reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja tez sie dziwie, bo u mnie na usg genetycznym juz mi lekarz powiedzial plec 11t6d. A testy z krwi tylko potwierdzily.

Moze to zalezy od doświadczenia lekarza ?
Ja w sumie przeczuwalam ze bedzie dziewczynka, ale wszyscy mi mowia zebym nie sugerowala się tym co lekarz mowi bo potem moze byc psikus a tu wszystko rozowe. A ja juz bym chciala te rozowe slodkie malenkie ciuszki 🤩😍

reklama
U mnie lekarz na USG I trymestru przewidywał dziewczynkę i tydzień temu inny lekarz (lekarz prowadzący) też mówił, że pewnie dziewczynka. Ale czekam jeszcze na potwierdzenie w USG połówkowym ;)

U mnie na prenatalnych w 13 tygodniu Doktor powiedział że będzie chłopak, teraz 9go byłam u swojej Doktor i też potwierdziła chłopaka 🙂 w sumie mały się tak rozkraczył na badaniu, że nie ma wątpliwości 🙂a czujecie dziewczyny już ruchy dziecka? Ja jestem 18t4d i od paru dni czuje, raz się wierci jakby fikołki robił a na następny dzień jest bardzo spokojny i trochę mnie to martwi,

a czujecie dziewczyny już ruchy dziecka? Ja jestem 18t4d i od paru dni czuje, raz się wierci jakby fikołki robił a na następny dzień jest bardzo spokojny i trochę mnie to martwi,
Ja zaczęłam wyraźnie czuć w zeszły wtorek i teraz codziennie czuję. Nawet widać jak się lekko brzuch odkształca ;) Moje dziecko chyba nadpobudliwe jest, bo dość często czuję 😂

Myślę jednak, że na tym etapie ciąży nie ma co się martwić, gdy czujesz ruchy raz bardziej, a raz mniej. Ale nie mam dużego doświadczenia, bo to moja pierwsza ciąża.

U nas było tak że na przykład dwa dni było czuć jak się rozpycha i przewala aż bolało a za chwilę dzień ciszy że ruchy słabo wyczuwalne. Też mnie to martwiło ale teraz już ruchy czuć codziennie praktycznie z tym samym nasileniem. Martwi mnie tylko straszny ból brzucha szczególnie jak się dużo nachodzę. Mam nadzieję że to tylko od rozciągających się mieśni i więzadeł. A wizyta dopiero w następnym tygodniu. :)

Dobry wieczór lutowe mamuśki! :) Czy jest ktoś z Poznania? Mam termin na 4 lutego :)
Przy okazji - co myślicie o prywatnej położnej przy porodzie? Czy któraś z Was korzystała? Gdzie szukałyście położnej? Z polecenia/internet/bezpośrednio w szpitalu? Pozdrawiam! Mari

Dobry wieczór lutowe mamuśki! :) Czy jest ktoś z Poznania? Mam termin na 4 lutego :)
Przy okazji - co myślicie o prywatnej położnej przy porodzie? Czy któraś z Was korzystała? Gdzie szukałyście położnej? Z polecenia/internet/bezpośrednio w szpitalu? Pozdrawiam! Mari
Cześć! Wlasnie ja myślę o prywatnej położnej ale nie wiem gdzie znaleźć 🙄

Ja w ogóle nie mogę znaleźć jasnych informacji czy można sobie taką prywatną opiekę zorganizować... Póki co może rozeznam się co do położnych w szpitalu w którym mam rodzić...

Ja w ogóle nie mogę znaleźć jasnych informacji czy można sobie taką prywatną opiekę zorganizować... Póki co może rozeznam się co do położnych w szpitalu w którym mam rodzić...
Ja nawet nie wiem jak sie za to zabrac 🤷‍♀️
Tym bardziej ze w moim miescie nie jest rewelacyjnie z poradami jak slyszalam

reklama
Do góry