reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Odstępne to jest to miesięczne co płacicie właścicielowi :p czyli np 1600 i do tego są rachunki. No będzie ciężko. My właśnie znaleźliśmy mega perełkę blisko Krakowa, ale w sumie udało mi się tylko dlatego, że Ci co już mieli zarezerwowane nie mieli jednak zdolności kredytowej 🙈🙈🙈 no a mój facet umie przeszukać czeluści internetu, zresztą zajmowaliśmy się też pośrednictwem, z tym że ja nie jestem taka dobra w researchu. On dociera do zakamarków 😂
Jak mieszkałam w Lublinie to płaciliśmy 1350zl 1000zl do właściciela i 350czynsz plus tam rachunki za wodę i prąd

reklama
Dziewczyny które dostały już miesiączke!? Całe lozko zalane. Wstalam a tam jakby z kranu leci, cała podloga brudna wszystko.... Takiej obfitej miesiączki jeszcze nie miałam....ajak u was wyglądała pierwsza??
Ja pierwszy jak miałam pojechałam odrazu na dyżur ale wszystko ok.
nie nadążałam z wymianą kubeczka więc go rzuciłam w diabły i te wielkie podpaski zakładałam co po porodzie na szczęście 2 dni i przeszło takie obfite 🙄 ale mi dodatkowo pojawił się tzw język geograficzny czujesz tak jakbyś język miała poparzony - niedobór żelaza☹️
Gin kazała zawsze tydzień przed i przez cały okres brać żelazo i tak miałam przez dwa okresy teraz mam okres i już się nie pojawił uff bo to tak język pieczę że kosmos.
ja to się już nie mogę doczekać wkładki 🙄

To ten najem to właśnie odstępne :D
Muszą wam ufać, znam przypadki gdzie było takie rozwiazanie, a lokatorzy nie płacili i się właściciel dowiedział po roku, że mieszkanie zadłużone na kilka tysięcy, a mieszkanie wystawione na licytację 🤯

Bo w domu nie musiałam robić wszystkiego, a teraz na własne życzenie mam jedno dziecko ekstra, które ma dwie lewe ręce.
Ale w jakim sensie ufać? Zarówno kwotę najmu jak i czynszu administracyjnego (i rachunek za prąd też) płacimy w określonym terminie na konto właścicieli i oni to opłacają dolecowo, więc jak są opóźnienia to z ich winy, bo my zawsze w terminie płacimy.

To ja jak mieszkałam z rodzicami to już w sumie na studiach, zaczęłam się sama gospodarować. Swoją szafkę w kuchni miałam i półkę w lodówce, sama gotowałam, myłam swoje naczynia, sama pranie robiłam, jedynie części wspólnych za często nie sprzątałam tylko swój pokój, ale to mieszkanie jest niewiele większe od mojego pokoju 😂 Zresztą chłopak dużo też sprząta, więc jakoś nie odczuwam, żebym miała więcej roboty, a ile więcej spokoju mam i nikt mi nie mówi co, jak i kiedy mam robić i mam swoją kuchnię 🤪 Już się nie mogę doczekać jak będę miała totalnie swój domek i wszystko po swojemu!

Odstępne to jest to miesięczne co płacicie właścicielowi :p czyli np 1600 i do tego są rachunki. No będzie ciężko. My właśnie znaleźliśmy mega perełkę blisko Krakowa, ale w sumie udało mi się tylko dlatego, że Ci co już mieli zarezerwowane nie mieli jednak zdolności kredytowej 🙈🙈🙈 no a mój facet umie przeszukać czeluści internetu, zresztą zajmowaliśmy się też pośrednictwem, z tym że ja nie jestem taka dobra w researchu. On dociera do zakamarków 😂
Tak, już @ness. mi wyjaśniła 😂 chłopak teraz tak liczył, że ktoś z rezerwacji nie dostanie kredytu, ale wątpię, zresztą na nie jestem do tej chaty przekonana. Raz była tylko taka sytuacja, że ktoś nie dostał kredyty, ale to na kwotę, której my też byśmy nie dostali 😂

Ciekawe od czego to zależy. Ja myślałam że w połogu też będę mocno krwawić a było spoko, w szpitalu praktycznie nic, aż się bałam że coś jest nie tak (cięcie cesarskie). Ale lekarze sprawdzali te podpaski i mówili że okej. Na wizycie po połogu też było wszystko okej. Myślicie że wpływ na obfitość pierwszej miesiączki po ciąży ma sposób karmienia ? Ja miesiąc karmiłam mieszanie, z tym że pokarm odciągałam, potem już tylko mm. Miałam tak mało pokarmu że jak przestałam odciągać to nawet nie musiałam zatrzymywać laktacji, po prostu wszystko samo się zatrzymało w momencie...
napewno nie ja połogu prawie wcale nie miałam i też mieszane miesiąc potem mm
a jak chlusnelo ze mnie podczas pierwszej to na SOR pojechałam ☹️

Ale w jakim sensie ufać? Zarówno kwotę najmu jak i czynszu administracyjnego (i rachunek za prąd też) płacimy w określonym terminie na konto właścicieli i oni to opłacają dolecowo, więc jak są opóźnienia to z ich winy, bo my zawsze w terminie płacimy.
Czyli wszystko płacicie do właściciela normalnie. Ja mówię o sytuacji, gdzie właściciel daje wam dane do administracji i to wy bezpośrednio płacicie czynsz,a mu tylko za najem. Źle cię zrozumiałam 😅😅

reklama
Do góry