reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Zazdroszcze takiego podejścia. Ja nigdy nie byłam zbyt przywiązana do ludzi 😁
A widzisz, ja w sumie przywiązana jestem bardzo, ale lubię spędzać czas sama. Tylko że teraz "sama" to znaczy z dzieckiem 😂 bo inaczej się nie da. A jak facet jest to chociaż go weźmie żebym mogła w samotności chwilę posiedzieć

Noo ja mysle zeby tak przyrzadzic zeby byla mieciutka, a najlepiej jeszcze jakos zmiksowac 😄 moja ma dwa, ale pottrafi ugryzc 😆
Jak będziesz robić stek to dla młodej możesz jeszcze lekko poddusic żeby zmiękł i potem poszarpać mięso na takie małe kawałeczki. Ja tak robię z mięskiem jeśli nie jest mielone

A jak przyrzadzasz dla malego? Tzn jakie przyprawy dajesz?
Wszystko to co dla nas z wyjątkiem soli i cukru. Generalnie robię to co dla nas, odkładam mu i dopiero sole nasza porcje, czasami jemu robię trochę delikatniejsze i dodaje więcej przypraw dopiero po odłożeniu porcji dla młodego. Dzisiaj jak robiłam potrawkę z kurczaka to dałam oregano, bazylię, suszone pomidory z czosnkiem, pieprz, płatki drożdżowe. I o dziwo bardziej smakowały mu warzywa z potrawki niż mięsko :D

A jak przyrzadzasz dla malego? Tzn jakie przyprawy dajesz?
Ale jakbym młodemu stek miała zaserwowac to bym go troszkę nasmarowała pieprzem, czosnkiem i odrobinka papryki słodkiej skoro soli nie może ;D albo ewentualnie polalabym delikatnie maselkiem z czosnkiem i rozmarynem albo tymiankiem

Ale jakbym młodemu stek miała zaserwowac to bym go troszkę nasmarowała pieprzem, czosnkiem i odrobinka papryki słodkiej skoro soli nie może ;D albo ewentualnie polalabym delikatnie maselkiem z czosnkiem i rozmarynem albo tymiankiem
Czosnku używam granulowanego jako przyprawy bo daje delikatny posmaczek, nie jest taki ciężki jak świeży czosnek

reklama
Do góry