reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
No nie martw się. U nas też wiercipieta- do fotelika nie, do wózka nie, dopiero po chwili da się uspokoić, chociaż wczoraj wracaliśmy 4/5h i jak nie spał to ciągle musiałam go zabawiać 😂 żeby się nie wyrywał i wykrecal w foteliku 😂 teraz jak raczkuje to jest masakra, każda zmiana pieluchy to dla mnie piekło :D jak tylko go kładę i próbuje coś zdjąć to jest ryk i wykręcanie się, a waży dopiero niecałe 7kg, więc i tak jest mały, nie wyobrażam sobie jak będzie mi się tak wyrywał jako większe dziecko, mam nadzieje że do tego czasu się ogarnie 😂😂
To wyobraz sobie jak moja ma 11kg haha i tak ją klade do zmiany pampersa to jest doslownie sila charakterów;D

Ja w nocy nie przebieram. Całą noc na jednym pampie i dopiero rano zmieniam. Ale nie wiem, jakby Fifi ważył 10kg to bym chyba płakała przed każdym ubieraniem i pielucha😂
Mój się przesikuje 🤣 jak śpi, to ok, bo przez sen nie sika, ale tak to trzeba wymieniać.

Młody waży ok 10 kg i martwi mnie że tak na tej wadze stanął w miejscu. Miał mieć dzisiaj szczepienie, ale chorzy jesteśmy więc nie dowiem się ile waży.

My wracamy od neurologa, wszystko ok. Za dwa miesiące znowu kontrol. Doktor stwierdził, że prawidłowo się rozwija, jest przy 10 centylu z obwodem główki. Ale zapomniałam jaki obwód ma. 🤦‍♀️🙄

No to u mnie chyba podobny egzemplarz 😁. Sama się nie pobawi, trzeba koło niej siedzieć, pokazywać, nosić przodem do świata żeby mogła wszystko oglądać. Szybko się nudzi i potem jęczy. Nic w domu zrobić nie mogę...🤷. Czekam na moment aż zacznie raczkować , może wtedy się zajmie sobą i dotrze sama tam gdzie chce 😁
nie pociesze Cię :D moja to też taki adhd-owiec :D raczkuje już od miesiąca :D tzn... faktycznie jest lepiej odkąd raczkuje bo sama sobie sięga po zabawki które ją interesują. Ale teraz jej sie włączyło coś takiego że trzeba przy niej być ... cały czas. Siedzisz obok to sama się bawi, co jakis czas pomarudzi zeby ją wziąć, ale nie daj Boże wyjdziesz do innego pomieszczenia, to już jest ryk :D i człapie za Tobą :D śmieszne to jest, ale i nużące :D:p

reklama
U nas młoda odkąd jest mobilna to najbardziej ją interesuje doniczka z monsterą, lampka na oknie bo kabel wisi. I cala glowa obita juz od nog os stolika bo najlepiej pod niego wejsc ;D Ale fakt ze juz nie trzeba tyle nosic, nie marudzi tak.
Wczoraj pol dnia bylismy na spacerków bo piekna pogoda i z 3 drzemek zawsze były tylko dwie bo na spacerze nie usnela. Wszystko interesowało az za bardzo. Za to w domu padła o 20 i do tej pory obudzila sie raz..
oo nie śpi w spacerówce? właśnie moja też jeszcze nie, muszę ją kiedyś zabrać tak żeby była zmęczona, nakarmiona, kocyk dam żeby było cieplutko :D i zobaczymy co ona na to :D mam nadzieje, ze w koncu odleci :D

Do góry