reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dziewczyny, czy ktorejs z Was zdarza sie, ze dziecko czesto ulewa? Moj Bubu od zmiany na mleko 2 bardziej ulewa a od dwoch dni juz wszystkim i kilka razy dziennie (a od dwoch dni bierzemy Helicid na to ulewanie)??

reklama
Kurde dziewczyny. Dzis kąpałam mloda i mloda ma zsypane cale plecy i rece w krostkach. Wczoraj miala kilka myslalam ze potowki. Dzis są cale plecy i cale rece + szyja. Brzuch i nogi nic. Ani tego nie widać gołym okiem ani nie czerwone. Tyle ze pod dotykiem taka kasza na skórze. Wcześniej tego nie bylo.
Myslalam ze to uczulenie ale by pewnie bylo na całym ciele a nie tylko na tych wybranych partiach. Potowki tez raczej nie bo mloda w domu na krótki rękaw... i już mam stresa;D

Dziewczyny, czy ktorejs z Was zdarza sie, ze dziecko czesto ulewa? Moj Bubu od zmiany na mleko 2 bardziej ulewa a od dwoch dni juz wszystkim i kilka razy dziennie (a od dwoch dni bierzemy Helicid na to ulewanie)??
Moja więcej ulewanie odkąd ciagle pełza... nie zdąży dobrze zjeść a juz leci na brzuszku robic froterke na podłogach. I wtedy bełcik.

Kurde dziewczyny. Dzis kąpałam mloda i mloda ma zsypane cale plecy i rece w krostkach. Wczoraj miala kilka myslalam ze potowki. Dzis są cale plecy i cale rece + szyja. Brzuch i nogi nic. Ani tego nie widać gołym okiem ani nie czerwone. Tyle ze pod dotykiem taka kasza na skórze. Wcześniej tego nie bylo.
Myslalam ze to uczulenie ale by pewnie bylo na całym ciele a nie tylko na tych wybranych partiach. Potowki tez raczej nie bo mloda w domu na krótki rękaw... i już mam stresa;D
Moja córka ma uczulenie tylko na rękach i nogach.... Zje za dużo jajek i już się zaczyna. Poka zdjęcie :) pewnie cos ja uczuliło

Moja córka ma uczulenie tylko na rękach i nogach.... Zje za dużo jajek i już się zaczyna. Poka zdjęcie :) pewnie cos ja uczuliło
Wlasnie nic nie widać. Jedynie przy dotyku. A tak to ani widac, ani czerwone ani nic. Jak ją glaszcze to czuć kasze pod palcami. I od paru dni taka sucha kasze na policzkach ale myslalam ze od wiatru.
Jak to uczulenie to nie dojdę na vo bo mloda jje duzo i codziennie vo innego;D

U nas dzień tragiczny, nie dość że wczoraj szczepienie to jeszcze od rana ruszyła górna jedynka albo obydwie🤯 młody wszystko pcha do buźki a przy tym taka maruda że już mi sił brakuje. Właśnie zasnął ale noc zapowiada się super😱 U nas gorączki po szczepieniu Bexero nie było w ogóle, tylko na nóżce zaczerwienienie, obrzęk i widać że go boli jak próbuję rozmasować. Ja też w sumie miałam nie szczepić ale jest plan że pójdzie do żłobka wiec wolę nie ryzykować. W sumie mnie pediatra nie namawiała w żaden sposób na szczepienie. Ale mówiła że prowadzi troje dzieciaków po meningokowym zapaleniu opon mózgowych i tylko jedna dziewczynka wyszla bez szwanku. A pozostała dwójka niestety już nigdy normalnie funkcjonować nie będzie bo to zapalenie sieje bardzo duże spustoszenie w mózgu. Na szczęście bardzo rzadko dochodzi do takiego zapalenia ale jednak zdarza się. Ale każdy ma prawo wyboru czy szczepic czy nie.

reklama
Do góry