U nas godzinowo różnie wychodzi, zależy jak wstanie, ale teraz już zazwyczaj:Dziewczyny, możecie napisać wasz plan dnia jeśli chodzi o posiłki ? O której i co dajecie ? Mój wygląda tak i nie wiem czy dobrze w miarę dobieram pory posiłków ..
Ok 1:00 w nocy mleko 210 ml
Ok 6:00 mleko 150 ml
Ok 8:30 kaszka na wodzie
Ok 11 mleko 150 ml
Ok 14 zupka lub inne danie
Ok 17 mleko 150 ml
Przed snem o 19 mleko 180 ml.
W między czasie daję owoc lub tubkę owocową, czasem przed a czasem po południu.
Oczywiście robię 150 ml mleka ale wypija przeważnie mniej, jakieś 120 ml, czasem wszystko
8-9 mleko 210ml
11-12 obiadek albo kaszka na wodzie z owocami/kaszka na mm (po kaszce na mm jak daję całą porcję i jeszcze z owocami to i 4h wytrzyma, bo to przecież nie dość, że prawie cała porcja mleka, to jeszcze kaszka i owoc )
14-16 mleko 210ml
17-18 kaszka lub obiadek (w zależności co było rano)
koło 21 po kąpieli mleko 210ml.
Staram się podawać mu posiłki co 2-3h, ale raczej dostosowuję je do potrzeb dziecka. Dużo zależy też od naszych wyjazdów i drzemek małego Generalnie te 2 posiłki niemleczne to teraz też np. trochę bułki, sam owoc, jakiś słoiczek i kilka chrupek, a obiadek to ok. 100g ze słoiczka albo jakiś domowy, zupy w sumie rzadko daję, ostatnio dostał trochę rosołku w kubeczku i zblendowane mięso i warzywa z rosołu.
Myślę, że jak Krzyś dobrze funkcjonuje przy takim rytmie dnia, nie domaga się więcej i ładnie zjada to jest ok, w sumie tak podobnie jak ja dajesz, u nas się to sprawdza