reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Jak to położna nie ma sprzętu i nie robi?! 🙉 nie możesz zmienić położnej? Wszystkie znajome robiły u położnej za darmo.
Ja to nawet nie wiem, gdzie moja położna pracuje, jeszcze się z nią nie widziałam (przez covida wciąż odkładamy wizytę, najpierw coś u niej, teraz u mnie), ale mam nadzieję, że jeszcze w grudniu do mnie przyjdzie i się wszystkiego dowiem. Rozmawiałam z nią tylko przez telefon, podałam jej swoje dane i miała mnie zgłosić, gdzie trzeba, powiedziała, że przed porodem spotkamy się raz, a później to już po porodzie, ale też nie wiem, co i jak.
Nie wiem jak jest u innych dziewczyn, ale ja miałam problem z "wyborem" położnej, żadna, do której dzwoniłam nie była z mojego "rejonu", więc "wybrałam" tą, która jest mi przypisana ze względu na miejsce zamieszkania.

Mój to chyba dodatkowo zboczeniec 😂bo zawsze wącha pozniej palce 😂😂😂hahaha nie no żartuje podobno przez zapach duzo infekcji sie poznaje 😂
O to nie wiedziałam, nigdy nie spotkałam się z tym, żeby ginekolog wąchał palce po badaniu :o Szczególnie, że na rękawiczkach to pewnie bardziej lateks czuć niż zapach wydzieliny 😂

Hej dziewczyny:) kiedy zaczynacie prac i prasować rzeczy dla maluszków?
U nas już 30tc, waga coraz większą, ruszyć się coraz ciężej :p i zaczynam się zastanawiać kiedy się wziąć za ogarnianie takich rzeczy żeby mieć siłę ale żeby nie było też za wcześnie.
Ja planuję zabrać się za to w styczniu, żeby zdążyć przed porodem, a jednocześnie, żeby ubranka nie zdążyły się "zleżeć" haha ale tylko prać będę, po co prasować? Nie cierpię prasować, nawet deski do prasowania nie mam, dla siebie to prasuję tylko jak już naprawdę muszę, a i tak się zawsze potem wygniecie w aucie 😆 Bawełnianych ciuszków nie ma sensu za bardzo prasować, bo po praniu zwykle ładnie dochodzą do siebie, jeśli się je oczywiście ładnie wytrzepie na mokro przed powieszeniem, chyba, że jest w tym prasowaniu jakiś inny sens, o którym nie wiem, ale błagam niee! 😁

Też właśnie miałam zamiar brać się za to dopiero końca stycznia. Ale ostatnio na szkole rodzenia okazało się że dwie dziewczyny z mojego terminu rodzą już w grudniu bo coś się dzieje. I tak mnie natchnęło pomyśleć że może jednak lepiej wcześniej niż później :D ale jakoś mam obawy ze grudzień to za wczesnie
Jak się u Ciebie nic niepokojącego nie dzieje, to nie ma się co spieszyć ;)

Ja planuję zabrać się za to w styczniu, żeby zdążyć przed porodem, a jednocześnie, żeby ubranka nie zdążyły się "zleżeć" haha ale tylko prać będę, po co prasować? Nie cierpię prasować, nawet deski do prasowania nie mam, dla siebie to prasuję tylko jak już naprawdę muszę, a i tak się zawsze potem wygniecie w aucie 😆 Bawełnianych ciuszków nie ma sensu za bardzo prasować, bo po praniu zwykle ładnie dochodzą do siebie, jeśli się je oczywiście ładnie wytrzepie na mokro przed powieszeniem, chyba, że jest w tym prasowaniu jakiś inny sens, o którym nie wiem, ale błagam niee! 😁
Ja słyszałam że pierwsze ubranka warto wyprac i wyprasować żeby zabić bakterie wysoka temperatura. Nie wiem ile w tym prawdy.. Późniejszych ubranek napewno nie będę prasowała aż tak:D tymbardziej chyba czeka mnie prasowanie bo dużo ubranek będę miała po rodzinie więc leżały w kartonie i czekały :D także nie minie mnie to na poczatku:p

Ja słyszałam że pierwsze ubranka warto wyprac i wyprasować żeby zabić bakterie wysoka temperatura. Nie wiem ile w tym prawdy.. Późniejszych ubranek napewno nie będę prasowała aż tak:D tymbardziej chyba czeka mnie prasowanie bo dużo ubranek będę miała po rodzinie więc leżały w kartonie i czekały :D także nie minie mnie to na poczatku:p
Eee wypiorę w 60 stopniach to też większość zarazków się wybije, zresztą już detergent chyba je niszczy. Nie ma co aż tak sterylizować dziecka, bo potem dopiero będzie chorować, a jeśli nawet coś by na tych ubrankach było po praniu to raczej nie przeżyje zbyt długo 😁 Ubranka, które mam po rodzinie też normalnie będę prała z tymi nowymi i z głowy 😁

Ja to nawet nie wiem, gdzie moja położna pracuje, jeszcze się z nią nie widziałam (przez covida wciąż odkładamy wizytę, najpierw coś u niej, teraz u mnie), ale mam nadzieję, że jeszcze w grudniu do mnie przyjdzie i się wszystkiego dowiem. Rozmawiałam z nią tylko przez telefon, podałam jej swoje dane i miała mnie zgłosić, gdzie trzeba, powiedziała, że przed porodem spotkamy się raz, a później to już po porodzie, ale też nie wiem, co i jak.
Nie wiem jak jest u innych dziewczyn, ale ja miałam problem z "wyborem" położnej, żadna, do której dzwoniłam nie była z mojego "rejonu", więc "wybrałam" tą, która jest mi przypisana ze względu na miejsce zamieszkania.
Ja to jestem w szoku, ze polozna przychodzi przed porodem 😂bo w sumie nie wiem po co

reklama
Zazdroszczę! 🤩 Jak tylko kupimy coś swojego i się przeprowadzimy, obowiązkowo kupujemy automatyczną suszarkę 🤩
Powiem tak życia sobie nie wyobrazam juz bez 😂mam 2 lata suszarkę i jakby mi sie zepsuła to biegne nastepnego dnia kupic nowa 😂nawey jakbym miala pozyczyc pieniadze. Dzisiaj już mi sie suszy 2 pranie, teraz wstawilam do prania jeszcze ręczniki wysusze i kosz pusty 😀 troche wiecej prądu idzie ale trudno nie muszę suszarki trzymac w domku. A przy dzieciach to taka wygoda.

Do góry