziecie dziewczyny nosic malucha w chustach? )