reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Zastanawiam się jak wkręcić się do pracy w takiej większej firmie. Może dasz jakieś wskazówki? Ja celuje w księgowość, ale nawet jako asystentka księgowej oczekują 2-3 lata doświadczenia, a ja tyle nie mam i nie wiem czym innym ich zachęcić.
No i ten pieprzony język mnie hamuje 😮‍💨
a patrzyłaś na staże z Urzedu Pracy?

reklama
O tak. Na stażu jako księgowa robiłam nawet sprawozdania roczne, co w normanej pracy robi glowna ksiegowa zarabiajaca 10tys miesiecznie. Ja dostawalam niecalego tysiaka dwa lata temu za to. Prowadziłam księgowość 6 spółek zoo, jeszcze na koniec chciała mi wcisnąć 20 działalności, jak już przeszlam na UoP, za 1900 zł 🤣🤣
Także w rok robiłam więcej niż niektórzy po latach, a i tak liczy się, że mam za krótkie doświadczenie, co z tego, że takie bogate.
Mi proponowali staż z pośredniaka ale No co ty. Może jakbym miała 19 lat i mieszkała z rodzicami... Ja wrocilam do swojej roboty i oczywiście na stanowisko niżej, bo jest za mnie dziewczyna. I plakac mi się chce 😂😂😂 tak mi przykro więc nie wiem ile wytrzymam.... Szukam czegoś innego zobaczymy

Zastanawiam się jak wkręcić się do pracy w takiej większej firmie. Może dasz jakieś wskazówki? Ja celuje w księgowość, ale nawet jako asystentka księgowej oczekują 2-3 lata doświadczenia, a ja tyle nie mam i nie wiem czym innym ich zachęcić.
No i ten pieprzony język mnie hamuje 😮‍💨
A z jakiego miasta jestes? W Warszawie to bym Cie wkrecila do jakiejs fajnej firmy, ale jezyk obcy jest bardzo wazny-przynajmniej taki konunikatywny, zeby sie dogadac i dokumenty przeczytac, korespondencje prowadzic. W duzych firmach na asystenta sie nie wymaga doswiadczenia-bo to jest stanowisko dla tych co sie ucza zawodu.

Dziewczyny u nas chyba jakiś skok bo Młody w weekend tak dawał w dupę że masakra. Wszystko jest na nie i ciągle płacz. A nocki od tygodnia też tragedia budzi się nawet z 5 razy w ciągu nocy, przy tym się wygina i wyje jakby go ze skóry obdzierali. A najgorsze jest to że ciężko go uspokoić bo nic nie pomaga. Mam nadzieję że to taki etap i minie bo jestem przerażona 😱

Dziewczyny u nas chyba jakiś skok bo Młody w weekend tak dawał w dupę że masakra. Wszystko jest na nie i ciągle płacz. A nocki od tygodnia też tragedia budzi się nawet z 5 razy w ciągu nocy, przy tym się wygina i wyje jakby go ze skóry obdzierali. A najgorsze jest to że ciężko go uspokoić bo nic nie pomaga. Mam nadzieję że to taki etap i minie bo jestem przerażona 😱
A u nas mamoza totalna. Czwórki jeszcze idą. Przetrwamy, nie ma wyjścia.

Dziewczyny, a jak ze spaniem dzieciaków w łóżeczku? Czy wszystkie grzecznie zasypiają na swoim miejscu, czy też usypiacie w łóżku rodziców i dopiero potem je przekładacie? 😁 Jakieś sposoby na oduczenie spania z rodzicami?

Dziewczyny, a jak ze spaniem dzieciaków w łóżeczku? Czy wszystkie grzecznie zasypiają na swoim miejscu, czy też usypiacie w łóżku rodziców i dopiero potem je przekładacie? 😁 Jakieś sposoby na oduczenie spania z rodzicami?
Moja córka zasypia w łóżeczku. Usypiam raz ja, raz mąż. Polecam profil @cienwiatrupl na insta, dużo info na temat spania, zasypiania, drzemek itp:)

reklama
U mnie zasypia z nami w łóżku i przekładamy do łóżeczka. Lubi się przytulać przed spaniem
☺️

Do góry